arkadaşlar motor sporları diye bahsediliyo bizde kendi çapımızda sürüyorüz .ne gibi fydaları var sizce, he bende rahatlama hissi yapıyor başkada bişey oldugu yok .sizce?
bence spor düşünsene 280 km hızla giderken trafiğin karıştığını insanda kasıntılar oluyor hatta trafik boşken bile hadi 310 ları göreyim diyorsun adrenalin iyice yükseliyor bence bu şekilde 1 saatlik kullanımda insan 1 kilo zayıflar; tabi çürüyene kadar zayıflama ihtimalide var ama !!!!!!!
Özellikle büyük motorlardan bahsediyorum. Ebatlı ve ağır makinelere hakim olmak belli bir kas kuvveti gerektiriyor. Spor elbette, kondisyon yapıyor. Ya da biz kendimizi kandırıyoruz, bilmem ki... Bence spor, değilse de olmayıversin yahu. _________________ Verecek ışığı olmayan karanlığı sever...
Tarih: 18.03.2007 - 21:19 Mesaj konusu:
GN125, birader motorsporları derken araba yada motorsiklet yarışı gibi şeylerde kullanılan bi kelime kas yapmak yada zayıflamak manasında kullanılan bi kelime degil bunu anlıyamıyacak kadar acizmisin _________________
tarkan_600 ben acizim demekki hadi bana izah ette ögreneyim.eyesofblind Bence spor, değilse de olmayıversin yahu.negüzel söylemişsin dostum haklısın.olmayı versin be.
Kayıt: Mar 15, 2006 Mesajlar: 1255 Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir
Tarih: 18.03.2007 - 21:46 Mesaj konusu:
GN125, gerçekten hoş bir tartışma konusu açmışsın.. Tartışma kurallarına uyalım lütfen...
Motor sporları zihni açık tutar ve refleksleri kuvvetlendirir ayrıca offorad motorlar pek tabi kasları da çalıştırır... _________________ Çamurluk dediğin yüksek olur...
Tarih: 18.03.2007 - 22:26 Mesaj konusu:
Benim kanımca spor deyince terlemek,yorulmak akla ilk gelen terimler ona bakarsanız boksda bir spor türüdür motorsiklete binmek hem beyini açık tutuyor.Hemde vucudunun her bölgesi hareket ediyor hareket insanda enerji tüketimi doğurur enerji tüketirsen ve aldığın kalori harcadığından çoksa kilo veririsin.Buda demekki spor işte yaaa santranç oynamaya gidiyorum spor olsun
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
son cümlemde hata var afedersiniz kilo alma konusu düzelmek istiyorumHemde vucudunun her bölgesi hareket ediyor hareket insanda enerji tüketimi doğurur enerji tüketirsen ve aldığın kalori harcadığından az ise kilo veririsin
Spor, kişinin bedensel ve zihinsel yeteneklerinin geliştirilmesi için yapılan bir dizi alıştırma hareketi ve bu hareketlerin sonucunda kazanılan yeteneklerle kendini aşma yönündeki eylemlerdir. Yani bir kere spor özünde kişisel bir eylemdir. Sporun temeli kişisel olarak yetenek geliştirme eylemleridir. Ve tabii ki motorsporlari yapan bireyleri seyrederek spora katkıda bulunmak hiç olamaz. Spor insanın kendi yaşam gücünün arttırılması için fizik ve düşünce yapısındaki geliştirme alıştırmaları olmalıdır ve bir başka canlıya hele hele insana zarar vererek yapılması düşünülmemelidir. Spor doğa karşı yapılmalı, doğanın acımasız, çok güçlü ve kendi kuralları içindeki işleyişine karşı, insanın kendi amaçlarını – ki temel amaç hayatta kalmaktır.- gerçekleştirecek şekilde kişisel yeteneklerin gelişmesini sağlamaktır. Motosiklet kullanmakta bir yetenek işidir. Yeteneklerinizi artirdiginiz olçude spor yapmiş olursunuz.
fiziksel açıdan düşünürsen bir turnuva maçınca satranç oynamak aynı sürede motosiklet kullanmaktan daha fazla yorar insanı...
O nedenle olaya şöyle bakmak lazım... Herhangi bir arç kullanarak yapılan sporlar....
Şahsi fikrim ise herhangi bir alet kullanılarak yapılan işlerin spor başlığı dışında ayrı bir kategoride tutulması.... _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız