Tarih: 30.03.2007 - 08:57 Mesaj konusu: Avrupa gezisine gelecek motorcu arıyorum!
25 haziran akşamı Çeşme'den feribotla başlayacak olan 15 günlük Avrupa gezisi planlıyorum. Abimle gidecektik ancak bazı sebeplerden abim gelemiyor. Ben de en az 2 motor gitmek istiyorum. Ama yalnız da kalsam geziyi iptal etmeyeceğim. Burada turu ve kendimi kısaca anlatayım, ilgilenen arkadaşlarla detaylı konuşabiliriz;
Motor: F650 GS
Motor tecrübesi: 7 yıl
Rota(küçük değişiklikler olabilir):
Çeşmeden kalkan feribot Çarşamba günleri Brindisi limanına yanaşıyor. Oradan Roma,Floransa,Verona, Insburg(Avusturya), Munich, Prag, Bratislava(Slovakya), Viyana, Budapeşte, Belgrad, Sofya,Edirne, Istanbul.
15 gün sürecek tur şehir içi gezilerle birlikte 4500-5000 km civarında olacak.
Sürüş:
Günlük toplam yol, 800km'yi geçmemek şartıyla ortalama 300-400km'dir. Molalar hariç ortalama hız 100-110 km/s. Boş otobanlarda sürati yükseltebiliriz.Ama tur bir yere yetişme havasında olmayacak, asıl amaç yol yapmak değil, farklı kültürler ve şehirler görüp yeni insanlarla tanışmak ve motosiklet kullanmanın tadına bir de alplerde varmaktır.
Konaklama:
Turun amacı gereği, pahalı oteller yerine insanların daha samimi olduğu küçük, uygun fiyatlı pansiyonlarda kalmayı düşünüyorum. (Tabi isteyen istediği yerde kalabilir, sabah buluşup yola devam edilir).
Ekipman:
Katılacak motor 600cc den az olmamalıdır. Korumalar tam olmalıdır. Bende gerekli haritaların büyük bölümü ve GPS var. Acil durumlarda motosiklete müdahale edebilecek kadar motosiklet bakımından anlıyorum.
Vize:
Shengen vizesi(60Euro) ve Çek Vizesi(ücretsiz) gerekli olacak. En geç 1,5 ay kala başvuru yapmak gerekmektedir.
İlgilenenler mail atabilir, genel rota haritasını ve detayları yollayabilirim.
Kazasız sürüşler;
Selam
arkadaşım ben yeni başladım bir tane 200 lük le ögrenmeye çalışıyorum.
şimdi sana acayip imrendim keşke bi kaç sene önce başlasaydım diye hayıflanıyorum kendi kendime. umarım kafana göre biri çıkar.
senin için gerçekten çok güzel bi gezi olur inşallah. _________________ racer
a rh(+)
34 ua 3112
Yeme-İçme konaklama ve benzinle birlikte ortalama ne kadar bir maliyet öngörüyosunuz? Motor için uluslarası sigorta v.b işlemlerde yaptırmak gerekiyor sanırım, bunların maliyeti ve işlemlerin kolay olup olmadığı hususunda da bilgilendirirseniz sevinrim.
Benim motorum da F 650 GS ama çok fazla uzun yol deneyimim yok, ancak bununla başedebileceğimi düşünüyorum.
allah yol acıklıgı versin abi bizz nasıl gelelim yaa cok isterdim ama biz şurdan beyşehire gitmeye zaman bulamıozzz _________________ Bize ulaşmak için Foto'yu TIKLAYIN
Bu arada rotayı yükledim.
Maliyeti ben şu şekilde öngörüyorum;
Benzin: Avrupada benzin fiyatı da gözönüne alınınca benim motor 0,1Ytl/km harcıyor. Yani 450 ytl gider.
Feribot: Yolcu+motor+tüm vergiler=270 ytl
Konaklama: Ben küçük pansiyonlarda(hostel da olabilir) kalacağım için 11 gece konaklamaya 300 ytl ayırdım.
Yemek: 200ytl ye halledilebilir.
İçki/eğlence:250 ytl
Vize almak için sağlık sigortası gerekli o ucuz zaten(20 euro), motosiklet sigortasını da vize aracı firmasıyla görüşeceğim. Gerekmeyebilir ama şimdi yanlış bilgi vermeyeyim.
Yani pasaport ve vize masrafları hariç 1500 ytl minimum sınırdır. Daha fazlasını harcamak isteyen kolaylıkla harcayacak yer bulacaktır.
Tarih: 30.03.2007 - 10:34 Mesaj konusu:
keselioglu,
Mutlaka bir arkadaş daha bulmalısın, haklısın. Ne olacağı belli olmaz, mazallah kazası var, arızası var, hırsızı var, hiç birşey olmazsa tek başına olmanın can sıkıntısı ve burukluğu var bilirsin.
Sadece şunu hatırlatayım, bilirsin meşhur söz vardır "insanın kalitesi içerken ve seyahat ederken belli olur" diye. Bulacağın kişiyi önceden biraz tanıman riski azıcık olsa azalır belki.
Meşakkatten yüksünmeyen, gereksiz öfke ve alınganlık yapmayan kalender bir arkadaş lazım sana.
Neyse, hayırlısı ile gidin, hayırlısı ile gelin selametle. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
ya bende şuan race var ama sezonda satarsam sırf o yol için bi touring yada enduro alırım valla nasip ben mail adresini va telefon numaranı kaydettim umarım olur
yanlız bende dil yok sende
Tarih: 30.03.2007 - 22:37 Mesaj konusu:
keselioglu, gezıye gelmek istiyom ama oo kadar yola nasıl dayanırım dıye dusunuyorum ama gelemem heralde ya gıne 5 6 kişi olsak makara olur 2 kısı veya tek hiç çekılmez
Shengen vizesi(60Euro) ve Çek Vizesi(ücretsiz) gerekli olacak
Yandı gülüm keten helva. O vizeyi alana kadar adama akla karayı seçtirirler. Konsoloslukta ahiret sorularına hazırlıklı olun. (İlk defa alacaklar için) _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Tarih: 30.03.2007 - 22:58 Mesaj konusu:
shengen'i öyle vermezler.orada ikamet eden birisi davetiye bile gönderse bir dünya ahiret sorusu var vede bütün sorulara olumlu cevap verseniz bile bize vermeme yetkisine sahip.iki defa schengen vizesi alan birisi olarak söylüyorum,sicil kesinlikle temiz olacak,üzerinizde ev araba ve bankada para olacak,yurtdışında bir akrabanız olursa çok faydalı olur davetiye yollar.eğer davetiye yoksa önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli bir otele.kaldı ki rezervasyon yaptırsanız dahi konsolosluk kabul etmeyebiliyor.
ayrıca hiç motorla gideceğiz demeyin kesinlikle vermezler.birincisi güvenmezler,ikincisi orada başınıza bişey gelde adamlara dertsiniz ki motorla başınıza bişey gelme olasılığı yüksek
ha yunanistana gidebilirsiniz tabi ki ama yunan konsolosluğu tek giriş şengen veriyor haberiniz olsun.ben aldım yunandan vize oradan biliyorum.belki çok giriş şengen verme yetkisi yoktur.
özellikle alman konsolosluğu çok gıcık bence hiç denemeyin orayı.ayrıca ülkeden ülkeye geçreken tipinize bakarak sorun çıkartabileceklerini unutmayın(arkadaşımın babasını almanyada sandalye üstüne çıkartıp aramak istemişlerdi.50 yaşında adam)
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1501 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 30.03.2007 - 23:19 Mesaj konusu:
keselioglu ben de diyordum aceba bu sitede benim kafadan birileri yok mu? yunanistan turu planlıyordum ancak gidecek arkadaş bulamadığım içn iptal oldu. böyle bir geziye katılmayı çok isterim. bende vespa var saatte ortalama 100-110km hızla gidebilecek kapasitede bir makine. 30000km lik yol tecrübem var. 2 senedir senede 365 gün motor kullanıyorum. sana eşlik etmek isterim. ama herşeyden önce tanışmak gerek. bir de tabi benim finallerim o döneme denk gelirse kötü olur. 31 mart MD gecesindeki yemeğe gel de bir tanışalım... bu işler netten yürümez!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız