arkadaşlar motorumun yagına benzin karısıyor birkac arkadaş sorunun benzı otomatıgı oldugunu söyledı fakat benzın otomatıgı nasl bıseydir acaba kalbıratörun ıcınde olan bıseymı resmı varsa gösderebılırmısınız lutfen arkadaslar tum yagı boşalddmm tekrar yag koymadm 2 gun sonra tapa vıdasını tekrar acdıgımda sadece benzın geldı lütfen yardım
Tarih: 02.04.2007 - 06:15 Mesaj konusu:
Bunu birtek sebebi olabilir:Karbiratürdeki şamandıra benzini tam kapatmayıp kaçırıyor.Taşan benzin motorun içnden silindirin arasından kartere nyor olabilir. Başka bir sebep düşünemiyorum.Fakat buda olmamalı aslında çünkü taşıran karbiratürün tahliye hortumu olur ve oradan taşırır aslında.
Birde şu var eğer motorun çine bir kaçak varsa motor çok zor çalışır. Bilginize.
Tarih: 02.04.2007 - 07:17 Mesaj konusu: benzine yağ karışması
cbxtwister, deponun altındaki vakum vana arızalanmıştır. motor durunca vana kapanmadığı için önce karbüratöre doluyor ordan da silindire taşıp sekmanlardan sızıp kartere iniyor.
motosikletin marka modelini neden belirtmezsiniz sırmıdır bilmem ama ;
sonuç olarak depo ile karbüratör arasındaki vakum vana arızalı %99.
eger sorun vakumdaysa vakumu yenısıyle degısdırdık dıyelım motor calısırken taşırıp karterebenzın ınmıycek fakat motor sönduruldugunde kalbıratörde yıne benzın kalmıycakmı yoksa o kalan benzın tasmadıkca kartere enmezmı 1 de benım depoyu sökdum vakuma bakdım vakumun vanası acık yada kapalı durumda olsun, depo eger duz iken damatmıyor fakat egrı durdugunda benzın akıdıyor bu vakumun bozuk oldugu annamınamı gelır? motor kawasakı zxr250
Tarih: 02.04.2007 - 20:36 Mesaj konusu:
Vakum pompayı değiştirdiğin zaman sorun çözülücek.Motor calışmazken hiç biryere benzin gitmez.Karbüratör taşırsa dahi dışarı taşırır kartere kaçırmaz..
Peki bu vakum pompa nerdedir?
Deponun çıkışında elle kumanda edilen musluk vardır(bazı motorlarda olmayabilir)Deponun hortumunu takip et muslugu daha sonra devamında ilk hortumun ilk bağlandıgı parca vakum pompadır.Hortum ondan cıkarak karbüratöre girer.
Vakumun bozuk oldugu nasıl anlasılır.?
Vakumu motordan ayır.Benzin hortumlarını(depodan gelen ve karbüratöre giden)yerlerine eskisi gibi tak..Benzin musluğunu aç ve bekle içi dolduktan sonra VAKUM ALDIGI YERDEN benzin gelmeye başlarsa bozuk demektir...
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
Bozuk olan vakum pompanın tamiri mümkün.İçini açarsan eger lastikimsi bir malzemeden conta gibi diyafram görüceksin.O delik,değiştirebilirsen sorun cözülür.. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
benım depoda musluk mevcut zaten ben o musluga vakum denılgıgını sanıyordum demmekı dıgılmıs sımdı yapmam gereken hortumları takip edip vakumu bulmak sökmek ve degısdımek yada tamırını yapmakmı?
MD sindeki bılgi paylasımları gercekden cok gulzel, ilgilendiginiz için teşekkurler arkadaşlar
bence musluk pompa işi deil bu arkadasım eger öle olsa motosiklet boğar calısmaz galiba senin motor motor yenileme zamanın gelmiş hatta geciyor bile sen en yakın zamanda bi ustaya baktır motoruna insallah dediğim gibi bi problemin yoktur
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız