Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Büyük Motorrad Kask Testi 2005 (ceviri) bölüm 6 Sonuc

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Büyük Motorrad Kask Testi 2005 (ceviri) bölüm 6 Sonuc

Büyük Motorrad Kask Testi 2005 (ceviri) bölüm 6 Sonuc
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Aksesuar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Berlin

MesajTarih: 17.02.2007 - 17:43    Mesaj konusu: Büyük Motorrad Kask Testi 2005 (ceviri) bölüm 6 Sonuc Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BÖLÜM VI
SONUC

Heyecan yükseliyor. Darbe Izolasyon testleri, rüzgar kanali , deneme sürüsü , kafaya uyma testleri – binlerce veri derlendi ve 20 kaskdan hangisi sonucta puanlarin cogunu kendi hesabina kaydettirebildi.. Degisik fiyat kategorisinden kasklarin kendi aralarinda ki rekabeti oldukca enteresan.

Bütün zamanlarin en büyük MOTORRAD kask testinde puanlar 5 ana kritere göre paylastirildi. 20 Aday, pratik degerlendirmeden aslan payini olusturan puanlari topladilar. Sonucta laboratuar test sonucuna göre en iyi dereceleri almis kask bile günlük motor kullaniminda bir ise yaramiyorsa, ne anlami kaldi?

MOTORRAD in degerlendirmesinde ikinci önemli kriter Darbe Izolasyon sonuclarinin bir kismi dehset verici idi ve bir kac modelde yüksek puan kaybina sebep oldu. Bu kasklara ayni test en kisa zamanda bir kez daha uygulanacak. Geriye kalan Puanlar önemi daha hafif kalan kriterlere Ilave Kaza Korumasi, Aerodinamik Aeroakustik ve Görüs arasinda dagitildi.
Peki simdi (bu yarista) kimin burnu daha önde?
Schuberth’in S1’i Shoei XR1000’in kil payi önünde yer aldi. Son siralari 100€’luk modeller Nexo,IXS ve Probiker paylastilar. Dainese nin Airstream Course Plain’i hakkinda simdilik MOTORRADbir kanaatde bulunmayacak. Organizyondaki zorluklar sebebiyle Darbe Izolasyon test degerleri alinamadi. Dainese’ nin Darbe Izolasyon testi de digger sinir degerlerini gecmis modeller ile birlikte tekrarlanacaktir. Ondan sonra Dainese’nin toplam puani belirlenip MOTORRADin karari aciklanacaktir.

Birkac istisna disinda fiyati yüksek modeller, düsük olanlara göre daha iyiler.
AGV Ti-Tec ve Vemar VTX Alkon un her ikiside pahali olmalarina ragmen her ikisinin de Darbe Izolasyon testinde asiri büyük problemleri vardi.

Buna ragmen:
Kaskina biraz daha cok yatirim (para) yapanin daha iyib ir kask alabilme sansi daha yüksek. Burada Darbe Izolasyonu esas engel degil, Ucuz kasklar da (Takachi ye bakiniz) cok iyi puanlar aliyor. Sonucta, ECE-Normunda ki sinir degerleri hem ucuz hem pahali kasklar icin ayni gecerlilikte. Daha cok pratik, mesela Kullanim, Kafaya Uymasi, ve Havalandirma gibi kriterlerde takiliyorlar. Bunlarin büyük bir kismi Motosiklet kullaniminda aktif güvenlikten sorumludur ve bunlari hafife almamak gerekir. Cünkü motor kullaniminda kendini iyi hisseden kisi önemli bir anda cabuk ve dogru karar verebilir.

1 Schuberth S1

Fiyat : 449€ dan itibaren

Degerlendirme :
Test birincisi, Darbe Izolasyon testinde olaganüstü,
super Aerodinamik Aeroakustik
dar kask giris ve cikisi olmasina ragmen yüksek pratik kullanimi

MOTORRAD Sonuc:

Cok Iyi

2 SHOEI XR1000 WSK

Fiyat: 408€dan itibaren

Degerlendirme :
Mükemmel kafaya uyum
Görüs ve pratikte mükemmel kullanim
Darbe Izolasyonunda hafif zayiflik olmasina ragmen yüksek toplam puanlama
Whisper Strip Kit yardimi ile (daha dar boynun kapatilmasi) dar kask giris ve cikisi

MOTORRAD Sonuc:
Cok Iyi

3 BMW SportIntegral

Fiyat: 310€ dan itibaren

Degerlendirme :
Iyi iscilik, süper darbe izolasyonu en iyi Aerodinamik/Akustik,
cok iyi havalandirma , asiri dar kask giris cikisina ragmen yüksek pratik kullanim

MOTORRAD Sonuc:
Iyi

4 UVEX Helix RS Carbon

Fiyat:499,95€ ‚dan itibaren

Degerlendirme :
Ilave Kaza Korumasi kriterinde kaskin cok hafif olmasindan ötürü digerleri ile arasinda büyük fark acan en iyi kask. tek bir hatasi var, o da Darbe Izolasyonunda, onun disinda göze batacak baska bir sey yok.

MOTORRAD Sonuc:
Iyi

5 NOLAN N 83 VPS

Fiyat: 209,50€ dan itibaren

Degerlendirme :
Süper kafaya uyum, akillica tasarlanmis Günes Vizörü
Ayrica fonksiyonel circirli cene kilidi, düzgün darbe izolasyon degerleri
Havalandirmasi biraz zayif kaliyor.

MOTORRAD Sonuc:
Iyi

6 X-LITE X-601

Fiyat: 249,50€ dan itibaren

Degerlendirme :
Kafaya uyum ve iscilik iyi, Süper circirli kilit ve süper vizör (düsük seviyede bugulanma, kolay degitirme), Darbe izolasyon testinde bir defaya mahsus hata onun disinda göze batan bir zayiflik söz konusu degil.

MOTORRAD Sonuc:
Iyi

7 SUOMY Spec 1R

Fiyat: 419€ dan itibaren

Degerlendirme :
Görüs kriterinde olaganüstü, gözlük kullananlar icin cok iyi uyumlu, vizör degistirme mekanizmasi sinir bozucu , bayagi sesli, Darbe Izolasyonunda zayif.

MOTORRAD Sonuc:
Iyi

8 SHARK S 800

Fiyat: 159,95€ dan itibaren

Degerlendirme:
150€ sinifindaki en iyi kask, Darbe Izolasyonu testini gecmis, havalandirmada zayiflik
Bunun disinda göze batan negatif bir zayiflik yok

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

9 TAKAI TX-12

Fiyat: 99,95€ dan itibaren

Degerlendirme :
100€ sinifinin en iyi kaski, düzgün kafaya uyum, sinir bozucu visor degistirme mekanizmasi, darbe izolasyonu zayif

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

10 HJC ZF-9

Fiyat: 139,95€ dan itibaren

Degerlendirme :
Genis görüs alani, cabuk ve yogun bugulaniyor, darbe izolasyonu zayif , bunun disinda göze batan bir durum yok.

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

11 MARUSHIN TNT 800

Fiyat: 169€ dan itibaren

Degerlendirme:
Göze batan asiri agir kanal havalandirmali kask, Görüs Kriterinde cok büyük zayiflik gösteren ayrica Aerodinamik ve Akustikde problemli olan ve darbe izolasyonunda hata veren.

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

12 LAZER Tornado

Fiyat: 169,90€ dan itibaren

Degerlendirme:
Darbe izolasyonunda göze batan zayifliklar, kafaya uyum ve partik kullanimi ve diger kriterlerde de ortalama.

MOTORRAD Sonuc:

Tatminkar

13 TAKACHI TK 30

Fiyat: 79,90€ dan itibaren

Degerlendirme :
Darbe Izolasyon testini gecmis, ic bölüm cok hava aliyor, kötü Aerodinamik ve Aeroakustik, diger zayifliklari görünüm ve Pratik degerlendirmedeki kriterlerde.

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

14 AGV Ti-Tec

Fiyat: 499€ dan itibaren

Degerlendirme :
Cok iyi iscilik, Kask girisi dar olmasina ragmen kafaya süper uyum, Darbe Izolasyonunda asiri zayiflik, bu yüzden pahali kasklarin arasindaki en kötü test kaski

MOTORRAD Sonuc:
Tatminkar

15 VEMAR VTX Alkon

Fiyat: 219€ dan itibaren

Degerlendirme :
Darbe Izolasyonunda fevkalade zayif, diger degerlendirmeleri de düsük oldugundan 250€sinifinda son sirada

MOTORRAD Sonuc:

Tatminkar

16 AIROH Stardom

Fiyat: 139€ dan itibaren

Degerlendirme:
150€ kategorisindeki en kötü test kaski, Görüs Kriterinde yüksek puan kaybi, Darbe Izolasyonu ve pratikde zayif

MOTORRAD Sonuc:
Yeterli

17 IXS HX 240

Fiyat: 89,90€ dan itibaren

Degerlendirme:
Pratik degerlendirmede yüksek zayiflik, Görüs kriterinde de darbe Izolasyonunda da zayif.

17 PROBIKER RFX Fiber

Degerlendirme:
Ilave Kaza Korumasinda cok iyi sonuclar aldi, Kaski takma ve cikarmasi kolay
Diger bütün kriterlerde zayif

MOTORRAD Sonuc:
Yeterli

19 NEXO Maze II

Degerlendirme:
Testin sonuncusu, Akustik degerleri iyi olmasina ragmen neredeyse bütün diger kriterleri zayif özellikle de Darbe Izolasyonu.

MOTORRAD Sonuc:

Yeterli

DAINESE Airstream Course Plain

Fiyat: 299,90€ dan itibaren

Degerlendirme :
Tam anlamiyla anti-bugu özellikli vizör, dis kabugunun köseli formuna ragmen sade, kaale alinacak gücü ve zayifligi olmayan bir kask

MOTORRAD Sonuc:
Sonuc degerlendirmesi yok ¹

¹ Darbe Izolasyon test eksikliginden ötürü sonuc degerlendirmesi yoktur.

Degerlendirmede ki Not sistemi üzerine kisa not:
Notlar cok iyi (pekiyi) iyi, orta, gecer, basarisiz olarak ilkokulda kullanilan not sistemi ile degerlendirildi . ben pekiyi yerine cok iyi orta yerine tatminkar, gecer yerine ise yeterli demeyi uygun gördüm
testin orjinalinde ve Almanyadaki tüm diger testlerde ilkokul not sistemi kullanilir, bizdekinden farkli olarak Almanya da 5 degil 6 dereceli not sistemi kullanilir.
bunlari iyiden kötüye dogru siralar isek
Sehr Gut
Gut
Befriedigend

Ausreichend
Mangelhaft
Unbefriedigend

önceki bölümlere buradan ulasabilirsiniz

Bölüm I Adaylarin Tanitimi
http://www.motordelisi.com/ftopict-39151.html
Bölüm II Güvenlik
http://www.motordelisi.com/ftopict-40441.html
Bölüm III Aerodinamik ve Aeroakustik
http://www.motordelisi.com/ftopict-40812.html
Bölüm IV Pratik Degerlendirme
http://www.motordelisi.com/ftopicp-771348.html
Bölüm V Kulis Arkasi
http://www.motordelisi.com/ftopict-42215.html
Bölüm VI Sonuc
http://www.motordelisi.com/ftopict-42440.html

bu testin bütün bölümlerini bir araya getirebilsek daha iyi olurdu...

En son Stromer tarafından 17.02.2007 - 19:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi
Başa dön
Stromer Çevrimdışı Stromer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ZX-636R
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.02.2007 - 18:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu seri için çok emek harcadın teşekkurler ve eline sağlık Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
ZX-636R Çevrimdışı ZX-636R Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakdem
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 17.02.2007 - 18:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Birkaç yerden kask testleri ile ilgili yazı okumuş olsamda bence stromer sizin sununuz daha açıklayıcı ve anlaşılır olmuş. Bize ulaştırdığınız bilgiler için teşekkürler. Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.02.2007 - 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

üstümden kocaman bir yük kalkti resmen, yorumlarinizdan sonra bu kadar ugrasa gercekten degdigini düsünüyorum,Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum
tek tek sizlerde sagolun arkadaslar, Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum Delirdim
irfanr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kocaeli izmit

MesajTarih: 17.02.2007 - 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylasım icin tesekurler ellerine saglık
honda:)
Başa dön
irfanr Çevrimdışı irfanr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tan21
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 05.03.2007 - 12:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

emek için saol ama bu değerlendirme çok yersiz ve saçma tabiki ilk sırayı en pahalı kaslar alıcak önemli olan bunları katagorize edebilmek en kalitelilerinin arasında bir yarış birde en tanınmamış daha orta kalitelilerin arasında bir yarış olmalı ben böle sıralamayı napiim bunu herkes biliyo 400 € luk bir kask yani genelde çok ii 95 € bir kaskla nasıl karşılaşır bu eşitsizlik ancak böle olur ben yanlış görüyorum birazda tabi bilinen markalar reklamıda olabilir neyse paylaşım için saol
karşısında önüm açık gezerdim...
Başa dön
tan21 Çevrimdışı tan21 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ROTS
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 05.03.2007 - 13:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stromer zaman ayırdığın ve emek harcadığın için tekrar ve tekrar teşekkürler.Umarım ilerleyen zamanlarda da bu tür çevirilerle bizleri bilgilendirmeye devam edersin. Bravo Alkışlıyorum
legacy_md
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 05.03.2007 - 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stromer, çok teşekkürler paylasımın ıcın
Başa dön
legacy_md Çevrimdışı legacy_md Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mehmet-xzr
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: GEBZE

MesajTarih: 05.03.2007 - 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler eline sağlık... Alkışlıyorum
Başa dön
mehmet-xzr Çevrimdışı mehmet-xzr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 05.03.2007 - 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stromer, Gerçekten çok faydalı ve açıklayıcı bir çalışma oldu.Emeğine sağlık. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gavurbey
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YTU Davutpa?a Kampusunden..

MesajTarih: 05.03.2007 - 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ellerine saglık cok sahane olmuşşş
Başa dön
gavurbey Çevrimdışı gavurbey Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.03.2007 - 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tan21,
bu kasklarin ortak noktasi ECE-R 22.05 standartinda olmasi,
bu standarta göre pahali kask da ucuz kask da ECE etiketi tasidigindan dolayi bir arada karsilastiriliyor.

testin detaylarina bakarsan AGV ve Vemarin pahali olamsina ragmen bekleneni veremedigini fark etmissindir.

ROTS,
bu ceviri bitti fakat Motorrad in son sayisi yeni gecti elime (02.03.2007/06) ve icinde yeni bir kask testi var Üzgünüm (uyuz oldum, tam bitti dedim yenisi cikti)
onu cevirsem mi diye düsünüyorum acikcasi ...

bu kez Inregral kasklarin yerine
12 Klapp-Helm (önü acilabilir olanlar) Flip -Up deniyor sanirim .

Airoh, Bayard, BMW, Held, HJC, IXS, Lazer, Nexo, Nolan, Schuberth,Shoei ve Vemar teste alinmis.

Pratik sinavda dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bir site vardi , su an onu ceviriyorum ceviri bitince bu teste dönebilirim sanirim .

yorumlar icin sagolun .

Gülümsüyorum
Başa dön
Stromer Çevrimdışı Stromer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.03.2007 - 07:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçekten çok güzel bir çeviri olmuş ve çok hayırlı bir iş yapmışsınız..geriside gelir işallah , bak kurban kesenler bile var.. Gülümsüyorum
+1 kurban
freddy_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.03.2007 - 23:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bravo ellerine sağlık hocam ben şimdi xr1000 ve arai arasında kaldım gönlüm arai istiyor ama testte yok Üzgünüm

http://www.facebook.com/group.php?gid=6079229276

Başa dön
freddy_ Çevrimdışı freddy_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Capirossi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 24.03.2007 - 00:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stromer, tamda agv kask almayı dusunuyordum ama fıkrım degısti sagolasın bu bılgıler için cokk iyi bee Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:

freddy_, arai gerek yok teste zaten ben de dusunuyorum arai ooo dunyaca kabul edılmıs bı marka zaten Göz kırpıyorum
Başa dön
Capirossi Çevrimdışı Capirossi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Aksesuar Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.20 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal