Tarih: 14.01.2007 - 00:27 Mesaj konusu: ufak bir gezintinin resimleri
Evet bugünüde ufak ama güzel bir gezintiyle geçiştirdik.
Çıktım öyle köylere dogru ama fazla resim yok zira yogun sisvardı ve hava çok erken karardı e benim emektarda o koşullarda görüntü alamıyor.
ama güzeldi meger sisin içindeki karanlıkta yada karanlıgın içindeki siste dagbaşında tekbaşına bir sigara yakmak ve göremedigin etrafı hissetmek insanı kendine nekadar yaklaştırıyormuş.
Tarih: 14.01.2007 - 03:10 Mesaj konusu:
hava cok guzel gorunuyor, paylasım icin sagol ...kusura bakmayın ama birsey sormak istiyorum, "gps" ne demek? _________________ ***NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE***
GPS=Global Positioning System
GPS (Global Positioning System; Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi), düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek Dünya üzerindeki kesin yeri tespit etmeyi mümkün kılar.
Bu sistem, ABD Savunma Bakanlığı'na ait, yörüngede sürekli olarak dönen 24 uydudan oluşur. Bu uydular çok düşük güçlü radyo sinyalleri yayarlar. Yeryüzündeki GPS alıcısı, bu sinyalleri alır. Böylece konum belirlenmesi mümkün olur.
Bu sistemin ilk kuruluş hedefi tamamen askeri amaçlar içindi. GPS alıcıları yön bulmakta, askeri çıkartmalarda ve roket atışlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, 1980'lerde GPS sistemi sivil kullanıma da açılmıştır.
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 14.01.2007 - 14:25 Mesaj konusu:
oduncu, neyse bu sefer makinayı fazla zorlamamışsın, motorla resimdeki dereye falan girersin diye tahmin ediyordum
Güzel yerlermiş, sağol _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız