Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Efsane Çanakkalemle buluşmam

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Efsane Çanakkalemle buluşmam

Efsane Çanakkalemle buluşmam
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
vahsikedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 25.03.2007 - 23:58    Mesaj konusu: Efsane Çanakkalemle buluşmam Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Herkese merhabalar.İlk kez 20 yaşımda görmek nasip olan ve bundan sonra da inşallah her fırsatta gideceğim ve herkese de gitmesini tavsiye edeceğim Bir Devrin Battığı Yer:Çanakkale...Daha önce Ankara gezimin resimlerini paylaşmıştım sizlerle,şimdi de Şehitlerin Diyarı'nda yaptığım gezinin resimlerini paylaşmak istedim.Elimden geldiğince her yeri resimlemeye çalıştım.Daha çekilecek çok şey,gezilecek çok yer var ama 1 gün buna yetmez defalarca gitmek,hissetmek gerek.
Sabah saat 05:00' da Çanakkale İskelesi'ndeydik.İlk feribot seferinde hemen karşıya geçtik ve çektiğim ilk görüntü..

Burası da Kilitbahir'den bir görüntü..Seyit Onbaşının bir destan yazdığı ve tüm donanmanın beyni olan İngiliz gemisi Ocean'ı son mermisiyle batırdığı yer.Şimdi 92 m derinlikte yatmaktaymış.Bu geminin tüm mürettabatı çok iyi yüzme bilmelerine rağmen Türklerin yamyam olduklarını düşündüklerinden karaya çıkmak istememiş ve orada boğularak ölmeyi tercih etmişler.

Kilitbahir'e Seyin Onbaşı anısına yapılmış Anıt..Bu resim çekilirken gülümsemek için çok uğraştım ama ağlamakla gülmek arasında kaldım,ayağımın altında hala bir şehidin yatabileceğini,onların kemiklerinin olduğunu düşünmekten kendimi alamadım Üzgünüm

Burası Kaymakam(Yarbay) Hasan Bey Anıtı.Bu anıtın bulunduğu yerde Fransızlarla savaşmış ve galip gelmiştik.Yarbay Hasan Bey galibiyetten sonra dolaşıp yaralı ve ölülerle ilgileniyordu.Yerde yatan Fransız askerinin başına geldi askerin yüzünü çevirdiği an göğsüne hançer saplandı ve o an oracıkta şehit oldu.

Bu siper de Yarbay Hasan Bey anıtı'nın yanındaki Türk Siperi'dir.

Bu abide Çanakkale Abidesi'dir.Mimarisindeki düşünce 4 kıtadan gelenleri yendiğimizi ve Türk'ün yıkılmazlığını ifade eden 4 bacak yapılmış, 253,004 şehidimizin adına yapıldığından 253,004 taş kullanılmış,boyu önce 40 metre düşünülmüş ancak buna Ulu Önder Atatürkümüzün de boyu eklenerek 41,70 cm olarak yapılmıştır.

Burası da abidenin arkasından bir görünüm..Manzara muhteşemdi.Denizin berraklığı,rüzgarın esişindeki yumuşaklık..Sanki oraya gelen ziyaretçileri merhametle okşar gibiydi.Ancak denize baktığımda kıyının kanla,cesetle bulandığını,denizde batan gemileri,patlayan bombaları zihnimde canlandırdığımda şunu düşündüm: Kim Bu Cennet Vatanın Uğruna Olmaz ki Feda!

Bu güzel manzarayla birlikte bir resim çekilmek benim de hakkımdı Gülümsüyorum

Abidenin bulunduğu yerdeki Atatürk Heykeli

Çanakkale Abidesi'ni ziyarete gelen bir grup Çok gülüyorum Çoook seviyorum

Abide Şehitliği

Şehitliğin bulunduğu yerlerdeki anıtlar ve Meçhul Asker..

Ertuğrul Koyu,Seddülbahir Köyü ile Seddülbahir Tabyaları arasındadır,Yahya Çavuş ve 63 arkadaşının 3 alaylık düşmana karşı 21 saat direnip destan yazdıkları yer..

Ezineli Yahya Çavuş ve 63 arkadaşının anısına yapılmış anıt

Burası Çanakkale Savaşı sırasında Açık Hava Hastanesi olarak kullanılmış.Hem kendi yaralılarımız hem de düşman askerlerinin yaralıları tedavi edilirmiş

Hastaların bulunduğu yeri düşman askeri uçakla bombaladığı sırada Türk askeri kucağına yabancı askeri alıp kurtamaya çalışırken bir yandan da ''Durun burada sizin de yaralılarınız var!'' diye feryat edişini anlatan anıt...

Burası da Açık Hava Hastanesi'nin içindeki şehitlik..Ruhları şad,mekanları cennet,toprakları bol olsun...

Anlatılana göre burada çok kanlı savaşlar olduğu sırada bir selvi ağacı çıkmış ve yetiştiği sırada kan gölünün ortasında kalmış ve kanla sulanarak büyüdüğünden gövdesi böyle burkula burkula büyümüş.Bu ağacın karşı sırasında da aynısından vardı onun da gövdesi böyleydi,onun da bir dalının akıttığı reçineler kan gibi kırmızı kırmızı olduğundan o dalını kesmişler.Ağacın kan ağladığını söylüyorlar.

57. Alay şehitliği. Şehitlikteki gençler,yaşları 18-23 arası değişiyordu..

Bu tepe 261 rakımlı tepe ve civarı Conk Bayırı..Yani 7-8-9-10 Ağustus 1915 tarihlerinde en kanlı çarpışmaların olduğu yer,kuzey cephesi..Sadece bu tepede 13 birlik telef olmuş 7'si bizden 6'sı düşman tarafından ve 6750 litre kan akmıştır bu toprağa.
Bu görünen beyaz duvarlar oradaki savaşı anlatan kitabelerdir.

Bunlar da oradaki kitabelerden 2'si

10 Ağustos günü Conk Bayırı'nı alıp tüm boğazlara sahip olmayı amaçlayan İngilizlerle sabah saat tam 04:30 kıyamet kopmuştu.Düşmanın attığı toplar her yere şarapnel parçası saçarken bir tanesi de Mustafa Kemal'in tam kalbinin üstüne gelmişti.Ama kalbinin üstünde taşıdığı saat onu korumuş ve saat paramparça olmuştu.İşte o an Mustafa Kemal'in Türk milletine bağışlandığı andı.Bu heykel de o gün anısına dikilmiştir.

Yeni Zellandalıların anıtı (en büyük) Conk Bayırı'nda bulunmaktadır.

Mareşal Fevzi Çakmak'ın kardeşi Nazif Üsteğmen'in Conk Bayırı'ndaki şehitliği..

Bu manzara da Atatürk'ün Conk Bayırı'ndaki gözetleme siperinden...

Kirte bugünkü adıyla Alçıtepe'deki Salim Mutlu Müzesi'nden savaş günlerine ait hatıralar..

Patlayan bombaların içinden çıkan şarapnel parçaları

İngiliz piyadesine ait savaş sonrası toprağın altından çıkarılan kaynaşmış mermiler

Bunlar da Türk ve İngiliz kasaturaları

Bu da dönmeye hazırlanırken uğradığımız Çin'de yapılan Truva Filmi'nin atı.Hediye edilmiştir..

Ve dönüş..Destanların şehrinden gün batımı...

Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 26.03.2007 - 00:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şehitlerimize duyduğunuz saygıdan, mükemmel anlatımınızdan ve paylaştığınız güzel fotoğraflardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çok anlamlı bir gezi yapmışsınız Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oldwolf
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 26.03.2007 - 00:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu yaşa gelmiş bir Türk genci olarak hala gidememiş olmanın verdiği burukluğu bir kez daha yaşadım...

Çok güzeldi vahsikedi, gerçekten yürekten teşekkür ederim.
Başa dön
oldwolf Çevrimdışı oldwolf Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
1300hayabusa86
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: tekirda?/çorlu

MesajTarih: 26.03.2007 - 00:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

o günleri yaşamış gibi oldum çok teşekkürederim ellerinize saglık Alkışlıyorum
GhostEnduro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL HONDA

MesajTarih: 26.03.2007 - 00:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tebrik ederim, güzel anlatımını ve emeğini Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Sercat 46
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.03.2007 - 01:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anıtkabir & ankara gezisinden sonra bir tarihi gezi ve fotografları daha Bravo paylaşım için teşekkürler gercekten güzel bir gezi olmuş...
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
bayliner
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/anadolu

MesajTarih: 26.03.2007 - 01:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vahsikedi, ilk olarak çok güzel bi paylaşım olmuş onun için teşekkürler ama 10 ve 11.resimler gercekten iiiiğrenççç Çok gülüyorum
57. Alay şehitliğine girip de mezar taşlarını okumaya başlayınca gözyaşlarımı tutamamıştım Üzgünüm o siperlere girip yürüyünce hele ki denize bakan yerdeki top bataryalarının oldugu yerdeki siperler insanın içini gercekten ürpertiyo,en yakın zamanda bi daha gidicem inşallah
ama şunu da sölemem lazım,orası her zaman ziyaret edilebilecek biyer yani illa ki yıldönümü beklemek gerekmez bence yani genel olarak söylüyorum
Başa dön
bayliner Çevrimdışı bayliner Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yturan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Orlando-FL (Bafrali)

MesajTarih: 26.03.2007 - 02:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tesekkurler, tekrar gitmis kadar oldum, insallah bir gun oralari ziyaret etmek serefine ulasirim, Orta okulda, okul ile gitmistim ama o zaman akil bir karis havadaydi Gülümsüyorum .
kalipso
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.03.2007 - 06:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

adam duygulanıyor bee paylaşım için sağol Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
kalipso Çevrimdışı kalipso Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zardanadam
zardan üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 26.03.2007 - 06:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel anlatımınla sanki oraları görmüş ve hissetmiş oldum. Teşekkürler..

Başa dön
zardanadam Çevrimdışı zardanadam Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ali1711
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Şehitlikten

MesajTarih: 26.03.2007 - 07:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vahsikedi, Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum tebrik edrim güzel anlatım ve şehitlerimize olan saygınızdan dolayı
tamero
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 26.03.2007 - 07:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel resimlerle ve anlatımın için teşekkürler, gezmiş görmüş kadar olduk sayende sağolasın Bravo
Başa dön
tamero Çevrimdışı tamero Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
GPR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: çanakkale

MesajTarih: 26.03.2007 - 07:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anlatımın ıcın cok tesekkur ya bızım boyle resımlerı cekıp paylasmamız lazım iş guç yetisemiyoruz ellerıne salık Alkışlıyorum Alkışlıyorum Bravo Bravo Bravo
Başa dön
GPR Çevrimdışı GPR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
deliemin
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.03.2007 - 07:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vahsikedi, süppersin güzel resimler ve yorumlar paylaşımın için sağol Bravo

eminatar@hotmail.com
Başa dön
deliemin Çevrimdışı deliemin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
yerebakan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 26.03.2007 - 07:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Asım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek;
işde çiğnetmedi nağmusunu, çiğnetmeyecek.

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor;
Bir hilal uğruna, ya rab, ne güneşler batıyor!!

ben ilk orta okul yıllarında gitmiştim o yaş da bile gözlerim dolmuştu her türk evladının muhakkak gidip canlı canlı hissetmesi gereken bir yer çok güzel resimler tebrikler. Alkışlıyorum
Başa dön
yerebakan Çevrimdışı yerebakan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal