Tarih: 12.03.2007 - 20:17 Mesaj konusu: RR Nedir R Nedir?
Arkadaşlar Bir RR dır lafı gidiyor ( Gerçi Honda ve kawada var) bana göre R Yarış tipi(Race) demek.Eskiden CBR 900 RR Vardı.Bu RR kafama takıldı.Ben ilk Motorumu 98 de aldım (ZX7R) O zaman ZX7RR versiyonu vardı Kawasaki bu versiyonu RR olarak adlandırmasının sebebi tek kişilik olması ve daha güçlü olması itibariyle adlandırmıştı (ZX7R 128 HP - 38 lik karbüratöre sahip ZX7RR ise 130 HP - 40 karbüratöre sahip) yani aralarında bi fark var.99 da Yamaha R7yi yaptı bu makina sınırlı üretim bir makinaydı standarttan tek kişilik olmasına rağmen R7 yi RR olarak adlandırmadı.Kawasaki 2003 te ZX6RR'ı çıkardı.Bu makina yarışlara girebilmek için yapılan 599 cc motora sahipti yine 636 dan farkı var.Bana Honda'nın kullandığı RR ın açıklamasını yaparmısınız.
Tarih: 12.03.2007 - 20:48 Mesaj konusu:
Melihh ryangta sormuşsun ama ben bildiğim kadar açıklayayı a:ıslak havalar için 125 hp civarı b:spor 152 hp civarı C:full power durumu 189 hp Bu verileri net biliyordum ama sonra öğrenip verebilirim.Bu arada gaz kolu full açıksa yol ıslakta olsa bilgisayar full power durumuna geçiyor.
Arkadaşlar ben bir Kawasaki kullanıcısıyım, her ne olursa olsun R yada RR iş plotta biter. Geçmişte Honda'nın F makinesi ile Türkiye'de pist şampiyonu olduğunu unutmayalım. Tek R ın RACE anlamına geldiğini biliyoruz. RR ın ne anlama geldiğini bilen biri açıklasın lütfen. Ayrıca ryangt arkadaşım karşıdan çamur atmayalım lütfen. Eğer birşeyi bilmiyorsakta konuşmayalım. Ben Türkiye'de Honda CBR [b]1000 RR[/b]ın hakkını verebilecek bir plot olduğunu sanmıyorum. Bu konuşma tarzına göre sen buna adaybile değilsin kaldıki niye çamur atıyosun hayatında hiç piste çıktınmı yada 172 hp bir makinayı sonuna kadar zorladınmı, dünyanın oradan nasıl gözüktüğünü bildiğini sanmıyorum. Bir RR ım yok ama arkadaşımınkini kullandım diğerlerinden düşük olan maksimum gücünün farkını altdevirlerdeki düzenli torku ve ivmelenmesiyle tölare ediyor. Hatta artıya bile geçiyor, zaten o aradaki sekiz on beygirlik güç düşüşününde sebebi bu. CBR 1000 RR max gücünü diğer bütün rakiplerinden 1000 devir daha altta veriyor. Sen devirsaatine uzaktan bakarak vaybe diyebilirsin. Ama önemli olan altdevirlerden üst devirlere sorunsuz bir şekilde motoru taşımaktır arkadaşlar lütfen forumlara yazı yazarken bilmediğimiz konularda ilk önce bir arama motorundan bilgi alabilirsiniz. Yoksa çok komik oluyo hiçbirimiz kendimize bir başkasının gülmesini istemeyiz dimi teşekkür ederim.
En son suat10r tarafından 12.03.2007 - 21:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
rgsxr-pro Dediği gibi R Race Demektir RR İse Race Replika dır.
Replica Sözlük anlamına göre Aslına Çok Benzeyendir.
CBR 1000 RR daki Replica sıda Hondanın MOTO GP de kullandığı RCV11 modelidir.
Sanırım Açıklayıcı olmuştur
suat10r, öncelikle dilimizde noktalama işaretleri diye şeyler var. Sen yazıyı okurken hiç nefes almadın heralde biz okurkende nefes almayalım istiyorsun. Nasıl bir yazım anlayışıdır bu??
Ve sen ryangt, abimin kim olduğunu biliyormusunda konuşuyorsun he? Daha üye olalı 1 ay olmuş s... b.. kurumamış. Gelmiş laf atıyorsun...
Sen önce yaşını maşını yaz, kimsin nesin yaz. Ondan sonra tanımadığın kişilere lafını at. Ne kadar bilgisi olduğunu bile bilmeden... Yazık, çok yazık. Böyle insanlar hiçbir zaman bitmeyecek...
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız