Tarih: 19.11.2004 - 18:16 Mesaj konusu: hangi motor ne malı, japon bildiklerimiz japon degilmiş!
sayın makbas MotorDelisi-GENEL'de diyor ki
"
Yerli diye pazarlanan Kanuni marka motorların Taiwan=Çin yapımı.
Şimdide burada ara ara başlangıç motoru olarak tavsiye ettiğimiz Honda'nın 2 modeli var.
Sizin için önemliyse,
Honda CBX 250 Twister ve Titan 125 ES, Japonya'da değil de Brezilya fabrikalarında üretilmiştir. NH 100 Kinetick Hint malı.
Ramzey Atakan 125, %40 yerli, %60 Kore'den ithal ve kalite olarak Çin'i aratmıyor.
Yamaha YBR 125 Çin üretimi..
Suzuki GN 125-250 Çin, GF 170 Hint malı.
"
Bukonudaki bilgilerimizi burada toplarsak iyi bir birikime ulaşacağımızı sanıyorum.
Hepimiz kullandığımız markaların ne malı olduğunu yazarsak yeni arkadaşlara ve tabiki baan da yardımcı olmuş oluruz.
Artık "küreselleşen" dünyada kimin ne ürettiği bence o kadar da önemli değil.
Önemli olan genel isçilik, malzeme kalitesi ve mühendislik aktarımının ne kadar yapılabildiğidir. Tabii bunun yanına en azından motorlar için gider masrafları, servis ve yedek parça ağının önemide katılabilir.
Önemli olan genel isçilik, malzeme kalitesi ve mühendislik aktarımının ne kadar yapılabildiğidir
Çok doğru.Yeni ve önemli bir sonuç yazmayacaksak bu başlığı artık tekrarlamayalım.Biraz orijinal olalım _________________ wheels of fire burn the night
ride across the sky
wheels of fire burning bright
we live to ride
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 876 Nereden: YZMYR, Alsancak
Tarih: 20.11.2004 - 00:36 Mesaj konusu:
gayet normal, vmax da amerika da üretiliyordu
ikinci yılından sonra japonya da üretilmeye başlandı
pan european da avrupa da üretildi
bulldog ise japon piyasasına hiç uğramadı direktmen italya da üretiliyor.
peki japon arabaları için ne demeli gemiye 2000 adet araba ve parça yükleniyor, 2 ay sonra düseldorf da 5000 araba iniyor. hokus pokus değil... üretim bandı gemide de ondan 8)
gayet normal, vmax da amerika da üretiliyordu
ikinci yılından sonra japonya da üretilmeye başlandı
pan european da avrupa da üretildi
bulldog ise japon piyasasına hiç uğramadı direktmen italya da üretiliyor.
peki japon arabaları için ne demeli gemiye 2000 adet araba ve parça yükleniyor, 2 ay sonra düseldorf da 5000 araba iniyor. hokus pokus değil... üretim bandı gemide de ondan 8)
bahsettiğin gemide üretim Toyotanın Just in sistemi.fakat bu sistemin Japonlar dışında pek kimseye yararı yok..
Önemli olan genel isçilik, malzeme kalitesi ve mühendislik aktarımının ne kadar yapılabildiğidir. Tabii bunun yanına en azından motorlar için gider masrafları, servis ve yedek parça ağının önemide katılabilir.
[/quote]
kesinlikle, Toyota Türkiye'de üretiliyor diye kötü mü, hayır aksine dünyadaki en kaliteli üretimi yapan fabrika. VW Almanya'da 12bin kişiyi işten çıkarmakla tehdit ediyor, sizce bu işçiler VW kalite anlaşına ne kadar sadık kalabilir?
kaldı ki tüm motorları isviçre'de bir kaçyüzbin dolara maletseler, kim alır?
çin dediğiniz ülkede tüm dünya devleri üretim yapıyor, hindistan desen motor cenneti, bu herifler bilmeyecek te kim bilecek motor işini? tabi belli bir hacmin üstünde oyuncular zaten belli, kimse gidip 1100cc lik xsan-chon-chang almıyor zaten...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız