Sizlerle geçirilen 1.5 senelik süre zarfı içerisinde çok şeyler öğrendim. Motorculuğun, dostluğun, arkadaşlığın, insan olmanın ne olduğunu öğrendim. Motosikletler hakkında bilgiler öğrendim. Bana bu güzel 1.5 seneyi yaiattığınız için sizlere minnettarım...
Pek bilmediğiniz () gibi bu aktif motorculuk süresi içinde Yamaha YBR 125 kullanıyordum(k). YBR125 ile çok güzel anılarımız olmuştu. İlk büyük motosiklet tecrübemizi onunla yaşayıp, ilk aktif tecrübemizide onunla paylaşmıştık. O bizim en yakın dostumuz olmuştu ki gittiğiz her yere onunla gidiyorduk beraber geziyorduk. (Ne acıklı ama ühühü ) Ancak kendisi son zamanlarda bize fazla hizmt edemediğini, uzun yolculuklarda bizi rahat ettiremediğini sık sık söyleyip, artık daha büyük bir motor almamız gerektiğini söylüyordu. Ama biz onunla gayet mutluyduk, onu yalnız bırakmak istemiyorduk ama o bizi dinlemiyordu.
Neyse gel zaman git zaman önümüze çeşitli fırsatlar çıktı. Hatırlarsanız bir aralar GS500 almaya niyeleniştik ancak kısmet olmamıştı. Daha sonrasında süren uzun bekleyişin ardından ansızın karşımıza yeni bir fırsat çıkmıştı.
Bu yeni fırsat özellikle ödeme koşulları bakımından bize çok uyuyordu ancak biz almak istemiyorduk. Çünkü kankimiz YBR125 imizi bırakmak istemiyorduk taaki bir gece yarısı YBR125 farlarını bize dikerek,
"Ya o motoru alırsınız yada depomdaki benzini üzerime dökerek intihar ederim" diyene kadar. YBR125 imizin zoruyla İstanbul NBC motordan motosikletimizi teslim aldık.
Motoru alalı yaklaşık 1.5 ay felan oldu. Motosiklet hakkındaki ilk görüşlerim;
Ybr den inip DL ye binmek kılasik bir söz biliyorum ama Eşşekten inip Gergedana binmek gibi birşey Bunun yanında motosiklet Ybr ye nazaran çok güçlü olduğu için kalkışlarda çok dikkat etmeniz gerekiyor (tecrübe edilmiştir ) Yolda giderken 3. vitesle bile patinaj çektirmeniz olası bir durum.
Bunun yanında motosiklet çok dengeli. Işıklarda beklerken ayağınızı hiç yere koymanıza gerek yok. (Yeşil yanmasına 2 saniye felan varken, yoksa benim sözümle yola çıkıpta uzun süre bekleme neticesinde cumburlop durumunda mesuliyet kabul edilmez )
E zaten uzun yoldaki o rahatlığı anlatmama gerek bile yok. Git diyorsunuz gidiyor, dur diyorsunuz duruyor. Ybr gibi söylediğinizi 7 sn sonra gerçekleştirmiyor
Pek hoşlaşmadığım bir durum varki, motosiklete alışma süreniz epey uzun sürebiliyor. Halen daha motosikletle Ybr gibi manevra yapamıyorum. Ağır oluşu bunu çok zorlaştırılıyor ancak alışacağız elbet bir gün. Birde özellikle sokak aralarında felan motosikletle gezecekseniz iyi bir masöre de ihtiyacınız olacaktır. İlk gün bu tecrübeyi yaşadım ve gün sonunda dar yollarda motoru kontrol etmeye çalışmaktan kollarım acayip ağrıdı
Performans konusuna gelince motosiklet enduro-touring bir motosiklet için gayet yeterli bir perdormans sunuyor. Aniden hızlanmak istediğinizde motosiklet bu isteğinizi çok güzel gerçekleştiriyor ki ilk günlerde 2. viteste gazı açtığımda 2-3 saniye beyin fonksiyomlarım devre dışı kalıyordu. Yani o an önüme bir nesne çıksa yavaşlamam çok zor olurdu. Buda önemli bir ayrıntı.
En azından bundan sonra gezilerde öndeki guruba yetişemeyip ters yollara girmeyeceğim
Motosiklet hakkında genel bilgi:
Motosikleti 40000 (yada 42000 de idi tam hatırlayamıyorum zaten teknik konuları babam(sereye) hallediyor ben sadece kefini çıkartıyorum:)kilometrede, yan grenaj koruma demiri, arka ve yan çantalar, eksoz kouma demiri ile beraber kredi kartına 18 ay vade ile peşinatsız olarak aldık.
NOT 2: Motosiklet hakkındaki bilgiler tam olarak hatırlayamadığım ve teknik konularla ilgilenmediğim için yanlış bilgi olması durumunda düzelteceğim.
NOT 3: Şu anda resim çekemeyecek kadar üşengeç olduğum için daha sonra fırsatım olursa resim ekleyeceğim. Umarım kusuruma bakmazsınız.
Gelelim hikayenin asıl kahramanı olan Ybr 125 e. Ona nemi oldu? Oda şu an ueni arkadaşı Dl-650 ile birlikte mutlu bir şekilde garajda yatıyor. Şehir içi ve kısa mesafeli yolculuklarda Ybr ye gene ihtiyacımız olacağı için onu satmayı pek düşünmedik _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Tarih: 22.02.2007 - 23:22 Mesaj konusu:
valla bende duygulandım roman olmuşş bee buna flim bile çekilir bak demedi deme* _________________ SATILIK:
burgman400 2005 yanlış olmasın modifiyelidir..!
İrtibat no: 0535 8836086
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 23.02.2007 - 12:54 Mesaj konusu:
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Fotoğraf konusu ise, şu an fotoğraf çekebileceğim bir makinam yok. Sadece cep telefonu var ancak onunla resim çekipte hem motora hemde sizlere saygısızlık yapmak istemem
Dip Not: Bu arada bu 4. motorumuz oldu. Garajdaki diğer 3 motordan ileri zamanlarda bahsedeceğim _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Tarih: 07.03.2007 - 17:01 Mesaj konusu:
kardeeeeeş bıraz da resın olsa kusursuz olurdu 5.5 _________________ DEVADAM_SELCUK@hotmail.com VaktiGeldi Ayryly?n Gidiyorm benSendn Yüregnden Sevdany Yolda? Yaptm Yüre?me Belki Çaldm Seni Sendn ama Af Diliyr Bu Gönlünn Hyrszy SEVDY?NDEN AFFT BENY
Pek hoşlaşmadığım bir durum varki, motosiklete alışma süreniz epey uzun sürebiliyor. Halen daha motosikletle Ybr gibi manevra yapamıyorum. Ağır oluşu bunu çok zorlaştırılıyor ancak alışacağız elbet bir gün.
Bak şimdi şöyle özetleyeyim. Eskiden fidan gibi adamdım. Şimdi göbekli bir çınar ağacı gibi oldum. Hamur işlerine bayıldığım için sonuç kaçınılmaz oldu. Hareket kabiliyetim azaldı, bazen kendime kızıyorum. Sen diyorsun ki bu motosiklet beni zorluyor. Alışırsın merak etme. Ya ben ne yapayım kardeşim? Kaldırımda iki kişilik yürüyorum, köşeleri dönerken adımlarımı bile açıktan alıyorum yahu İlk zamanlar zor olur manevra kabiliyetin, sınırlarını öğrenebilmek için trafiğe kapalı alanda çalış derim. Bu arada unutma makinadan çekinme, o senden çekinsin. Manevraları zorla biraz. Sonuçta trafikte emirleri sen vereceksin ona. Seni ne kadar dinlediğini önceden bilmen her zaman kazandırır. Farın da yolun da her daim açık olsun. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 04.04.2007 - 14:12 Mesaj konusu:
Yaklaşık 1.5 aydan sonra yine karşınızdayım Evet hemde bu sefer resimlerimle Neyse bundan sonra ben susayım resimlerim konuşsun
Bu resimleri, arkadaşın köyünde çektik. E motosiklette kendi vatanında(dağ bayır orman çamur:) ) olduğu için bize güzel pozlar verdi
İlk resmimizde; aslında kendim ile ilgili resim koymayı düşünmezken bu resim gözüme takılınca koyasım geldi. Çok karizmatik çıkmışımda biraz üzerinize afiyet Bu tipsiz vatandaş ben oluyorum. Böögghhh
Burada da size motosikletin benim yanımda ne kadar ufak kaldığını göstermek istedim. Nasıl ama dağdaki ayıların hıggh demiş burnundan çıkmışım demi Birkerem onlar Türk kası
Ve motosikletten genel görüntülerle devam ediyoruz...
Bizim köye gidişimizdeki asıl amacımız, inşaat halindeki eve graffiti çalışması yapmaktı ve bu çalışma sonrasında birazcık yorgun düştük. E birde güzel dağ havası olunca mayışıp kalmamak elde değil
Ve son olarak graffiti çalışmamız (yalnız bu ilk çalışmamız olduğu için berbat birşey oldu. Birde 3 YTL lik bisiklet boyaları kullandığımızı düşünürseniz anlayış gösterirsiniz umarım )
_________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
dostum motor önemli değil sadece kalbin bu MD Ailesinde Atması gene yeter burada motoru olmayan arkaşlarımızda var ama onlarda MD ailesinden ve bir motor delisi motorunda güzelmiş hayırlı uğurlu olsun
vay,hayırlı olsun kuzen,tam düzcelik bir motor almışsınız,baska motor yurumez düzcenın tarlavari asfaltında..yakında senden teker videoları beklıyorum,çoban-kervan arası _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Vay eşşek herif vay. Sen bu sene de kazanama üniversiteyi de DL, YBR gözünde tütsün bobinajcı Nevzat'ın yanında. Hurdaya sattığımız Pejoya da kurban olursun.
Biz seni ders çalışmaya gönderiyoruz, adama bak yaf, motor tepesinde güneş banyosu yapıyor.
Senin grafiti yapmaya zamanın mı var? Otur, sınava çalış.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız