Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Honda CBF 150 (genel)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Honda CBF 150 (genel)

Honda CBF 150 (genel)
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 28.01.2007 - 20:01    Mesaj konusu: Honda CBF 150 (genel) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar sitede Cbf 150 için genel bi başlık olmadığını bu motorun sahiplerinin ortak bi başlık altında toplanamadığını ve sorunları için bağımsız başlıklar açtığını ve herkesin faydalanamadığını farkettim.Yeni başlıklar yerine CBF150 lerimizle ilgili sorunları,yenilikleri,faydalı bilgileri burada paylaşalım.CBF150 Gurubu oluşturalım forumda.

Güncel Fiyat : 3.290 YTL + Masraflar (Plaka,ruhsat v.b.)

--------------Teknik Özellikler-------------

Karşılaştırma için Ybr125 in teknik özellikleri ----- http://img123.imageshack.us/img123/856/ybr125yp2.png

BİLGİ - (Otomax.com dan alıntıdır)
Honda Motosiklet naked bike sınıfının, yani CBF ailesinin en yeni üyesi CBF 150’yi Ortaköy Feriye’ de gerçekleştirdiği lansmanla Türk pazarına sundu. Üretim, satış ve satış sonrası maksimum memnuniyet yaratabilmeyi kendine ilke edinen Honda, tasarımıyla cazibeli, hafifliği ile kıvrak, performansıyla etkileyici, yakıt tüketimiyle cimri bu yeni üyesiyle her koşulda her kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi hedefliyor. Honda CBF 150 doğru şanzıman oranları sayesinde 150cc hacminde olmasına rağmen 100cc hacmindeki motosikletlerle benzer yakıt tüketimi değerlerine sahip. Yeni teknoloji ürünü motoru, düşük devir seviyelerinde dahi yeterli güç üretebiliyor. Stabil krank bağlantıları ve balans mili sayesinde CBF150 beklenenin çok üzerinde yumuşak ve sessiz kullanım özelliklerine de sahip. Büyük boy, hafif ve kolay kontrol edilebilen bir şasesi var. Merkezden uzak konumlanan metal parçalar hafif alüminyumdan imal edilmiş ve prolink süspansiyon uygulanarak ağırlık merkezde toplanmış. İleri teknoloji 4 zamanlı bir motor kullanıyor. Bu motor özellikle ani ve güçlü hızlanma ihtiyacına, hızlı ve başarılı şekilde cevap verebiliyor. Bu performansın böyle bir hacimden sağlanabilmesi ancak yüksek teknoloji ile mümkün olabiliyor. Ara süratlerde ise yüksek torku ve gücü, motosiklete her an hızlanma kabiliyeti veriyor. Ancak bu işlemler esnasında motor ve egzos sesi 3 parçalı susturucu sayesinde bir hayli düşük. CBF 150’nin yeni ve hafif pistonlarıyla ağırlık mümkün olduğunca merkeze toplanarak motorun çabuk devir arttırabilme kabiliyeti geliştirilmiştir. Soğutma yağlama jeti ile yapılıyor. Piston alt yüzeyinin yüksek basınçla devamlı yağlanması sayesinde piston sıcaklığı istenilen değerlerde tutulabiliyor. Super sports teknolojisinden elde edilen tecrübeler CBF150’nin hava direncinin düşürülmesi ve kullanıcı konforunun arttırılmasında kullanılmış. Şaseye monte edilen ön grenaj ve ön far sayesinde gidon üzerinde bulunan ağırlık azaltılmış. Bir hatırlatma; Honda dünya çapındaki üretiminde 2005 yılı itibariyle Asbest içeren parçalar kullanmıyor.

-------VİDEO--------
Motokeyf Programı Cbf150 Testi :
http://69.80.208.158/motokeyf/videos/motokeyf27high.wmv
Youtube.com dan CBF150 nin benzer kardeşi Unicorn :
http://www.youtube.com/watch?v=GWmwJiQtloY
Unicorn (CBF150 nin Hindistan için üretilen modeli)

RODAJ İÇİN TAVSİYE
-1000 Bakımında çapaklı yağ değişene kadar 4-5 viteslerde maksimum 60-70 ile kullanın
-İlk 1000 kilometrede artçı taşımamaya çalışın
-Vitesleri yüksek tutun
-Yokuş yukarı çıkarken hızınızı dusuk tutun
-Rodajdan sonra daha az jikle kullanmanız gerekicek,
-Son sürati görmeye çalışmayın,sağlıklı rodajdan sonra 130 görmeniz olası
-Motorun hava girişinin önündeki boşluğa bagaj edasıyla bez,poşet v.b. koymayın

Devam edicem resim ve video eklemeye 1 şubatta bi aksilik olmazsa sınavlar bitiyo,kuyruk üstündeki parçayı siyaha boyattım ve "honda" yazısı hariç tüm çıkartmaları söktürdüm,çok kalıplı ve enduro yavrusu gibi oldu Dil çıkarıyorum bol bol fotoğraf çekicem. Bravo

(Not : motosiklet.com sitesinden "ylmzzz" arkadaşın başlığından alıntılar yaptım kendisine çok teşekkür ederim.)

Yolumuz Hep Açık Olsun...

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Necromanger
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 28.01.2007 - 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motosiklette devir saati olmaması çok büyük eksiklik Beğenmedim
Başa dön
Necromanger Çevrimdışı Necromanger Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 28.01.2007 - 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vallaha harikasincuneytovuc, hep bu makinanin + ve - lerini merak etmisimdir simdi herseyi ogrenecem saol Alkışlıyorum
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 28.01.2007 - 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Necromanger demiş ki:
Motosiklette devir saati olmaması çok büyük eksiklik Beğenmedim

Evet kesinlikle katılıyorum,hele ki bu motor geçiş motorları sınıfının en gözde üyelerinden biri,vitesli motor kullanmaya yeni başlayan motorcular için sıkıcı bi durum.Ama bir süre sonra sadece hıza bakarak ve hatta motor hırıltısından dahi devri anlamak mümkün.Bir başka yazıdada dediğim gibi performansı çok yüksek bi motor olmadığı için drag yada yarış yapmak sözkonusu diil.Dolayısıyla çok kusursuz vites geçişlerine gerek yok bu motorda.

crazy_81 demiş ki:
vallaha harikasincuneytovuc, hep bu makinanin + ve - lerini merak etmisimdir simdi herseyi ogrenecem saol Alkışlıyorum

Teşekkürler crazy_81.Ben tüm bunları benzer bi sitenin benzer bi konusundan öğrenmiştim ve o başlık 70 li sayfalara ulaştı nerdeyse.Kısmetse burdada benzer bi ortam yaratıp hergün motorumuzla ilgili yeni şeyler öğrenicez.

Başa dön
hukukcu_gurhan
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 28.01.2007 - 20:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum tesekkürler bilgiler icin Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
hukukcu_gurhan Çevrimdışı hukukcu_gurhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.01.2007 - 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1- devir saatinin olmayışı Beğenmedim
2-ayak marşının olmayışı. Beğenmedim
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 28.01.2007 - 21:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili Motor Üstadı Eralp Binbaşımın Katkılarıyla...Alıntıdır...

[QUOTE=ylmzzz;455965]CBF150 hakkında birçok başlık açılmış ve teknik bilgi olmadığından kilitlenmiş. ben bu bilgileri tek bir başlıkta toplamak istedim. umarım yararlı olmuştur ya da olacaktır:cat:

Honda CBF150'nin şu andaki fiyatı [SIZE="4"]3250 YTL[/SIZE]

[SIZE="4"]MOTOKEYF PROGRAMINDA CBF150 yi test ettiler. işte o bölümün videosu[/SIZE]
[URL="http://69.80.208.158/motokeyf/videos/motokeyf27high.wmv"]indirmek için tıklayınız[/URL]

[SIZE="4"]eralpt'in CBF150 testi[/SIZE]

bu da nacizane benim görüşlerim:) belki biraz da olsa fikir verir.

http://www.otomax.com/haber_1_16527.html adresinden alıntı yapıyorum

[COLOR="Red"]cbf150 ile kıyaslanan motorların teknik özellikleri:[/COLOR]
[/QUOTE]

cüneyt hocam elimizden geldiğince buralardayız...

En son mete_han tarafından 28.01.2007 - 22:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
mete_han Çevrimdışı mete_han Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 28.01.2007 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hukukcu_gurhan demiş ki:
Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum tesekkürler bilgiler icin Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

-Ne demek lafımı olur.Buarada bende hukuk 4.sınıftayım.Selçuk Hukuk. Bravo

-Mete_han sana da teşekkürler.Motosiklet.net teki gibi bu başlığıda zenginleştirmeni dört gözle bekliyorum.

-Kick-start olmaması kötü zaten bu yüzden farlar akü yerine,doğrudan dinamoya bağlanmış,yinede akü kablosunu kullanmayı öğrenmek lazım sanırım Gülümsüyorum

-Ayrıca bu hafta Hondadan parça fiyat listesini de alıp getirmeye çalışıcam.

Başa dön
firebladeosman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 28.01.2007 - 22:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla bence sınıfındakı en ıyı motor saten bu sınıftsa bı makına yok ama yınede sunu belırtıyım 2007 yılına satış konusunda damgasını vurucak ayrıca yedek parcası cok ucuz Alkışlıyorum Alkışlıyorum teşekkürler HONDA
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 28.01.2007 - 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

firebladeosman demiş ki:
valla bence sınıfındakı en ıyı motor saten bu sınıftsa bı makına yok ama yınede sunu belırtıyım 2007 yılına satış konusunda damgasını vurucak ayrıca yedek parcası cok ucuz Alkışlıyorum Alkışlıyorum teşekkürler HONDA

Doğru söze ne denir.İyi akşamlar buarada.Ben sınavları bitirip motorun keyfini sürmeye başlayamadan hava döndü ya neyse önümüzde bi şubat kaldı sonra MD ye hergün bayram.

Bunlarda Türkiyede olmayan renk seçeneklerinden bazıları (photoshop değildir)

Başa dön
Cursed_SurvivoR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa/Demirci

MesajTarih: 28.01.2007 - 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla ben CBF 150 kullanıcısı olarak şikayet ve secdiğim yönlerini belirtiiim

- Devir Saati
- Ayak Marşı
- Yan Ayaklık
- Direksiyonun dönüş açısı biraz daha düşük (Titan a bakara söölüyorum 98 model)
- Sessiz oluşunun bi yönden ii diil devir ayarını yapamıyorsun vites atarken belki kullandıkça alışırız ama

- Motorun yeri yalayışı çok mükemmel ben bi kaç kez denedim bi keresinde kendimi yarıştaymışım gibi hissettim bi de motor kendi mi yatıyo yoksa o yatıp sadece üstünde tutunma işi bize mi düşüyor die düşündüm Çok gülüyorum
- Motor hemen 3 istiyor yani şehir içinde gidiyorsunuz 1 2 3 vitesi atıyorsunuz bi bakıyorsunuz 60 km hızla gidiyorsunuz hiç hissetmiyorsunuz
- Sessiz oluşu daha ii çevreden şikayet gelmiyor (vaaay namussuz yardırdı geçti) gibi sözler gelmiyor babama Çok gülüyorum
- Motorun kaslı görüntüsü CBR 125 den daha kaslı gözüküo

işte bööle ben bunları Titan ile karşılaştırarak söyledim Gülümsüyorum

cuneytovuc, tşk ler arkadaşım bu başlığı açarak bizi aydınlattığın için Bravo
Başa dön
Cursed_SurvivoR Çevrimdışı Cursed_SurvivoR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 28.01.2007 - 23:11    Mesaj konusu: Alternatif lastik ? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cursed_SurvivoR demiş ki:
cuneytovuc, tşk ler arkadaşım bu başlığı açarak bizi aydınlattığın için Bravo

Hiç önemli diil yeterki birilerine bi faydası dokunsun yazdıklarımın.

-Aklıma geldikçe yazıyorum ve yine aklıma geldi Gülümsüyorum Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla orjinal duro lastiklerin ıslak performansı pek tatmin edici diilmiş.Alternatif olarak Türkiyede kolay bulabileceğimiz "tubeless" hangi markanın hangi model lastiği var ?

Biraz araştırdım doğru ölçülerde lastikler var ama Türkiye piyasasında bunların hangileri mevcuttur ?
http://www.tyresite.com/tyres.asp?width=90&profile=90&size=18

Başa dön
orjinal
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 28.01.2007 - 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende hysungumu yaza kadar kızaga cektım aldım cbf 150 su an 1200 kmde tabı bu kılometreyı bbır hafta içinde yaptım gayet sorunsuz cokda az yakıyor 2 depoyla 800 km yol yaptım hysungtan sonra cok sasırdım ama zoruma gıden tıtanlar bıle benı gecıyor insallah rodajdan sonra duzelır
Başa dön
orjinal Çevrimdışı orjinal Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 28.01.2007 - 23:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

firebladeosman, parçası çok mu ucuz, arka stop 100 küsür milyon, devir saati olmaması büyük eksiklik, honda bunu hep yapıyor, cgl 125 modeline bile devir saati koyup bundan çalması hondaya aklımı erdirmiyor. şimdilik kimseden şikayet yok, japon olması sorunsuz olması demek zaten, ama cbf 150 bence honda kadar honda değil, bu sefer işçilik zayıf bence.
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sercat 46
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: _iS+anBuL_

MesajTarih: 28.01.2007 - 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cuneytovuc, öncelikle aramıza hoşgeldin.. böyle bir başlıkla araştırman gercekten cook hoş ve senin için faydalı... tüm motorları kullanmış tüm markalar elimden gecmiş birisi olarak söyleyebilirim ki HONDA KALİTESİYLE ŞU AN 1 NUMARADIR ve EN BÜYÜK ARTISI İSE SERVİS İŞCİLİGİ VE MOTORCULARI ANLAYİŞIR( fiyat konusu haric )..

cbf 150 konusunda ise motor cbr 125 ten cook daha büyük ve daha rahat oldugunu gördüm..inceledigimde tek konu motorun touringe kacmış bir görüntüsü var.. gercekten ilginc yapısı var ama bence ilk motor için,ögrenci için(yakış acısında),kalite bakımından aklı kalmadan içi rahat gezilebilecek sorunsuz ve rahat satılacak bir motosiklet bence..

------iStAnBuL------
Başa dön
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki
1. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal