Kayıt: Apr 29, 2005 Mesajlar: 206 Nereden: olursa olsun, hepimiz ayny kany ta?yyoruz sonuçta!!!
Tarih: 29.12.2006 - 00:47 Mesaj konusu: turbo ses (yardım)
arkadaşlar biliyorum çoğunuza saçma gelebilir ama, iyi yada kötü yorumlarınıza bekliyorum..
olay şu; turbo sistemini ve gaz açıp kapamalarda çıkan ıslık gibi sesi
bilmeyenimiz yoktur heralde..
neyse asıl konuya gelelim, anlatmak istediğim şu. ybr ye bu sesi çıkartacak bi mekanizma yapabilirmiyiz..
sadece gazla orantılı bi şekilde çıkan turbo sesi istiyorum..
deneyeniniz göreniniz bileniz varssa lütfen yardımcı olun..
uğraşacak vaktim bol nasıl olsa...
o yüzden vaktini boşa harcama, uğraşma gibi yorumlar yapılmazsa sevinirim arkadaşlar..
maslak sanayide tuning centerlar debriyaja bir parça takıyorlarmış,debriydan çekince ayağını aynen o sese benzer bir ses yapmışlar.Maslaktaki tuning shoplara bi danış derim ben
Tarih: 29.12.2006 - 01:53 Mesaj konusu:
Gülücem ayıp olucak.
O sesi Blow-off denen bi alet cıkarır,ve sadece turbo araclarda kullanılır.Turbonun gazdan ayagını cektiğin zaman üretmeye devam ettiği fazla basıncı bırakması için takılır.Fazla basınc boşaltılırkende o sesi cıkarır.Subaru,Mitsubishi Colt CZT,Evo vb turbo araçlarda sıklıkla görülebilir.YBR ye turbo takabilsen bile gerekli basıncı o kapasitede bir motor üretemez ve sesi duyamazsın,Ancak ybr için üretilen bir blow-off bulman lazım o da yok.Sen o sesi eksoz üzerinde oynama yaparak belki yakalarsın.Bi ara şahinlerin eksozuna pervane gibi bişey takıyolardı ööle bi ses cıkıyodu ama igrençti.Eksozun ağzına metal pervane taktır bi dene bakalım nolucak _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 29.12.2006 - 02:31 Mesaj konusu:
StrongeR, un dedigi gibi o sesi veren alet blow off 300 ytl civarinda ama turbo sart. gaz kelebegi kapaninca turbodan gelen hava icerde sikisir ve blow off tan disari cikar bu esnada tisss diye o sesi duyariz. bu uygulamayi tdi arabalara 300 ytl karsiliginda yapabilirsiniz.
aracta turbo yoksa o da min 2500 3000 ytl ye yapiliyor. _________________ http://www.sahibinden.com/hatasiz_2006_model_kapali_garaj_motoruWQQaXQQ2536745WQQpXQQdisplayitem
Tarih: 30.12.2006 - 00:40 Mesaj konusu:
ryangt, Baba senin bahsettiğin aletin debriyajla alakası yok.Tamamen eksoz işi.Belki debriyajdan ayagını cektigin zaman o sesi cıkarıyodur ama ses eksozdan geliyo kullanan arabalar gördüm.Arkadasın bu sesi duyması biraz zor cunkü motorun kapasitesi düşük.Eksozla biraz ugraşırsa belki alabilir.Ama bence zor.Acayip bir ses cıkacagı kesin... _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 30.12.2006 - 11:29 Mesaj konusu:
cc03,
galiba blowouf tan bahsediosun
çuf çuf hesabı bi ses war
ondan bahsediosan o debriyajla ilgili diil
vites attığın zaman oluyor
ama zaten vites atmak içinde debriyaja basman lazım
ufak bi kutu bu alet ama motora olur mu bilmem olursa bende yaparım
sen bi dene
Tarih: 30.12.2006 - 13:15 Mesaj konusu:
hocam ona kısaca nefes alma dıyolar kucuk motosıklete uygulanıcagını sanmıyorum baya bi masraf acar sana hem motordan da kaynaklanıyo hem blow-of o aletın adı genelde arabalara takıyolar ama motosiklete takanı görmedim arabalarada uygulanan bu sistem yaklaşık 1.5 mılyaraı buluyo
ben bi valf biliyorum türbinin üstünde oluyo..kompresörle arasında bi düzenek var basınç arttığı zaman türbinin üstündeki valfi açıyo eksoz gazı türbine girmeden o valften atılıyo..böylece kompresör basıncı belli bi değerin üstüne çıkmıyo..o mu blowoff valfi dediğiniz.. _________________ Hergün güne? do?ar yeterki açyk olsun perdeler!!
Tarih: 30.12.2006 - 15:19 Mesaj konusu: cuufff
herkes ne kadar çok biliyor
herkes turbocuymuş da haberimiz yokmuş. elemanın bahsettiği elektronik cuufff sesi çıkartan dandirikten bişey. atmosferik motorlara takılıyor ve blow-off sesi veriyor. ne fiyatını nede nerde satıldığını biliyorum.
Tarih: 30.12.2006 - 17:04 Mesaj konusu:
racefitt, O videodaki fiesta turbo dizel.Üzerindeki Blow-off elektronik degil,bildigimiz HKS nin blow-off ' u..Hayabusa ya turbo takanlar var,motor 1300CC ve emme manifoldunda oluşan başınç fazlasıyla yeterli oldugu için blow-off kullanabiliyolar.YBR ye uyucak şekilde elektronik ses cıkaran blow-off diye bişey yok. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
elektronik blowoff nedir nası çalışır biri anlatsada öğrensek yaa..atmosferik motor neyi sıkıştırıyoda boşaltıp ses çıkartıyo? _________________ Hergün güne? do?ar yeterki açyk olsun perdeler!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız