Tarih: 18.11.2004 - 13:32 Mesaj konusu: Dikkatli ve sorumlu bir binici olmak asli vazifemiz olmalı
Arkadaşlar,
340 km süratlerin konuşulduğu forumumuzda uyarılarımız herkes tarafından bilinse de tekrarlamak yine de yanlış olmayacaktır. Bayramın başında İznik girişinde 2 YBR'li arkadaş benzin aldıktan sonra bir iki km ötedeki Elbeyli köyü girişine dönüşte yarış yapmak için giderler. Dönüş yolundayken bir traktör ilerden gelen 2 tek farı görünce aldırmaz ve yola çıkar. İki arkadaş arka arkaya traktörün kasasına çarparlar. İlk vuran yardım gelene kadar vefat eder, diğerinin bacakları kırılır ve şu an yürümesi tehlike altındadır. Motorların ne olduğu önemli değil.
İlk önce sorumlu olduğumuz kişileri düşünelim ve öyle hareket edelim.
Sonra kendimizi diyorum çünkü kask takmamakta ve giyinmemekte direnerek kendimize önem vermediğimiz herhalukarda anlaşılıyor.
Biz kendimize ve sürüşümüze dikkat etmez isek, yollarda bize hiç dikkat etmeyen zaten binlerce sürücü bulunmakta.
"Gençlik başımda duman" felsefisini bir kenara koyarak Türkiye sınırlarında yaşayan ebeveynlerimize motorculuğun doğru yapıldığı takdirde ne kadar güvenli olduğunu ispatlayamaz isek motorculuğun gelecek nesiller için gelişimi bir adım ileri bir adım geri hareketinden ileri gitmeyecektir.
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4194 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 18.11.2004 - 13:52 Mesaj konusu:
tourer, bu yazinla bilinçli motor kullanmak adina katikindan dolayi tesekkür ederim.. Hep söylüyor hep tekrarliyorum!! sürat yapmak önemli degil, zirt pirt arabalarin arasindan elinde çep telefonuyla geçmek marifet degil! marifet bilinçli motor kullanmakta ve gençler arasinda motor askinin canlandigi bu zamanda bu arkadaslara faydali olabilmekte.. Unutmayilim motorda kaporta kendimiziz! motor pek çok zaman hatta affetmez ..
Hep dikkatli olalim arkadaslar ;-) .. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Yaa..anlayamıyorum bunu.Bizler motora neden biniyoruz? Kimimiz hobi diye, kimimiz ulaşım kolaylığı için.Amaç ne olursa olsun elimizden geldiği en uzun süreçte bu zevki yaşatmak olmalı deiğlmi hedefimiz.Bunun için "en deneyimli" bile olsak tedbiri elden bırakmadan
tamamen tam korumalı olarak,aklımızı kullanmayı elden bırakmadan motor kulanmak zorundayız.Ancak böylelikle hem yaşar hem bu zevki yaşatırız.
Tarih: 22.11.2004 - 13:57 Mesaj konusu:
bazı insanların zihniyetini geğiştirmek çok zor, hasta olmamak için yakın mesafelerede gitsem mont giyerim, arkadaşlara alay konusu hazırdır hemen:''bu herif kafayı yemiş'' hele birde kask giyersem yandım. '' Tolgaaa Türkiye turunamı???'' yakın arkadaşlarımda bile bu zihniyeti değiştiremiyorum.oooFFF
"Öyle bir milletiz" diyerek ironi yapmak istemiyorum ama diğer bir yandan "öyle değerli insanlarız ki hiç birimizin kılı incilmesin" diyesim geliyor.
Son olarak tırıs bir şekilde yavaş yavaş gitmenin de büyük bir zek olduğunu, kasklı, korumalı her motosikletli gördüğümde işini uzmanca yapan insanların aklıma geldiğini de belirtmek isterim.
Tarih: 22.11.2004 - 16:08 Mesaj konusu:
Sevgili Arkadaşlar,
Bunun başlıca sebepleri kendimiz değilmiyiz. Topluma mesaj veren en olgun gördüğümüz kişi bile yeri geldiğinde kendini nasıl kaybettiğini bilmiyormuyuz. En azından ben buna yüzlerce örnek verebilirim. Yeri geldiğinde otorite olup fikirlerinden, birikimlerinden faydalandığımız kişiler yeri gelipte bir ortamda geyik varken işi ciddiye alıp nasıl bastığını, nasıl hızlı gittiğini neler yaptığını anlatıldığına bir çok arkadaşımız şahit olmuyor mu.
Buna iki sebep var.
1- Cahil olup hayattan tadın sadece motosikletten alındığını, motosiklete binmenin nasıl farklı bir duygu olduğunu, motosikleti olan kişinin olmayana yapmamış olsa bile yapmış gibi anlatması ve yeri gelipte o kişiyle karşılaştığında bunu ispatlamak istercesine kullanması.
2- Motosiklete sadece hobi için, trafikteki rahatlıktan, park problemsizliği, kısacası motosikletin üzerinde olmak için binen. Motosikletin ayrı bir kültür olduğunu kavramış. Bir an önce varmak değil sağlıkla keyfini sürerek varmanın zevkini yaşamış kişiler olarak ayırt etmemiz.
Bizim burada karar vereceğimiz hangi maddeye göre motosiklete binmek isteyişimiz. Bazen motosikleti ile kamikaze gibi kullanan, kask takmayan, arkasına aldığı kız arkadaşının hiç bir koruma gereksinimi duymadan gezdiren, motosikleti sadece hava atma amacıyla binen arkadaşlar gördüğümde cidden acıyorum ve gerçekten topluma bu kişiler yüzünden kabul görmediğimizi söylemek istiyorum. Burada aynı davranışta bulunan arkadaşlarımızın bir an önce motosiklete gerçekten bir araç, bir hobi aracı gibi görüp toplumun tepkisini üzerimize çekmemesini sağlayacak şekilde binmelerini bunu hiç unutmamalarını umuyorum. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
Tarih: 22.11.2004 - 17:53 Mesaj konusu:
Motor üzerinde yapacağımız her olumsuz hareket kendimiz gibi motosiklete gönül vermiş arkadaşlarımızın hanesine yazdıracağımız eksiden başka birşey değildir.Lütfen hepimiz daha duyarlı olalım kimbilir hepimizin yaptığı hatalardan ve duyulan kötü örneklerden dolayı motor aşkıyla yanıp tutuşan binlerce arkadaşımız motorlarına ailelerinin baskısından dolayı kavuşamıyorlar.Biz motosikletçi olarak birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz, haydi o zaman bu arkadaşlarımıza yardım için imajımızı düzeltelim hepberaber. _________________ KAS KAFALI OLMAYIN KASKLI OLUN
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız