Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Dikkatli ve sorumlu bir binici olmak asli vazifemiz olmalı

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Dikkatli ve sorumlu bir binici olmak asli vazifemiz olmalı

Dikkatli ve sorumlu bir binici olmak asli vazifemiz olmalı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
tourer
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 18.11.2004 - 13:32    Mesaj konusu: Dikkatli ve sorumlu bir binici olmak asli vazifemiz olmalı Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar,
340 km süratlerin konuşulduğu forumumuzda uyarılarımız herkes tarafından bilinse de tekrarlamak yine de yanlış olmayacaktır. Bayramın başında İznik girişinde 2 YBR'li arkadaş benzin aldıktan sonra bir iki km ötedeki Elbeyli köyü girişine dönüşte yarış yapmak için giderler. Dönüş yolundayken bir traktör ilerden gelen 2 tek farı görünce aldırmaz ve yola çıkar. İki arkadaş arka arkaya traktörün kasasına çarparlar. İlk vuran yardım gelene kadar vefat eder, diğerinin bacakları kırılır ve şu an yürümesi tehlike altındadır. Motorların ne olduğu önemli değil.

İlk önce sorumlu olduğumuz kişileri düşünelim ve öyle hareket edelim.
Sonra kendimizi diyorum çünkü kask takmamakta ve giyinmemekte direnerek kendimize önem vermediğimiz herhalukarda anlaşılıyor.
Biz kendimize ve sürüşümüze dikkat etmez isek, yollarda bize hiç dikkat etmeyen zaten binlerce sürücü bulunmakta.

"Gençlik başımda duman" felsefisini bir kenara koyarak Türkiye sınırlarında yaşayan ebeveynlerimize motorculuğun doğru yapıldığı takdirde ne kadar güvenli olduğunu ispatlayamaz isek motorculuğun gelecek nesiller için gelişimi bir adım ileri bir adım geri hareketinden ileri gitmeyecektir.

Sağlıcakla kalın,
Başa dön
tourer Çevrimdışı tourer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ZXRosman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hollanda- Konya

MesajTarih: 18.11.2004 - 13:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tourer, bu yazinla bilinçli motor kullanmak adina katikindan dolayi tesekkür ederim.. Hep söylüyor hep tekrarliyorum!! sürat yapmak önemli degil, zirt pirt arabalarin arasindan elinde çep telefonuyla geçmek marifet degil! marifet bilinçli motor kullanmakta ve gençler arasinda motor askinin canlandigi bu zamanda bu arkadaslara faydali olabilmekte.. Unutmayilim motorda kaporta kendimiziz! motor pek çok zaman hatta affetmez Üzgünüm ..

Hep dikkatli olalim arkadaslar ;-) ..
ZXRosman Çevrimdışı ZXRosman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DeLiJ@PoN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 18.11.2004 - 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel bi yazı yazmışsın. tebrik ederim Dil çıkarıyorum
burgay
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul / Kadyköy

MesajTarih: 22.11.2004 - 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaa..anlayamıyorum bunu.Bizler motora neden biniyoruz? Kimimiz hobi diye, kimimiz ulaşım kolaylığı için.Amaç ne olursa olsun elimizden geldiği en uzun süreçte bu zevki yaşatmak olmalı deiğlmi hedefimiz.Bunun için "en deneyimli" bile olsak tedbiri elden bırakmadan
tamamen tam korumalı olarak,aklımızı kullanmayı elden bırakmadan motor kulanmak zorundayız.Ancak böylelikle hem yaşar hem bu zevki yaşatırız.
Başa dön
burgay Çevrimdışı burgay Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
Stolga
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mu?la/Datça

MesajTarih: 22.11.2004 - 13:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bazı insanların zihniyetini geğiştirmek çok zor, hasta olmamak için yakın mesafelerede gitsem mont giyerim, arkadaşlara alay konusu hazırdır hemen:''bu herif kafayı yemiş'' hele birde kask giyersem yandım. '' Tolgaaa Türkiye turunamı???'' yakın arkadaşlarımda bile bu zihniyeti değiştiremiyorum.oooFFF
Başa dön
Stolga Çevrimdışı Stolga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
maganda
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 22.11.2004 - 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çokk haklısın kardeş sana katılıyorum Dil çıkarıyorum

*/\/\*@G@Nd@
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 22.11.2004 - 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben de scooter kullanırken kask taktığım için bir takım imalı sözlere maruz kaldım. Fakat hiç aldırmadım; takmaya da devam ediyorum.
Başa dön
dodomes Çevrimdışı dodomes Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Capital1
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.11.2004 - 15:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor kullanırken çevrenin tepkisini sıfırlamak lazım. Daha doğrusu yakın çevrenin alayını.

"Ooooooo beyefendi robocop mu takılıyosun?" diyorlar bazan..

-- E mecburen diyorum..

Bir yere gidince tüm vatandaşlar bakıyor bir de.. Aynen trene bakıyor gibi bakıyorlar.. Aldırmamayı öğrendim..

Bence önce güvenlik gelmeli.. Sonracıma yüz kızartıcı bir şey değil ki, motor kıyafetleri..

Ben derim ki, her alval ve şart altında tam giyim-kuşam...
Başa dön
Capital1 Çevrimdışı Capital1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
black
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul

MesajTarih: 22.11.2004 - 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ya ağzımı açıyorum suç oluyor açmıyorum içimde kalıyor. Neyse.

Hız yaparken dikkatli olun diyorum. Başkada bişe demiyorum.
black Çevrimdışı black Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.11.2004 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"Öyle bir milletiz" diyerek ironi yapmak istemiyorum ama diğer bir yandan "öyle değerli insanlarız ki hiç birimizin kılı incilmesin" diyesim geliyor.
Son olarak tırıs bir şekilde yavaş yavaş gitmenin de büyük bir zek olduğunu, kasklı, korumalı her motosikletli gördüğümde işini uzmanca yapan insanların aklıma geldiğini de belirtmek isterim.
Başa dön
Vae_victis Çevrimdışı Vae_victis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 22.11.2004 - 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili Arkadaşlar,

Bunun başlıca sebepleri kendimiz değilmiyiz. Topluma mesaj veren en olgun gördüğümüz kişi bile yeri geldiğinde kendini nasıl kaybettiğini bilmiyormuyuz. En azından ben buna yüzlerce örnek verebilirim. Yeri geldiğinde otorite olup fikirlerinden, birikimlerinden faydalandığımız kişiler yeri gelipte bir ortamda geyik varken işi ciddiye alıp nasıl bastığını, nasıl hızlı gittiğini neler yaptığını anlatıldığına bir çok arkadaşımız şahit olmuyor mu.

Buna iki sebep var.

1- Cahil olup hayattan tadın sadece motosikletten alındığını, motosiklete binmenin nasıl farklı bir duygu olduğunu, motosikleti olan kişinin olmayana yapmamış olsa bile yapmış gibi anlatması ve yeri gelipte o kişiyle karşılaştığında bunu ispatlamak istercesine kullanması.

2- Motosiklete sadece hobi için, trafikteki rahatlıktan, park problemsizliği, kısacası motosikletin üzerinde olmak için binen. Motosikletin ayrı bir kültür olduğunu kavramış. Bir an önce varmak değil sağlıkla keyfini sürerek varmanın zevkini yaşamış kişiler olarak ayırt etmemiz.

Bizim burada karar vereceğimiz hangi maddeye göre motosiklete binmek isteyişimiz. Bazen motosikleti ile kamikaze gibi kullanan, kask takmayan, arkasına aldığı kız arkadaşının hiç bir koruma gereksinimi duymadan gezdiren, motosikleti sadece hava atma amacıyla binen arkadaşlar gördüğümde cidden acıyorum ve gerçekten topluma bu kişiler yüzünden kabul görmediğimizi söylemek istiyorum. Burada aynı davranışta bulunan arkadaşlarımızın bir an önce motosiklete gerçekten bir araç, bir hobi aracı gibi görüp toplumun tepkisini üzerimize çekmemesini sağlayacak şekilde binmelerini bunu hiç unutmamalarını umuyorum.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NTTGEO
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Tbilisi

MesajTarih: 22.11.2004 - 17:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor üzerinde yapacağımız her olumsuz hareket kendimiz gibi motosiklete gönül vermiş arkadaşlarımızın hanesine yazdıracağımız eksiden başka birşey değildir.Lütfen hepimiz daha duyarlı olalım kimbilir hepimizin yaptığı hatalardan ve duyulan kötü örneklerden dolayı motor aşkıyla yanıp tutuşan binlerce arkadaşımız motorlarına ailelerinin baskısından dolayı kavuşamıyorlar.Biz motosikletçi olarak birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz, haydi o zaman bu arkadaşlarımıza yardım için imajımızı düzeltelim hepberaber.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.40 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal