herkese selam,çok değil 8 ay önce motorla hiç ilgim yokken bu sevda düştü içime.komşuda otururken komşu motorumu satıyorum dedi. bende boş bulundum bana sat dedim.Hiç motor bilgim yokken.ne kadar 2000 ytl . aldım gitti o halde ,ne mi keeway superligt mış 150 CC miş. ne anlarım ben.neyse hadi madem aldım göster bana neymiş nasılmış göster dedim.vites bu,fren bu,gaz bu derken 50 mt.gitmeden düştüm(motor daha 1500km) neyse site etrafında 1 saatlik eğitim ve ben düştüm yollara. ara sokaklar ufak ufak derken bir ayın sonunda toplam 2000 km.yol yaptım(korkuç vibrasyonlu bir motor ama keyifli bir motor ve çok janjanlı bir motordu) bu arada ehliyetide aldım o aralar.oldu ya çözdüm ben bu işi tribi ile zıplayım artık ben bu motordan dedim 2 ay içerisinde aldığım fiyata yani 2000 YTL ye sahibinden de sattım.Sattık çünkü kesmedi beni para da var tabii yükseltmeli motoru.Başladık bakınmaya.O da ne,, bu da ne,,a ne güzel motor ,, ah bu daha güzel miş (neler mi? keeway super shadow ve regal raptor arasında gittim geldim).Sonunda regal raptor dedim.150 cc.dn,, 250 cc.geçis.Neyse gidip yanılmıyorsam 4.350 YTL sıfır siyah bir tane aldım.Çok güzel granajlı hoş ir motor.Bitlendik yine, oda kesmedi 2 ay kadar bindim.3000 km.yol yaptım. Satayım ben bunuda race makina alayım düşünceleri sarmaya başladı benliğimi,, ne yapsak,,ne yapsak derken sattım 3350 makinayı. para varya devam zıplamaya,,şöyle bir gezeyim ben kızıltoprak tarafını derken o da ne, siyah şık bir makina.Hyosung GT250R siyah. çok tatlıda duruyo kerata.kaç para bu abi.suali ile girdim istanbul motora. 8.250 YTL. iyi alıyorum o halde.canlı verecem yap bişeyler,, peki düz 8.000 YTL olsun o halde cevabını alınca aldım motoru.gel zaman git zaman ya bu iyide hız yapmıyo.basıyom basıyom maximum 170 görüyo.(daha ne olsun ya 250 cc motor.ve sınıfının en güçlü beygiri onda 29 beygir.Aslına bakarsanız itiraf etmeliyim ki bir motorda yapılması gereken maximum hız bu olmalı,, itiraf ediyoz da uyguluyoruz sanki)neyse hata yapmayım 3000 ila 4000 km yol yaptım ve yine sıkıldım.Yuh dediğinizi duyar gibiyim ,, bende kendime diyorum ama nefis bu çekiyo işte.neyse bunuda 6.500 YTL sattım.(toplam zarar 3.000 YTL yaklaştı 2 motorda.). devam dururmuyum ben.Artık 600cc.hakettim düşüncesi sarmalamaya başladı beni.Yok artık dedim yapmam artık bu sefer sıfır almak yok dedim.Ve uyguladım. 2.el olmalı kolay satılan olmalı ve japon olmalı.Peki ne olmalı 600RR mı, ZX6R mı,YZF R6 mı, iyide abi bunlar fazla gelir bana, çok agresif değilmi bunlar.Ne yapsak ya,, a ben bunu niye hiç gündemime almadım ki, mis gibi motor, harika motor,, ne mi CBR 600 F (sanki bu agresif değil,109 beygir atak,seri,deli gidiyor) ,, işte bu,, evet kararımı verdim şimdi uygulamaya geçmeli, 2.el olacak temiz olacak ucuz olacak. peki ama nasıl.Derken buldum motoru(çok araştırdım ama) 15.000 km de gri 2005 model, sahibinden vede ucuz emsallerine göre çok ucuz.satıcı sıkışmış,yine de göstermeli motoru ,, gösterdim bu fiyata kaçmaz lafını duyunca atladım ve aldım motoru (motoru gösterdiğim yer bizim tanıdığımız onun değil).Sanırım bu sefer zarar etmeden satacağım bir motorum oldu..En azından aldığım fiyata versem buna da şükür. sonuç şimdilik biniyorum,, ara sıra şeytan dürtmüyor değil, memnunum. harika bir motor darısı olmayanların başına.
http://img169.imageshack.us/img169/6656/arabamotor029qu1.jpg[img][/img][img] http://img266.imageshack.us/img266/8845/arabamotor030tk9.jpg
[/img]
http://img267.imageshack.us/img267/7326/arabamotor032th5.jpg[img]
[/img]
http://img266.imageshack.us/img266/5631/arabamotor033qo3.jpg[img][/img]
Tarih: 25.02.2007 - 19:46 Mesaj konusu:
:-)hayırlı uğurlu olsun kardeş.allah kaza bela vermesin _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız