Yamaha Rx 115'i duymuştursunuz.Hızlı,kıvrak ve seri bir motordur.Bildiğim kadarıyla 2 silindirli tek zamanlı 5 vites ve 16hp gücündedir.Yakıt tüketimi fazlaymış.Piston sorunu görülüyormuş.Eğer aranızda kullanan veya kullanmış arkadaşlar varsa bu alet hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Rx 115 alacağımdan sizin bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Kayıt: Mar 12, 2006 Mesajlar: 354 Nereden: istanbul/üsküdar/zeynep kamil
Tarih: 22.03.2007 - 11:02 Mesaj konusu:
benim bildiğim rx 115 tek silindir çok seri bi motor arkadaşımda var biraz hırpalamış bi motordu 2 ay önce söktük inşallah yeni sezonda toplıcaz kullanması gerçekten zevkli bu benim düşüncem tabi
Tarih: 25.03.2007 - 16:06 Mesaj konusu:
tecdeli1, öncelikle hemşerim MD ye hoşgeldin.evet rx tek silindir 5 vitesli bi makina.2 zamanlı olduğu için seri ve çok yakar.ama hava filtresini çıkarınca sesine doyum olmaz.malatyada öle takılanlar çok.yanlız malatyada pek ucuz bulamazsın söyliym.adana dan falan alırsan daha ucuza bulursun.hadi hayırlısı... _________________ drive like a devil, feel like a god...
Tarih: 29.03.2007 - 11:34 Mesaj konusu:
ben geçen sene iki bin e falan gördüm ama makina allak bullak.acele etme paranı tamirciye vericeğine biraz daha biriktir temiz bi makina al ve başka bi yerden al...hadi hayırlısı... _________________ drive like a devil, feel like a god...
rx 115 bence çok iyi seri ve söylendiği kadarda yakıtı fazla değil,bende var biraz değişikliğe uğradı ama çok memnunum. _________________ Delilik paraylamı eee ne karışıyon o zaman motor delisiysem..
Tarih: 30.03.2007 - 08:11 Mesaj konusu:
bu motordan benim arkadaşımda var. 1997 aldı hala kullanıyor çok iyi bakar motorda gerçekten çok iyi. Daha anahtar değmedi.Fakat ben pek sevmem 2 zamanlı diye.son söz olarak şunu söyleyim alınır ve binilir motordur.ÇOk hızlı ve ataktır.
Tarih: 30.03.2007 - 13:15 Mesaj konusu:
tecdeli1, kendime ait olmadı hiç ama 3 sene kadar kullandım. O motorlar tam suikast motoru, kapkaççı işi yani seriliğinden dolayı öyle diyolar. Ama şunu diyim satarken çok kolay çıkar elden yakıtıda normal yani öle el avuç yakmaz piston sorunu bizde yaşadık ama uzun yola gidip geldik çok zorladık.(antalya- kalkan) Yoksa sorun olmazdı. Pişman olmazsın alırsan (tek çekmeyide bi güzel öğrenirsin o motorda) _________________ LIFE ; as if you will die tomorrow , DREAM ; as if you will live forever....
tecdeli1, kendime ait olmadı hiç ama 3 sene kadar kullandım. O motorlar tam suikast motoru, kapkaççı işi yani seriliğinden dolayı öyle diyolar. Ama şunu diyim satarken çok kolay çıkar elden yakıtıda normal yani öle el avuç yakmaz piston sorunu bizde yaşadık ama uzun yola gidip geldik çok zorladık.(antalya- kalkan) Yoksa sorun olmazdı. Pişman olmazsın alırsan (tek çekmeyide bi güzel öğrenirsin o motorda)
inş CruncH07 kardeş hele bi alalım motoru hayırlısıyla ondan sonra tek çekmeyide öğreniriz _________________
Tarih: 31.03.2007 - 21:22 Mesaj konusu:
Kardeşim bende var asılırsan 125-- 130 ykr yakar asılmassan 100 ykr bunada çok denemez 2 zamanlı bi makina için.hele hele gidişini gördükten sora içse bile helal olsun dersin.piston sorununu senden duydum inan.bende 99 model var kazasız belasız bi amcadan almıştım köyden şehre gelirken kullanmış yaklaşık 2 yıl olucak bende de henüz 15.000 km bile olmadı orjinal.satıyorum tamda bu ara sezon öncesi arka lastiği sıfır almıştım emsallerinden kalın çok yakıştı.ilgilenirsen özelden mesaj at istersen mail bırak resim feln yollarım.2350 ytl istiyorum pazarlık olur kayıt tanıdık da ondan alırız hemen.kaçırma bence inan ışıl ışıl.
arkadaşım tavsiye edrim rx tek silindir 2 zamanlı 5 vites olur yani benim bildiğim kadarıyla çok seri makinadır ama çok yer zevkli bizim burda 1.700 1.200 arası yani düzcede
tecdeli1, evet kardeşim çok seri ben onun cenebesini hala çekiyorum ne bilim ben benim kanuni 125 o kadar atik değil bir bindim bir gaza bastım kafam gökyüzüne bakıyo belim asvalta motorda üzerimde aman ha yavaş gidin ben onla 140 gördüm korktum çok hafif bir motor olduğu için 140 da uçuyodu sanki
kardeş ben tavsıye ederım.arkadasımda var 99 model galıba.hava fılıtresını sokmuş,eksozun içini boşaltmış.şehir içinde kullanması cok zevklı.bazen alıp kullanıyom.3 vıteste baygın gıdıp araba sollarken 2 ye çakıcan motoru bırden bı bagırıyo adamlar şöyle bı donup bakıyo motora.sana tavsiyem temiizini bulursan al.genellıkle o motorlar hor kullanılmış oluyo.yakıt olayıda bagırtmassan fazla deyıl.ama çok çabuk taklaya gelirsin o motorla.motor çok hafif.bastınmı düz yolda 150_160 fln yapıyo.ama motorda fren yok durmuyo.frene dokundunmu motorun götü 8 çiziyo.kullanması eglenceli bi motor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız