dün akşam arkadaşım birebir yaşadığı bir olayı anlattı, size aktarmak istiyorum, şok oldum...
===kocaelinden dönüyormuş, sapanca otobanına girmeden bir motorun yanından yaklaşık 250ile geçtiğini, kendi hızınında 150 olduğunu söyledi.. gişelere geldiğinde ise dehşete düşmüş, yerde cam parcaları 3e 4e ayrılmış bir motor!!! adam ise kafasında camı kırık kaskıyla gişenin önünde beton bölüm olurya ona doğru oturmuş bakıyormuş... bişeyin varmı diye 3-4 kez sormuş cevap yok, adam şokta. sonra polisi ambulansı aramış. polis gelmiş ve oda ambulansı fln beklemeden gitmiş... yani bunu duyunca tüylerim üyperdi, lütfen ama lütfen dikkatli olun... motorunuz süper olabilir sizde süper sürebilirsiniz ama araba soförleri...!!! ki bu kazada büyük bir ihtimalle bir de araba rol oynuyor çünkü, bir motor yerleri abartı bir şekilde cam yapamaz...!!! dimi!?!?
Kayıt: Nov 25, 2004 Mesajlar: 902 Nereden: Istanbul / Anadolu
Tarih: 11.12.2004 - 11:59 Mesaj konusu:
Peki sorarım 250 ile gitmek normal mi. Abicim bu süratlerde arabların arasında gitmek pitbulun ağzına elini sokmak gibi bişi. 100 kere söyledim hala söylerim Arabalar bizi görmez görsede sallamaz. Bizim dikkatli olmamız ve minimum riskle motor kullanmamız lazım. _________________ Yolunuz açyk, ?ansynyz bol olsun
valla ne yalan söyleyim otobandaysam ve hız yapmak elverişli ise 250de yaparım 270de..ama dediğim gibi yol müsait ise..tüm race motora binen arkadaşlarda bunu yapar gibime geliyor...Her neyse arkadaşın bir şeyi olmamasına sevindim o hızda giderken düşüpte sonra ayağa kalkması bir mucizedir..çok geçmiş olsun otoban_faresi, arkadaşımın dediği gib amann dikkat _________________ HAYAT D?N?P ARKANA BAKACAK KADAR UZUN DE?YLDYR
Kayıt: Nov 25, 2004 Mesajlar: 902 Nereden: Istanbul / Anadolu
Tarih: 11.12.2004 - 14:52 Mesaj konusu:
NeBu_La,
250 ile giderken etrafında araçlar varsa büyük risk altındasın demektir. Ben motor üzerinde 290 gördüm bi dahada görmek istemem _________________ Yolunuz açyk, ?ansynyz bol olsun
Tarih: 11.12.2004 - 14:57 Mesaj konusu:
Motor kullanan herkesin cok bilinçli olması gerekir..helede racing kullananların cok cok daha bilinçli olması gerekir.. _________________ Koyun Kurt ile Gezerdi Fikir Ba?ka Ba?ka Olmasaydy....
250 ile giderken etrafında araçlar varsa büyük risk altındasın demektir
highwayeagle, dostum çok haklısın zaten yol müsait ise demekle bunu kastediyordum.arabaların baya bi uzakta olduğu ve yolun güzvenli olduğu zamanlarda gaz açmak lazım...
Alıntı:
Ben motor üzerinde 290 gördüm bi dahada görmek istemem
ben 299 gördüm bidaha görmek isterim _________________ HAYAT D?N?P ARKANA BAKACAK KADAR UZUN DE?YLDYR
otoban_faresi, arkadaşına büyük geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen..o an şokta olduğunu yazmışsın..şuan nasıl , herhangi bir sağlık sorunu filan var mı? Nedir durumu? _________________ "Anlatabildi?in her ?ey, kar?yndakinin anlayabildi?i kadardyr."
Racing kullanmak hızı bile bile yaşamak istemekten kaynaklanır.
Hız tutkusu ve hız zevki olmayan, zaten Racing kullanmaz.
Racing için 250 km/h hızının normal olduğunu düşünüyorum.
Fakat üzücü bir olayla sonuçlanmış, umarım arkadaşımız motor tutkusunu kaybetmemiştir ve kısa zamanda motorunun başına geçer.
delijaponunda dediği gibi,
olay benm arkadşlar ilgili değil, sadece görmüş o kdr... _________________ ---Özgür ARSLAN---
....0535 390 3874.... hot rod çizgileri ta?yyan
....0543 312 1998.... çok özel, unique ybr 125R
---.Bakyrköy/ IST.---
olay gerçekten üzücü..umarım şimdi düzelmiştir ve herhangi bir sağlık sorunu yoktur..ama sanırım korumaları tammış ki, 3-4 e ayrılan bir motordan sadece "şokta" bir halde kurtulmuş..
dikkatli olalım arkadaşlar, çok dikkatli olalım.. :-| _________________ "Anlatabildi?in her ?ey, kar?yndakinin anlayabildi?i kadardyr."
"Tüm racingciler bunu yapar fikrine" katılamıyorum.
Son sürat sportif bir faaliyet değildir. Niçin En Sportmen sürücüler bunu yapsın ki?
Tip 2,3,1 kombinasyonlarını doğru yapamayan, geç apex alamayan, yattıktan sonra line'ını değiştiremeyen, trail-b ile apex ötesine yüklenemeyen, fren kombinasyonu yapamayan birini bile bindirin motora yapsın size son sürat ne varki?
Hızı ne kadar yaptığınızın önemi neki? Düz yolda 350km/h göreceğine 2*90derece gap'li virajı tek apex alıp 50-60 km/h ile çıkabilmeyi tercih etmez mi sport sürücüsü?
Tarih: 11.12.2004 - 19:21 Mesaj konusu:
Valla 250 ile gitmesi onun sorunu. Fakat ucuz atlatmış gerçekten. Hem ayrıca kazayı yaptığı sırada da aynı hızda gittiğini bilemeyiz. Neyse sorun şu ki her zaman pür dikkat olmak gerek sanırım. O arkadaşında dikkatsiz bir anına gelmiş demekki.
Ben bir 4 teker sürücüsü olarak her an gözüm aynada. Motorlu arkadaşala elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. Ama ne yazıkki benim gibiler 20 de 1 belki. O yüzden en büyük özeni motor kullanan arkadaşların göstermesi gerek. _________________ ...Oytun...
..Ainador..
Kayıt: Oct 01, 2004 Mesajlar: 186 Nereden: Ankara - Çayyolu
Tarih: 15.12.2004 - 23:19 Mesaj konusu:
Doktor arkadaşlarımız vardı. Bu şok olayına bir açıklama yapsalar diyorum. Bir arkadaşım trafik kazasında yaralanan arkadaşlarını hastaneye götürmüştü. Görünüşte kendisinde de birşey yoktu ama ertesi gün iç kanamadan rahmetli oldu. Yani dış görüntü ve yara bere izi olmaması, hareket kabiliyetinin azalmamış olması iç kanama olmuyor anlamında değildir. Süratli giderken düşülürse veya çarpışma olursa ve ayağa kalkabiliyorsanız mutlaka önce hastaneye gidin derim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız