teşekkürler, hulk abi paylaştıgın için acı ama gerçekler böyle sahilde bakıyorum adamlarda kask yok olmadıgından degil arka taraflarında kollarında 500,600 milyonluk araı ler filan var ama takmıyorlar ben polislere kızıyorum çevir yaz cezayı hem kızıyorum hem üzülüyorum yazık anlıyamıyorlar önemini bi türlü
Kayıt: Feb 17, 2007 Mesajlar: 356 Nereden: Nereyee,(ANKARA,KIRIKKALE)
Tarih: 18.03.2007 - 21:13 Mesaj konusu:
valla motor almayı çok istiyorum..ama bi sürü ???? var kafamda..bunlardan biride bu kasko ve sigorta olayı.motorsikletleri kimseler kaskolamıyolar yada çok yüksek fiyat istiyolar ..
Tarih: 18.03.2007 - 21:52 Mesaj konusu:
1998 yılında 18 yaşımı doldururken kampanya dahilinde iki duba'nın arasından Kinetic marka scoter'i ayaklarımı yere değirmeden geçtiğim için A2 ehliyetimi de diğeriyle birlikte almaya hak kazandım Şimdi yaklaşık 3 yıldır hemen hemen hergün işe gidip gelmekte dahil olmak üzere motosiklet kulanıyorum . Ancak teknik konularım çok zayıf motordan nasıl düşülür , sürekli kız arkadaşımla gezdiğim için ilk yardım tedavisi , kaza geçiren bi motorun sağlığı açısından nerelerine bakılır neresi kontrol edilir . Arada internetten takip ettiğim üzere belli yerlerde belli zamanlarda bu tarz kurslar veriliyor .Ancak ya çok pahalı yada çalışan insanlar için kötü zamanlarda .. Bu konuda tüm kullanıcılardan sitede bu tarz kurslar için motordelilerini bilgilendirme ve teşvik etmeleri hususunda yardımlarını rica ederim . özellikle tecrübeli üyelerin ve tecrübeli motorsiklet kullanıcılarının !!!. Buraya bunları yazmama vesile olduğun içinde sayın HULK, abicim teşekkür ederim.. SEvgiler .. SAygılar.. _________________ Ne insanlar gördüm üzerlerinde elbiseleri yoktu ..
Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu.
hocam valla motorsiklet kazalarından dolayı çoğumuzun ailesi motora binmemizi istemiyo ama olaya dikkat edersek motorsiklet kazalarının geneli scooter yani ufal çaklı motorlar bunlarıda kullananların zaten geneli diyorum çünkü içimizde dikkatli olanlarda var kasksız ve dikkatsiz kullanıyo özellikle servis yapmak için kullananlar
Kayıt: Feb 22, 2006 Mesajlar: 1014 Nereden: Yst_Avr ARh(+)
Tarih: 22.03.2007 - 00:44 Mesaj konusu:
HULK, Evet maalesef ama acı gerçekler..
Genellemeye vurmak istemiyorum ama motorsiklet kullanıcılarının çoğunda ehliyet yok, olsa bile yeterli sürüş eğitimi yok, bu işin bilincinde değiller bunun için kimseyi yargısız infaz etmek istemiyorum çünkü...
Devletin eğitime ve motorsiklet kullanıcılarına ait altyapı pist ve yollar yapması gerekli,Yetersiz
Motor sürücü kursu neşartlarda ne bilinçle veriliyor? Kim veriyor? Kim denetliyor? Bunların sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekli, Yeterlimi?
Kendini daha da geliştirip bu işi profesyonel olarak yapmak istiyen sürücüler için bir eğitim kurumu olması gerekli..... Varmı?
Ama tabi bunları düşünüp herşeyi devletten beklemek yerine bireysel olarak da birşeyler yapıp kendimizi geliştirmemiz gerekli en azından kendi çabalarımızla kendimiz için sevdiklerimiz ve Ailemiz için ..Hayat şakaya gelmez.
Kayıt: Oct 26, 2006 Mesajlar: 4021 Nereden: istanbul/anadolu
Tarih: 22.03.2007 - 00:46 Mesaj konusu:
adamlara bak yaaa ''motor kazalarının faurası devlete cıkıyor'' diye isyan etmişler ama bi yandan da dogru olan bişey var ''devletin eğitime ve motorsiklet kullanıcılarına ait altyapı ve yollar yapması gerek''
''motor kazalarının faturası devlete çıkıyor. Çünkü hastaneye gelenlerin büyük çoğunluğu Yeşil Kart'lı. İlaç ve tedavi masrafları milyarlarca lirayı buluyor. Ayrıca 2022 sayılı yasaya göre sakatlık maaşı almak suretiyle devlete bir yük daha biniyor'' diyor haber ve bu haber mi destekleniyor anlamadım ben. herşeye alkış,
HULK, Alpaslan abi ilginç haber doğrusu,Teşekkürler...
Alıntı:
Ama doktorun da dediği gibi fatura yine devlete çıkıyor.. Ağır yaralı tedavi masrafları ve sakatlık halinin giderleri..
valla ilginç , yorum yapmıycam ama haberi yanlışmı okudum acaba diye şüpheye düştüm birara ama ben doğru okumuşum
Tarih: 22.03.2007 - 07:33 Mesaj konusu:
motor kazalarının hemen hemen %70İ bilincsiz kullananların yüzünden kaynaklanıyo motoru dengede tutmakla hersey bitmiyo.Reflekslerin çok kuvvetli olması ve önünde giden araçların ne yapacagını önceden düşünebilmek gerekli bunlar saniyelik olaylar....
bizi her konuda aydınlatan md ailesinede çok teşekkürler _________________ WITH_YOU
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 22.03.2007 - 08:01 Mesaj konusu:
emre3455, haklısın dengede tutmak yetmiyor
Alıntı:
Tektaş'ın verdiği bilgilere göre, motor kazalarının faturası devlete çıkıyor.
Çünkü hastaneye gelenlerin büyük çoğunluğu Yeşil Kart'lı. İlaç ve tedavi masrafları milyarlarca lirayı buluyor.
kesin birşey bulurlar canımızı sıkacak _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Evet çok önemli bir konuya değinilmiş.
Acaba kaçımızda ehliyet var.
Acaba kaçımız ehliyet ondan sonra motor aldı.Eminim çoğumuz önce motor sonra ehliyet almıştır.
Acaba kaçımız cc artırırken basamakları yavaş yavaş çıktı.Eminim çoğumuz scootur,dan 600 cc geçmiştir.Veya geçmek istiyordur.
Acaba kaçımız sağlık veya kaza sigortası yaptırdı.Çoğumuz yaptırmamakla beraber motorun trafik sigortasını bile yaptırmayanlar bile var.
Acaba kaçımızın ekipmanları tam tekmil.Motoru aldınmı gersi yalan .Neden?Ekipman pahalı alamıyorum.O zaman motorda almıyacaksın.
Devletden birşeyler isterken bizler gönül verdiğimiz motorculuğun kaçta kaçı kaidelerine uyuyoruz.
Sözüm meclisten dışarı kendimize ilk önce bu soruları soralım.
Tarih: 22.03.2007 - 08:20 Mesaj konusu:
kasko yaptıran hiçbir sigorta yokmuş. Ben İçişleri Bakanlığı yetkilisi olsam, özel sağlık sigortası yaptırmadan kimseyi motora bindirmem." dedi.
saçmalığa bakın bunu yazan okumuş dr . birde özel sağlık sigortasımı koruyacak bu vatandaşı kazalardan ..
çalınmaya açık olması, kullananlarda olması gereken ehliyetin bulunmayışı zaten zararda olan sigorta sektörünün bu konudan uzak durmasına neden oluyor." dedi.
zaten ehliyet olmadan motoru sıgortalamıyorlar ...
Tektaş'ın verdiği bilgilere göre, motor kazalarının faturası devlete çıkıyor. Çünkü hastaneye gelenlerin büyük çoğunluğu Yeşil Kart'lı. )))))
yeşil kartlı bir r6 . r1 yada 1000 rr kullanan mılyarlar değerınde kıyafet koruyucu gıyen motorcu düşünün yeşil kartlı ne komik ))) ...
bu dr. bıraz fazla abartmış olayı . sanki araba kullanıp tehlike ytaratan sürücüler yok sanki bakın araç kaza sonuçlarına bir tatil oluyor tatil dönüşü kazalarda bir aile yok oluyor aşırı hız yorgunluk hatalı sollama vs. peki bunun dışında kaç motor kaza yapıyor bu şekilde örnek 1000 araç kaza yaparken 100 motor kazası belki oluyordur dr. beyın dikkatini çekerim .....
Son Mesajdan 20 saniye:
kasko yaptıran hiçbir sigorta yokmuş. Ben İçişleri Bakanlığı yetkilisi olsam, özel sağlık sigortası yaptırmadan kimseyi motora bindirmem." dedi.
saçmalığa bakın bunu yazan okumuş dr . birde özel sağlık sigortasımı koruyacak bu vatandaşı kazalardan ..
çalınmaya açık olması, kullananlarda olması gereken ehliyetin bulunmayışı zaten zararda olan sigorta sektörünün bu konudan uzak durmasına neden oluyor." dedi.
zaten ehliyet olmadan motoru sıgortalamıyorlar ...
Tektaş'ın verdiği bilgilere göre, motor kazalarının faturası devlete çıkıyor. Çünkü hastaneye gelenlerin büyük çoğunluğu Yeşil Kart'lı. )))))
yeşil kartlı bir r6 . r1 yada 1000 rr kullanan mılyarlar değerınde kıyafet koruyucu gıyen motorcu düşünün yeşil kartlı ne komik ))) ...
bu dr. bıraz fazla abartmış olayı . sanki araba kullanıp tehlike ytaratan sürücüler yok sanki bakın araç kaza sonuçlarına bir tatil oluyor tatil dönüşü kazalarda bir aile yok oluyor aşırı hız yorgunluk hatalı sollama vs. peki bunun dışında kaç motor kaza yapıyor bu şekilde örnek 1000 araç kaza yaparken 100 motor kazası belki oluyordur dr. beyın dikkatini çekerim .....
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız