ybr 125 var marsla calismiyor ama ayakla basinci calisyor. buji degisti, aku yeni sarjli, cdi unitesi degişti, ignition coil degisti, main switch de yeniledik, neutral switch yenilendi, neutral switch ve clutch switch arasindaki diyot da yenilendi, spark plug cap da yenilendi, starting relay de yeniledik, EGR den supeleniyorum artik delirecem gene marsla calismiyor yardimci olursan sevinirim.
motorum mondial 100 kh yarı otomatik titreşim var biraz 16 şanzıman dişlisi ile biraz azalttık ama daha da azaltmak istiyorum nasıl yapabilirim
tambur dişlisi kırıldı yaptırdım yine kırıldı hala tamircide
bide benzin ibresi çalışmıyor
birazda hızını artırmak istiyorum ama silindir olaylarına girmeden
geri dönüşüüm denen bişey var onu iptal edeyimmi yoksaorjinalmi dursun brinde gördüm geri dönüşümün hava gelen yerine küçük hava filresi takmış nasıl olur bilmiyorum senide çok yordum kusura bakma çok teşekkür edrim şimdiden _________________ SCooant_07 team
Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 896 Nereden: Orlando-FL (Bafrali)
Tarih: 07.01.2007 - 22:54 Mesaj konusu:
aynux demiş ki:
ybr 125 var marsla calismiyor ama ayakla basinci calisyor. buji degisti, aku yeni sarjli, cdi unitesi degişti, ignition coil degisti, main switch de yeniledik, neutral switch yenilendi, neutral switch ve clutch switch arasindaki diyot da yenilendi, spark plug cap da yenilendi, starting relay de yeniledik, EGR den supeleniyorum artik delirecem gene marsla calismiyor yardimci olursan sevinirim.
sorununa gormeden cozum bulamam ama, sana tavsiyem , ustani degistir, hatta usta gibi bir ustaya gittigini bile dusunmuyorum, bi sorun karsisinda bu kadar parca degistirilmesi bana ilginc geldi... Hem neden butun bu parcalari degistiriyorki yukarida yaptigin listedeki butun parcalarin test etme yontemi vardir CDI box ta buna dahil, bosuna para harcmissin uzgunum.... _________________ www.thecyclepro.com
motoru ustaya falan goturmedim ben bakiyorum belli olmuyormu.. test etme yontemi var diyorsun ama bi aciklama yok mesela bi cdi unitesinin nasil test edilecegini yazsaydin daha iyi olurdu bence veya bana cozum getirecek yazilar yazmani beklerdim. Bu yazinin ne bana nede okuyana bi faydasi yok. Arizayi bulmak icin para harcadim bosuna sayilmaz. insanlar duse kalka yurumeyi ogrenir. her insan dogdugu gibi yuruyemez. ogrenirkende bazi kayiplar olabilir dogruyu bulmak ugruna.
mars motoru ceviriyor. ama motor calismiyor. mars motoru rolesini degistirdik belki yeterli akim gecmiyor kontaklarindan diye ama fayda etmedi. mars motoru rolesini test etme yontemi de varsa aciklasin arkadas. birde EGR yi test etme yontemi varsa onuda aciklanmasini isterim ve aciklayana da tessekkur ederim.
Tarih: 08.01.2007 - 11:58 Mesaj konusu:
Hııım bu durumda marş motorunu söküp içindeki dişlileri sağlam mı ona bakmak lazım bir de marş motorunu başka bir marş motoruyla değiştirip dene bakalım ne olacak ben de merak ettim takipteyim dostum
Saygılarımla... _________________ Kalbimizdesin Zagor Abi
Kayıt: Aug 16, 2003 Mesajlar: 466 Nereden: Ankara-Beypazarı
Tarih: 08.01.2007 - 18:42 Mesaj konusu:
benzer sorun benim zx-7r da da var. marş motoru çalışıyor ama cıv cıv diye ses çıkarıyor, yani mekanizma boşa dönüyor gibi. marş motorunu söktük dişlide aşınma yok. marş mekanizması arabalardaki gibi değil, farklı bir sistem. sanırım tüm japon markalarında aynı. motor sıcakken aynı sorun olmuyor, motor soğukken mekanizma kaçırıyor.
servise git diyecekseniz hiç yazmayın. servis ücretleri astronomik olduğu için en son çare olarak düşünüyorum. _________________ www.tolgacecen.com
1. 1993 Kawasaki EN 500 Vulcan(Kara şahin) (2004-2007)
2. 1998 Kawasaki Ninja ZX-7R (Yeşil gözlü sarışın) (2007-forever)
1 arkadaşım marş motoru çeviriyor çalışmıyorsa
2 marş motoru çevirmiyorsa
3 marş motoru kaçırıyorsa
1. marşmotoru ceviriyor ama çalışmıyorise öncelikle koturol etmen gereken ateşleme varmı evet var diyorsan ozaman marş pedalı ile yavaşça bastığında ateşlemenin nasıl olduğu sonrada marşla dene ama yinede çalışmıyorsa elektronik bir sorun vardır iyi bir elektirikçiye gitmen lazım
2.öncelikle marş rolesini konturol etmen gerek bu çok basit bir tornavida ile kutupları biribirine değzir dene
3. marş motoruceviriyor ateşleme de varise önce siboplara baktırman gerekir daha sonrada statörü ölçtürmen gerekir ama kaçırıyorsa ozaman motorun açılıp konturol edşlmesi gereken bir sentesi 2 sibopları 3 marşmotoru dişlileri ve baskı ünitesi
buları bir sor veya denettir ok
motosiklet arizalarina karsi bilgi verebilirim diye topik acmisin. bende mars basiyor (motoru donduruyor) ama ayakla motosiklet calisiyor demisim. Su parcalari degistirdim daha olamdi diye yazmisim. Motoru kendim tamir etmek istiyorum da demisim. Bunun icinde para harcamisim. pes etmeyede niyetim yok. Sende bana iyi bi elektrikciye gotur diye yazmisin. pes yani. (bi ariza olunca hep iyi bir elektrikciye veya iyi bir ustaya goturun demek icin mi burasi bilgi bumu?)
Mars motorunun rolesinin iki kutubuna 25 lik kablo geliyor. 25 lik kablo kac amperlik akima yolverir sizce? bu iki kutubu 25 lik kablo ile ani olarak tam bir temasla birlestirmeniz gerekir yoksa bir yerinizi yakarsiniz. bence hic denemeyin derim. bendenedim kutuplarda hasar oldu ve elim yandi.
Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 08.01.2007 - 23:03 Mesaj konusu:
aynux, valla dostum senin sorununun aynısı bendede olmuştu parca ismini bilmiyorum ama kontağın altından elektrik tesisatına giden bi kablo var fişli o fiş çıkmıştı sorun düzeldi bir diğer olayda o kablonun içinden kopması olabilir bence sen eline bi lamba ve iki kablo al marş düğmesi ve kontağın altındaki bütün kabloları bi kontrol et _________________ www.tekizmk.com
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız