Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 02.04.2007 - 05:07 Mesaj konusu: Yarış tipi motorlar yavaşlasa da daha fazla üzülmesek !!!
Hergün bu forumdan kaza haberleri okumaktan gerçekten sıkılmaya başladım,manevi olarak insanı çok yıpratıyor.Eşimiz dostumuz bu haberleri görüp endişe duyuyor ama durumun bireysel olduğunu,motorla,motorun sürücüsüyle ilgili olduğunu anlatmak mümkün olmuyor.Son 1 ayda yaşlısı-genci,acemisi-üstadı pek çok motorcu kaza yaptı ve tesadüfe bakınki hepsi yarış tipi motorlarla.Bir cbf,bir fazer ya da bir transalp kazası yok,en azından ağır kaza yok.Sebebi hepimiz biliyoruz,kendimize hakim olmalıyız,DonaldDuck geçenlerde bi başlık açmıştı insanlar yarış motoruyla dünya turu yapıyor,dünyanın hertürlü trafiğine girip-çıkıyor ve hayatta kalıyor.Otoyollarımızda yavaş giden bir dört teker bile risk altındayken,bu yollar için tasarlanmamaış bir motorla sürat yapmak (üstelik kasksız,korumasız) hiç de akıl karı değil.Bu yazdıklarım ne kadar etkili olur bilmiyorum ama ertesi gün büyük bir hevesle garajdaki motorumuza binmek varken,yaralanıp,sakatlanmak ve hatta yaşamımızı yitirmek biraz adrenalin için göze alınacak risk değil.Üstelik bizi sevenlere de büyük haksızlık. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 02.04.2007 - 06:33 Mesaj konusu:
Çok doğru yazmışsın kardeşim bu benimde dikkatimi devamlı çekiyor.Hep yarış tipi motorlar kazaya karışıyor. Yani büyük oranda.Demekki kendimize hakim olamoyoruz.Ben racingi sevemedim ama sevenleri anlıyorum ve AMAN DİKKAT AMAN YAVAŞ diyorum.Binen arkadaşlar bu motorlarla yavaş gitmekmümkün değil gibi diyor.
hızlı veya yavaş gitmek insanın kendi elinde olan bişey diğer motorlarlada çok kaza yapılıyor ama onlar raceler kadar göz önünde değil mesela cumartesi günü yağmur yağıyo ben arabayla gittiğim halde normalden çok daha dikkatli gidiyorum ama adamın biri scoterle geldi arkada vurdu bana yerler ıslak kaygan akıllı bilmiyoki motorun durmıcağını altın çin malı bi motor ne olcak ucuz diye herkes aldı ,herkeste kendi çapında rossi oldu yollarda...adama bişeyin varmı dedim yok dedi bende sonra;bu yağmurda motor böylemi kullanılırya hiçmi motor kullanmadın dedim söylediği kullandııım oldu Allah'ım eskiden arabalar,kamyonlarve taksilerden kaçardım artık motorculardanda kaçar hale geldim ya kimin nasıl kullandığını nerden bilcez,adam 1yıl scoter kullanıyo sonra hemen büyük makina istiyo krediyle mırediylede alan alıyo sonrada böyle kazalar oluyo çoğunluğu bunlar zaten e bi kısmıda içkinin eseri yalan mı?
Kayıt: Oct 19, 2005 Mesajlar: 2043 Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR
Tarih: 02.04.2007 - 07:49 Mesaj konusu:
Çok güzel bi konuya değinilmiş bir topic...Motora bakarsan adı üstünde yarış motoru ama üstündekiler yarışçı olmayınca böyle kazaları üzülerek duymak zorunda kalıyoruz...Altımızdaki'nin bir ölüm makinası olduğunu unutmadan kullanırsak sanırım hiç birşey olmaz...Allah kaza bela vermesin... _________________ AB (rh) +
Tarih: 02.04.2007 - 08:04 Mesaj konusu:
geçenlerde bir gencin birisi arkadaşın dükkanında motor soruyor ilk işi 600 lük makina sorması oldu arkadaşım şüphelendi ve sordu daha önce bu motor için tecrüben varmı bindinmi kullandınmı hiç gencin cevabı küçükken mobilete binmiştim demesi oldu arkadaşım güldü alsa bile zaten satmazdı motoru buna benzer çok olayla karşılaşıyoruz hiç tecrübesi olmadan bu tür makina heveslisi olmaları Allahtan bütçeleri yetmiyor ucuz sanıyorlar düşünün birde aldıklarını ve yola çıktıklarını nasılsa mobilete binmiş bazı larıda kask kolunda yada arka selede saçlarının jölesi bozulmasın diye kask takmayanlara ne dersiniz
Allah kimseye kaza bela vermesin ..
valla siz nasıl kaza topicleri görmek istemiyorsanız kazalar olmasın diyorsanız bende bu konular olmasın istiyorum. insanları kaza psikolojisine sokuyorsunuz. sürekli kaza konusu gündemde. aklına kaza gelmeden motora bindirmiyorsunuz insanı. kaza haberi okumak değil sizin bu kendinizin bile uyduğunu sanmadığım uyarılarınız yapıyor bunu. herkez kendini biliyor. kendini tutamayan tutamıyor. sizin burada iki satır yazı ile bunu değiştirmeniz mümkün değil. kazadan bile ders alınmıyor. bu konuda illede yazışmak istiyorsanız daha önce açılmış yüzlerce topic'den birini hortlatabilirsiniz. tekrar tekrar aynı şeyleri tartışmak manasız.
türkiye'de bu motorları kullanmak çok tehlikeli bunu hepimiz biliyoruz. canını seven binmesin. Allah hiçbirimize kaza bela vermesin. Azdırmasın. Yolunuz açık olsun. _________________ Kawasaki ZX-636R [full Akrapovic] [hyperpro]
Kayıt: Jul 27, 2006 Mesajlar: 392 Nereden: İstanbul / Avrupa yakası
Tarih: 02.04.2007 - 08:53 Mesaj konusu:
O sizin bahsettiğiniz saçı bozulmasın diye kask takmayıp hava amaçlı racinge binenlerin çoğu hava olsun diye piyasa mekanlarda gezenler. Onlar çok ölümcül kazaya karışmazlar. Tabi bu arada ben kasksız hiç koruması olmadan 270 km hızla giden tipler de gördüm. Adam 270 ile önümde gidiyor rüzgardan üstü başı havalanmış vücutu gözüküyor
Motordan bir iniyor gözler kıpkırmızı olmuş etrafı görmekte zorklanıyor. Yani her tip insan binebilir. Ama şundan emin olunki racinge binipte öyle 100-150 km hızlarda 5000 devirlerde gezmek mümkün değil. En temkinli racing kullanıcısı bile otobanda yolu boş buldumu sıkar ve motorunun limitini görür. Uzun lafın kısası racinge binmek çok büyük bir risk. Allah kimseye göstermesin ama yüksek hızlara ulaşması nedeniyle hatayı hiç tölere etmiyor ve kaza halinde sonuçları üzücü oluyor. Her ne kadar çok çekici ve güzel olsada, kullanması müthiş duygular yaşatsada canını seven uzak dursun. Her şeye rağmen bineceklerde full korumalı, risklerin farkında ve her şeyden önce o motora hakim olabileceklerse binsinler. Racing kullanmak sanıldığı kadar basit bir şey değil. Allahın hiçbirimize kaza yaşatmaması dileklerimle.. _________________ Honda CBR 1000RR Fireblade
Tarih: 02.04.2007 - 09:14 Mesaj konusu:
ben ölüceksem motor tepesinde öleyim diyen çok kişi tanıyorum bu zihniyetle zaten rac motor kullananlara ne desek boş kalır insanın önce kendisini düşünmesi lazım kendi hayatını düşünmeyen birinin sanmıyorumki başkalarının hayatını çok önemsesin zaten çevrede bukadar motor sürücülerinin sürekli 'eksi' olması bu zihniyetteki sürücüler yüzünden ,kimisi altındaki motorun büyüsüne kapılıp çevresinde yaratacagı o bakışlar ugruna olmadık yerlerde olmadık hareketlerle tehlike saçıyolar yani birazdaha bilinçli hareket etmek gerekir rac motorların 10 tanesinden 2 si trafikte mutlaka ufak kazalar atlatıyorlar özellikle istanbul trafiginde ,bundan sonra üzücü kaza haberleri umarım gelmez artık ,keşke bişiler yapılabilsede bu sürüş konularında dahada bilinçlendirilebilsek ondan sonra sürüş keyfi olması gereken yerde yaşansa...çünkü bu kaza haberleri yüzünden hergeçen gün birileri motora veda ediyor ve soguyor... _________________ Mustafa Kemal ATATÜRK
Tarih: 02.04.2007 - 09:24 Mesaj konusu:
FKC demiş ki:
O sizin bahsettiğiniz saçı bozulmasın diye kask takmayıp hava amaçlı racinge binenlerin çoğu hava olsun diye piyasa mekanlarda gezenler. Onlar çok ölümcül kazaya karışmazlar. Tabi bu arada ben kasksız hiç koruması olmadan 270 km hızla giden tipler de gördüm. Adam 270 ile önümde gidiyor rüzgardan üstü başı havalanmış vücutu gözüküyor
Motordan bir iniyor gözler kıpkırmızı olmuş etrafı görmekte zorklanıyor. Yani her tip insan binebilir. Ama şundan emin olunki racinge binipte öyle 100-150 km hızlarda 5000 devirlerde gezmek mümkün değil. En temkinli racing kullanıcısı bile otobanda yolu boş buldumu sıkar ve motorunun limitini görür. Uzun lafın kısası racinge binmek çok büyük bir risk. Allah kimseye göstermesin ama yüksek hızlara ulaşması nedeniyle hatayı hiç tölere etmiyor ve kaza halinde sonuçları üzücü oluyor. Her ne kadar çok çekici ve güzel olsada, kullanması müthiş duygular yaşatsada canını seven uzak dursun. Her şeye rağmen bineceklerde full korumalı, risklerin farkında ve her şeyden önce o motora hakim olabileceklerse binsinler. Racing kullanmak sanıldığı kadar basit bir şey değil. Allahın hiçbirimize kaza yaşatmaması dileklerimle..
düşün otobanda kasksız 270 le gidenleri biliyorsun sadece görmekte zorlanıyor inince peki o hızla giderken gözüne aniden o hızla ARI SİNEK veya yabancı bir madde girdiğini düşün off off düşünmesi bile kötü
Haklısın kaza haberleri üzücü ve motoru uzaktan tanımak zorunda kalan insanları motordan soğutuyor. Oluşan kazalarda motor sürücülerinin hatalarının olmadığı durumlarada rastlıyoruz ama genel durum eğitim şart düşüncesini önümüze seriyor. Hazır olmadan deneyim, dikkat ve tedbir gerektiren işleri yurdum insanına özgü bir tavırla en üst noktada yapmayı maalesef çok seviyoruz. Herşey zamana bağlı. Ve bizler bu ne kadar istemesekte bu acı habereri duymaya devam edeceğiz. Tanrı tüm motor tutkunlarını korusun diyorum.
Tarih: 02.04.2007 - 09:46 Mesaj konusu:
Ben trafikte çok makas atmam mesela, diğer sürücülere güvenemiyorum. Ne yazık ki araba sürücüleri de çok vasat ülkemizde. Geçen yaz öyle bi tehlike atlattım ki bana çok büyük ders oldu. Yol bomboş, 3 şerit yol, ben soldan gazladım gidiyorum, uzakta orta şeritte bi araba gidiyor. Baktım araba sola doğru kaymaya başladı benim de süratim çok yüksek. Bomboş yolda şeritte tutamıyor arabayı sürücü. Zar zor yavaşladım yanına kadar geldim kornayla birlikte. Söylendim adama el kol hareketleriyle eliyle özür diledi. Adam düz yolda arabayı şeritte tutmaktan aciz. Böyle bi trafikte makas atmak ölümle dans etmek gibi birşey. Ama FKC arkadaşımın dediği gibi, yolu veya otobanı boş buldum mu iyi gazlarım. Kendini tutamıyorsun, nasıl olsa yol boş deyip gaza asılıyorsun. Bu makinalar böyle bi meret işte _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Satılık Shoei XR-1000
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Motosiklet ister race ister başka model olsun kişiliği oturmuş ne yaptığını bilen bir insanın kontrolunde ise keyfine baksın,hayırlı sürüşler.Ama gelin görün ki özellikle hız meraklısı a2 adayları ,iki ışık arası teker yapana özenip ,300 lü kadranı ilk gördüğünde ibreyi yapıştırayım dersen,hiçbir motorlu taşıtta trafik tecrübesi edinmeden yaladım yuttum havasında iken motora atlayıp slalom veya sıkışık trafikte nizami fakat hızlı giderken diğer sürücülerin yapacağı sonraki hamleyi kestiremessen ve tüm saydıklarımı ideal sürücü modeli olarak benimsersen senin gidişatın bol tecrübelerle dolu bir yaşantı olur,bence motordan uzak dur ve ona suç atma _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Tarih: 02.04.2007 - 11:43 Mesaj konusu:
tamero demiş ki:
FKC demiş ki:
Motordan bir iniyor gözler kıpkırmızı olmuş etrafı görmekte zorklanıyor. Yani her tip insan binebilir. Ama şundan emin olunki racinge binipte öyle 100-150 km hızlarda 5000 devirlerde gezmek mümkün değil. En temkinli racing kullanıcısı bile otobanda yolu boş buldumu sıkar ve motorunun limitini görür. Uzun lafın kısası racinge binmek çok büyük bir risk. Allah kimseye göstermesin ama yüksek hızlara ulaşması nedeniyle hatayı hiç tölere etmiyor ve kaza halinde sonuçları üzücü oluyor. Her ne kadar çok çekici ve güzel olsada, kullanması müthiş duygular yaşatsada canını seven uzak dursun. Her şeye rağmen bineceklerde full korumalı, risklerin farkında ve her şeyden önce o motora hakim olabileceklerse binsinler. Racing kullanmak sanıldığı kadar basit bir şey değil. Allahın hiçbirimize kaza yaşatmaması dileklerimle..
düşün otobanda kasksız 270 le gidenleri biliyorsun sadece görmekte zorlanıyor inince peki o hızla giderken gözüne aniden o hızla ARI SİNEK veya yabancı bir madde girdiğini düşün off off düşünmesi bile kötü
Tamer abi haklısın ama adam zaten kasksız ve çıplak olarak 270 kph basıyorsa pek üzülmemek gerekir sanırım, zira adam o kadar gerizekalı ki ölecek bile olsa öldüğünü anlayamayacaktır, belli ki adam hatalı üretim mamulü. Gözüne kaçacak sineğin tozun onu bir anda kör edip ölümüne sebep olacağını algılayamıyor. Yapacak birşey yok. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız