Tarih: 22.02.2007 - 15:05 Mesaj konusu:
Sevgili sunayk;
zamanında Ramzey'in, 5 vitesli 125 Sport modelini 2 yıl kadar kullanmış biri olarak sana samimi tavsiyelerde bulunayım!
Bir kere motor çin malı bu doğru, ama hiç motor arızası yaşamamıştım... bu da tecrübe edilmiş bir gerçek!
Maksimum hızı normal şartlarda 90 km/s ki bu da (hangi şehirdesin bilmiyorum ama) çevre yolunda sana oldukça müşkül durumlar yaşatır. Yani yavaş kalıyor.
Ön fren disk/ABS olmasına rağmen ABS'si ne yazık ki o kadar da kaliteli değil. Frenleri fabrika çıkışı ayarlarla kullanmak istersen yetersiz kalacaklarını bilmeni isterim.
Arka freni ise tambur. Balatalarını düzenli olarak kontrol edip arka fren ayarını defalarca elden geçirip kendime göre bir sertlik / yumuşaklık ayarı yapmış olsam da bir türlü tatminkar bir sonuç alamamıştım. Yürüyüş hızında akan trafikte dahi arka anında kitliyor ve kıç atıyordu. Birçok kez zor durumlarda kalmıştım.
Yani ön ve arka freni orantılı bir şekilde kullanamıyorsun. Frenaj olayını unut. Ön frenle idare etmek zorundasın.
Aynalarından ise memnundum. Biliyorsun Yuvarlak aynalar daha geniş bir alana hakim oluyorlar.
Fakat sunayk;
Alacağın motorun elden kolay çıkarılabilir olmasına da dikkat etmen lazım değil mi? Ben Ramzey'in servisinden memnun kalmıştım, belki de yetkili servisle belli bir hukukumuz, muhabbetimiz olduğu için bir sorun yaşamadım. Bir de çoğu şeyi kendimiz yapıyorduk, yani ortada yedek parça olduktan sonra bir sorun yok!
Ama alacağın motorun servisine, yedek parça fiyatlarına da dikkat etmen lazım değil mi?
Fakat ben, kullandığım yıllarda, motordan geneli itibariyle memnun kalmış olsamda senin bir YBR 125 almanı ısrarla tavsiye ederim! bunu bir dost veya (kaç yaşındasın bilmiyorum ama) bir abi tavsiyesi olarak algıla lütfen!
Ramzey fiyatı bakımından makul ürünler sunuyor sunmasına ama çokta kaliteli bir motor değil! Eğer durumun ancak bunu almana imkan tanıyorsa bir şey denilemez tabii ama 2004-2005 model çokta uygun YBR'ler var. Bunun için bir yolunu bulmanı salık veririm.
Eğer ki imkanın varsa 125'lik bir motoru da tavsiye etmem. Eğer İlk tecrübelerin ise.. CBF 150'yi rahatlıkla düşünebilirsin!
Ama ne alırsan al kask, eldiven, dirsek ve dizlik gibi temel korumalarını sakın ihmal etme _________________ unutma!!! motorda kaporta sensin!!! kaportany koru; tam koru!
arkadasım bende var cok memnunum. sen kımseye bakma 140 suratı cevre yolunda gordum ve ıbresı kuba 125 lıklere ve haojın 125 lıklere gore 15 km kadar daha aza gosterıyor yanı ben 10 ıle gıderken oburkuler 25 gıbı bı hız gosterıyyor ve daha hıc yolda kalmadım hıc bır 125 150 lık motora da gecılmedım yamaha ybr 125 dahıl daha sonra sılındırlerın ıkısıde degıstı 125 erden 250 lık oldu sımdı ts 350 ıle bıle kapısabılıyorum motor tanımaz oldu cıft kalburatore sahıp eskı halınde 70 bın lıra yakıyordu sımdı 100 bın yakıyor fıyatı ıse 12 ay taksıt ıle 3850 ytl ye aldım ıdeal bı motor cok karızmatık ustelık gorenlere dudak ısırtıyor ybr sahıplerının bıle gozdesı
Tarih: 10.09.2007 - 19:05 Mesaj konusu:
sakın naaaaa ben yandımm sız yanmayınn arkadasslarrr sakınaa warnıng kırmızı alarm bu ramzeyy 3 gıdersın 4 gıdemeessınnn ama yınede sen bılırsınn para felan sorun sa hıcc acele etme 4 buyuklerın bırıne yetecek kadar para ayarlamaya calıss derımm geırısını sen dusunnn... _________________ müslüm gürses In sesI hondanIn son vItesI !!!! 1000rr müslüm baba
ya hiç anlamam 125 cc bir motor ama çift silindir ne alaka yani çift silindirle zor tamamlamışlar 125 e boş ver arkadaşım uğraşma bunlarla kullanıcısı yok fazla tutulmuyor işte bencede dört büyükten vazgeçme 50 cc scooter olsum dört büyükten birisi olsun
Tarih: 13.09.2007 - 22:52 Mesaj konusu:
motodrag demiş ki:
ya hiç anlamam 125 cc bir motor ama çift silindir ne alaka yani çift silindirle zor tamamlamışlar 125 e boş ver arkadaşım uğraşma bunlarla kullanıcısı yok fazla tutulmuyor işte bencede dört büyükten vazgeçme 50 cc scooter olsum dört büyükten birisi olsun
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 13.09.2007 - 23:02 Mesaj konusu:
bende çin malı 125 cc kullanıyorum abi 4. vitesde kadran deviriyom wallahi öle dehşet alet. ama konfor 0 malzeme en dandiginden dökülüyor her setten sert geçişde ama birşeyi itiraf edeyim yürüyen aksam olarak beton gibi motor yapıyor bu çinliler. şase demiri kalsa sadece motor yine deh deh yürüyor şu an 15000 km deyim. nice 15 binler inşallah _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Bunlar çift silindirmiydi ya.E bari çift silindir yapmışken 250cc yapsalardı boşuna uğraşmışlar.Arkadaşım tabikide ramzey yerine ybr alman daha doğru bi seçim olur.Bu motoru hiç kulanmadım nerdeyse real de hiç de görmedim görsemde ilgimi çekmedi.Bende çin li bir motor kullanıyorum ve inan kullanılan malzeme işçilik diye birşey yokkk...Allah razı olsun motorunda sorun çıkmadı ama şasi sorunları beni bitirdi yol tutmaz dengesiz birşey bendeki tasarım faciası diyebiliriz.Değmez o fiyatlara şimdi ordan kısıyom burdan kısıyom para biriktirmeye çalışıyom kafaya koydum ybr yada cbf alıcam.Artık insanlarda bilinçlendi motor konusunda bu çinlilerin 2.el leri tek tek tükeniyo gibi elinden çıkarmanda sorun olabilir.Şahsen ben artık benimkinin satılacağını bile sanmıyorum bu motoru artık kobay olarak kullanmayı düşünüorum sök dağıt parçala topla gibi.Merak giderme tecrübe edinme işlemleri gibi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız