merhaba arkadaşlar...benım motorlardan ıyı derecede anlayanlara bır sorum olacak,daha doğrusu tavsiye isteyeceğim.yaklaşık 10000 ytl param var ve 3 adet motor buldum bu fiyatlara uygun olan.ancak hepsininde cazip yanları var bu nedenle kafam karıştı.honda 600f 2002 model 20000 km de ,aprillia 2002 model 1000 lik 22000 km de ve son olarakta huyosung ise 2006 model ve 3000 km de .sorunum ise alacağım motoru nasip olursa uzun senelerce kullanmak istiyorum.yani ticaretini yapmayacağım.bu açıdan hyosung diyorum,ama aprıllıa rs 125 ım vardı ondan cok memnundum 1000 liğini düşününce yerimde duramıyorum,honda ise adı cok cezbediyor sizce hangisini almalıyım.şimdiden teşekkür ederim.
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 2260 Nereden: istanbul/bayrampaşa
Tarih: 02.04.2007 - 12:12 Mesaj konusu:
uzun süre kullanmak istiyorsan honda derim çünkü arkanı dönüp baktığında 90-92 model hondalar hyosunglara fark atar ki zaten hyosung ve rsv iki silindir.yani nerden bakarsan bak honda çıkar karşına. _________________ 02 blue HONDA ACTIVA (fırpır)
MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h (istesede zaten artı 120 Km/h olmuyo ) (A RH -)
Kayıt: Oct 03, 2006 Mesajlar: 541 Nereden: istanbul-bahçeşehir
Tarih: 02.04.2007 - 12:44 Mesaj konusu:
honda hayat onda diyorum al tepe tepe kullan serwis desen serwis kalite desen kalite bende honda alacam yaz başında _________________ ARTIK MCT DEĞİL 1100xx SAHİBİ
Kayıt: Jun 11, 2006 Mesajlar: 92 Nereden: Istanbul/Kemerburgaz
Tarih: 02.04.2007 - 13:09 Mesaj konusu:
Hocam bir 600F kullanıcısı olarak kesinlikle 600F diyorum :
1-600F'in kullanım konforu ile gücü mükemmel birleştirebilmesi
2-Honda'nın tüm illerimizdeki geniş servis ağı ve yedek parça temini(Motoru uzun süre kullanacağını belirtmişsin)
3-Sıralı 4 silindirin yüksek hızlarda bile minimum titreşimli olması ve rahatlığı
4-600F'in görüntüsü ve kalitesi
Ayrıca Hyosung GT650R güzel makine fakat performans konusunda 600F ile yarışamaz,600F'in 16 valve sıralı 4 silindirine karşılık GT650R'ın 8 valve v-twin 2 silindir motoru yüksek hızlarda titreşim yapar,konforu düşürebilir ve 600F'ten daha fazla benzin harcayabilir.
Aprilia RSV çok iyi bildiğim bir motor değil o yüzden fazla yorum yapamamakla beraber servis ağının Honda kadar olmadığını düşünüyorum.
Bence en mantıklısı 600F alıp keyifle geçireceğin yolculuklara hazırlanmak,görüntüyü ve performansı konforla bu kadar güzel birleştirebilen başka bir motor daha olduğunu sanmıyorum.
Şimdiden hayırlı olsun _________________ CBR600F 05
Honda Civic Sport HB 05
Bahsettiğin makinelerin hemen hemen hepsi sağlam motorlar.Yani sorunsuz binebilirsin.
Servis-Yedek Parça: Bu konuda Honda açık ara önde.Yedek Parça konusunda sıkıntı çekmezsin.Çok beklemezsin hemen gelir.Hyosung un bayii ağı yeni kuruldu.Belli dönemlerde sıkıntı çekebilirsin.Aprilla nın da distribütörü kuvvetli ama parça biraz geç geliyor.
Rahatlık ve kullanım kolaylığı: Honda CBR 600 F çok rahat bi makine.Vİbrasyonsuz.Oturma pozisyonun iyi. Hyosung titreşimli ve rahatsız bir makine.Aprilla ise oturma pozisyonu rahatsız.SS e daha yakın bi makine.Pist motoru gibi yani.
Malzeme Kalitesi: Aprillanın malzeme kalitesi mükemmel.Hemen hemen her parçası itinalı seçilmiş ve kaliteli.işçiliği çok iyi.Honda Aprilla gibi değil ama sonuçta o da bi Japon makinesi.Hyosung un malzeme kalitesi hiç te iyi değil.İşçiliği zayıf.
Fiyat:Söylediğin motorların fiyatları piyasada uygun.Aslında hepside parasına göre iyi makineler. Ama şöyle düşünmek lazım.10000-YTL ye alacağın Aprilla veya 600 F km. si çok ve sorunlu olabilir.O fiyata alacağın Hyosung sorunsuz ve yeni olacaktır.Eğer ki fiyat limitin 13000-YTL ile 14000-YTL arasıda olsaydı 600 F ,ondan sonra çok temizse Aprilla al derdim. Ama fiyat limitin 10000-YTL olduğuna göre eğerki temiz 600f veya Aprilla bulamıyorsan tek seçenek Hyosung _________________ Geç frenaj; iyi viraj!!!!!!
hazır nickname in apriilia iken , al bi rsv miile bozma olayı şaka bi yana çok yakın arkadasımın 2002 de siparişle getirtip severek kullandığı rsv mille sanırım alışkanlık yaratan cinsten çünkü yerine hiçbir 4 silindirli makinayı tercih etmiyor .Bana göre saydıkların içinde en özel olanı .O yıllarda markaya şampiyonluk kazandırmış ve üzerinde bu logoyu taşıyan gerçek bir italyan.Seçim senin _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
arkadaşım gördüğün gibi herkes honda diyor.temiz biniciysen eskitemezsin.bırak hysong aprilla hayellerini.bu motorların ikisini de eskitirsin honda honda hala sana geyşalık yapıyordur.
kafam karıstı arkadaslar aprıllıa honda ve hyosung kullanan arkadaslar motorlarınız hakkında bıraz bılgı verırmısınız.
arkadaşım öyle bi sonuca ulaşamazsın.Herkez bindiği motoru övecektir.Ben sana o motorları çok yönlü olarak anlattım.Tarafsız bi şekilde.Karar senin.Ayrıca bulduğun motorların durumlarının nasıl olduğunu görmek çok faydalı olacaktır senin için. Önrnek veriyorum: Honda iyidir ama yıkık ve sorunlu bir Honda dan Sağlam ve yeni gibi bir Hyosung daha iyidir.
Bilmem anlatabildim mi? _________________ Geç frenaj; iyi viraj!!!!!!
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız