Kayıt: Oct 28, 2005 Mesajlar: 214 Nereden: 35..½..Karşıyaka....!!
Tarih: 06.04.2007 - 19:47 Mesaj konusu: Mekanik bir sorun !!!
Arkadaşlar bugun keeway superlight ım ile Giderken 7.500 devirde motordan inanılmaz bir ses geldi sanki yarılacak gibi bir ses . 7000 devirde birşey yok herzamanki motor sesi ama devir biraz daha yükselince carrrr diye inanılmaz bir ses .
Motorun çekişinde gidişinde hızında hiçbir sorun yok . Göz ucuyla silindir kapağına filan baktım silikonda en ufak bir ayrılma yok aksesurlara baktım gevşek birşey yok .
Yarım saat önce cıktım tekrar bir gideyim dedim.
özellikle sol ayaklıkta '' Vitesin olduğu pedal '' sanki içten tak tak tak birşey vuruyordu .
Vitesi boşa aldım vitesten kaynaklanıyor olabilirmi diye devam ediyor gene .
Dostlar bana bir yol gösterin sorun ne olabilir arkadaşlar .
Tarih: 06.04.2007 - 20:27 Mesaj konusu:
Sübaplarla alakalı olabilirmi diyecem ama bu sorunun net cevabını tamirci verecektir. Hadi burda net cevabı aldın diyelim sana yine tamirci yolu gözükecektir _________________
Arbeit Macht Frei
En son On7_li tarafından 06.04.2007 - 21:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Tarih: 06.04.2007 - 21:26 Mesaj konusu:
İşte korkum ondan ya
Sağolsun bizim usta kendisi sorunu bulamıyor anca sen söyliyeceksin ondan sonra anlıyor
banada ilk subap gibi geldi ama subap vurma yaparmı ????
Tarih: 06.04.2007 - 21:39 Mesaj konusu:
On7_li
Ses yaptığını biliyorumda Vurma yaparmı.
Dediğim gibi motor giderken sanki ayağımın altında biri tak tak tak vuruyor çok şiddetli değil yanlız ???
subaplardan kaynaklanan bi sorun olsa perfonmans kaybı yasarsın bence motorun yürüyen aksamında bi sorunvar sen motoru sahseye bağlayan civata v sonmunlara bi bak veya sahsede kırık catlak v.s varmı motor kulakları falan yani
Tarih: 08.04.2007 - 20:07 Mesaj konusu:
Süpap tan olacağını sanmam. Neden derseniz süpap yayı kolay kolay kırılmaz şayet kırılsa supap açık kalır ve motor verimli çalışmaz hatta belki motor bile çalışmaz. Allah korusun motor ilerleyen aşamada yatak sarabilir veya krank muylusunda bi sorun olabilir. Sesi dinlemeden ve vurma şiddetine bakmadan da konuşmak biraz sallamasyon fikir yürütmek oluyor ama aklıma gelen birşey de kolay kolay olmaz ama motorun supap ayarı bozulduysa şayet motor vuruntulu çalışıyorsa ondan da olabilir tabi bu söylediklerimiz sadece varsayım görmeden ne denebilir ki.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız