Tarih: 11.12.2004 - 01:30 Mesaj konusu: Kime servise gidiyorsunuz aman dikkat
arkadaşlar bu konuyu açmak için sinirimin geçmesini bekledim (ki bu benim 3 günümü aldı) aynı zamanda canımı sıkan beni üzen bambaşka bi olayda yaşadım (dedem toprağa teslim ettik) neyse konuya geçiyim
ben motorumu yaz başı almadan uygun fiyatlı 2. el bir enduro arıyordum bir tanıdğın aracılığı ile onun tanıdğı biri tanıdığı bir motorcudan motoru ayarlamıs (biliyorum karışık oldu) her neyse ben motorumu aldım ve aldığım kişi tamirat yapıyor diye güvendim motorumu hep ona götürdüm sonuçta kazıklandığımı hissettim ve başka bir yere götürme kararı aldım sonuç nemi dersiniz ben boyle rezillik görmedim adamlar bozulan oringleri silikonlayıp takmış (yağ bölmü vs) en güldüğüm hava filitresi yerine elektrik süpürgesinin filitresini kesi takmışlar amortisörüm patlamıştı ya o önceden patlamış ve onarılmış vs vs vs vs çok kızdım ama adamın zavallılığınada güldüm 3 ay önce bakım yaptığı bahanesiyle benden 240 mil almıştı ve bakımı süper yapmış
neyse ben boş bulundum bodrumda işler böyle yürümüyordu ben orda yaşar ve motora binerken ama izmirde böyle şeyler oluyormuş dersimi aldım
işin acı yanı ise adam amortisörüm patladığında yaptırırız demişti ki eminim onun yaptırdığı 2 hafta sonra yine patlardı neyse arkadaşlar aman dikkat
yerin adı ve usta ismide vericektim ama doğru olurmu vs şeklinde düşündüm ve yazmadım ama böyle bişeyde yaz tabi bizde bilelim derseniz ve bu ters bir durum değilse foruma kişilere yazarım
motoruma kavuşmam 4 gün ertelenmiş oldu ama gönül rahatlığı ile binicem artık ;-)
Neden isim vermiyorsunuz ki? Forum burası, televizyonda değilsiniz arkadaşlar :-D İyi hizmet verenler de kötü hizmet verenler de söylenmeli ki iyiler desteklensin, kötüler de çeki düzen versin kendilerine. _________________ elveda MD, her ne kadar bir vedayy bile çok görmü? olsan da...
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3973 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 11.12.2004 - 07:16 Mesaj konusu:
Vallahi ben Honda'mı Kızıltoprak'taki Mototal-Sina'ya götürüyorum. Ben böyle hizmet ne bir araba servisinde gördüm ne de herhangi bir şeyin servisinde. Çok güleryüzlü ve yardımsever insanlar. Önceden de hiçbir tanışıklığımız yoktu. Topu topu 7 aydır tanışıyoruz ama gören derki senelerdir ahbapız. Herkese tavsiye ederim. 10 numara bir yer. _________________ R1 Hedef
Space frog bu işi servis olarak yapmayan her yerde emin ol ki yaşadığın şeyleri mutlaka yapıyorlardır (servisler bile yapabilir) malesef bu toplumumuzun yapısının giderek bozulması ile de ilgili. diyeceksin ki bu genelleme çok fazla oldu ancak ben 4 sene bu tamirat işi yapan yerler de hobi olarak çalıştım,çok vakit geçirdim ve sana diyebilirim ki al birini vur ötekine. Ancak garip olan şu ki adamlar yaptıkları şeyin sahtekarlık olduğunun farkında değiller, yaptıklarının kendilerinin anladığı şeyden, diğerlerinin anlamamasının, onların kullanmaları ve faydalanmaları gereken bir üstünlük olduğunu zannediyorlar ve bu onlar için gayet sıradan sayılan bişey hatta en basit bir işlemi ne kadar yüksek fiyata yaptıkları ile övünenler bile var; ne yazık ki bu sadece motosiklet tamiri ile de sınırlı değil çamaşır makinası tamirciside ıvırcısı zıvırcısı da böyle. Belki de ben hep kötü örneklerle iç içe yaşadığım için böyle düşünüyorumdur, mutlaka gerçekten dürüst, işini layıkıyla yapan insanlar vardır;;;yani umarım vardır insanlığa olan inancı mı ve güvenimi sarsmamak için böyle düşünüyorum hala. Demek istediğim başına gelen kötü şeyler çok sıradan yani adamın adını verme, bence memnun kaldığın yerin adını vermek daha ilgi çekici olacaktır, üzgünüm ama durum böyle...
En son verypisadam tarafından 19.12.2004 - 12:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Nov 17, 2004 Mesajlar: 382 Nereden: Yzmir/kar?yyaka
Tarih: 11.12.2004 - 09:10 Mesaj konusu:
verypisd
sam'ın fikrine katılıyorum.İyileri bilelimki devamlı müşterileri olalım.Diğerlerinden duruma uyananlar da kendilerine çekidüzen verirler belki.
Bencede bu "USTA !" nın adını ve yerini bilelim ki elektrik süpürgemiz falan bozulunca ona tamire götürelim Ama motorlarımıza vereceği servis konusunda ona yalanacak bir avuç vermek taraftarıyım !
doğru düzgün değiştirilmemiş, yenilenmemiş bir parça ile yapabileceğimiz bir kaza sonucunda olabilecekleri hepimiz tahmin edebiliyoruz sanırım.
Diğerlerinden duruma uyananlar da kendilerine çekidüzen verirler belki.
umarım dramyum. Bu arada hoş geldin ve bir tecrübeyle sabittir durumu: özellikle parça değişimlerinde önceden bi araştırma yapmanızı ve mümkünse parçayı kendinizin almasını tavsiye ederim yani motorunuzu yaptıracağınız yerle (mümkün olduğunca) sadece işçilik konusunda baş başa kalmaya ve fiyatı bu alanda almaya çalışmanızı öneririm ve kötünün iyisinin yetkili servisler olduğunu da unutmamak lazım
benim bunu yasadigim yer kahramanlarda yamaha saticisinin yanindaki ara sokaga girdiginizde sag kosede olan power up isimli yer cavit usta ve ciragi serkan soy isim bilmiyorum karti yanimda yok hatta pist yarislarina katiliyorlar
Böyle sapiklarin isimleri verilmeli ne demek yaaaa????? Vermeyin sadece iyilerin isimlerini verin !!
Verinki bu isimleri baska arkadaslarimiz böylelerinin tuzaklarina düsmesinler!!!!!
Adam 240 milyon para aliyor ve yaptigi her is sahtekarlik...Ben olsam yani burada almanyada olsa hemen mahkemeye verirdim pisman ederdim sapigi!!!
Kusura bakmayin cok sinirlendim ama ben orada olsam böyle isi verirse adam bana ,kargasalik cikardi ne demek yaa motorumu böyle tas devri misali tamir etmek sanki cölde kaldikta filtre bulamadida süpürge filtresini kesip koyuyor :!: :!: :evil: :-| _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Kayıt: Aug 16, 2003 Mesajlar: 466 Nereden: Ankara-Beypazarı
Tarih: 11.12.2004 - 17:57 Mesaj konusu:
Ben de benzer şeyler yaşadım. Ankaradaki bir tamirci, sadece teker sökümü için 30 milyon para aldı. Bir elektrik kablosu taktı 20 milyon aldı.
Ama motora bakım yaparken sabahtan akşama kadar başında durdum, nasıl yapılacağını öğrendim. Şimdi birçok şeyi kendim yapabiliyorum.
Motor kısmı haricinde birçok şeyi kendim yapıyorum. Bi de şu sıkışan balataları açarsam tamam
Bu gün gittim, tek tek vidalarını araştırdım, eskiyen vida, somun, o-ring kablo ne varsa hepsini yeniliyorum. Hem kazıklanmamış oluyorum hem de boş vakitlerimi değerlendiriyorum.
Motorsiklet tamircilerinin bir çoğunluğu kazıkçıdır, tanımadığınız adamalara motorunuzu emanet etmeyin,
bir insanın usta olup olmadığı, ingiliz anahtarını kullanmasından bellidir. Somunları açarken onları zedeliyorsa, o adamdan hayır gelmez.
Arkadaşlar motorunuzun "Service/Repair Manual" denen servis klavuzunu MUTLAKA edinin.
Bu kitapçıklar harikadır. Hangi somun ne torkta sıkışacak, hangi vidaya lockt. sürülecek hangi pul mutlaka değişecek vs. herşey ama herşey yazılıdır.
İncelediğinizde göreceksiniz ki bazı işlemleri yapmanız aslında çok kolay. Bırakın kendi servisinizi yapmayı en azından yapılması gereken işi bilmek bile çok önemli.
Bu arada o adamı da süpürge ile kovalamak lazım Arçelik Race Filter
En son polat tarafından 11.12.2004 - 18:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız