slm beyler cagiva mito aldım ama bugün sabah möotoru çalıştıramaya gittim işe gidicem jigle yi cektim çalıştı bi 5 dk ka sonra kapattım motoru 10 dkkalık bi işim wardı onu hallettim yine geldim motorun başına çalıştırmaya çalışmıyo tık edip duruyo ne yapıcam lütfen acil yardım edin bağcılarda olan bi arkadaş warsa özellikle iii olur yardım edicek kimse yokmu??
Tarih: 21.04.2007 - 22:54 Mesaj konusu:
çıt sesi yapıo kalıyo dmeişsin marş motorundan gelir böle bi ses ama daha 0 km motorda marş motoru sorun çıkartmaz heralde
sen akünü bi kontrol et ve direk servise
garanti denen bişey var abi..
bide senden ricam biraz yol yaptıktan soora motorla ilgili görüşlerini yazarsan sevinirim, bende 2 zamanlı gfr kullanıcısıyım
merak ettiğim yeni teknolojinin 2 zamanlılare ne getirdiği..
Zorlamışsan akü boşalmış ya da bozulmuştır.
Birde motorun sağ elcik tarafında kırmızı acil stop düğmesini kontrol et.
Yarım ya da tutuklu kalmış olabilir.
Filtrende de sorun olabilir.
Sen motorun üstüne bin ;
Sırasıyla..
- Benzini kontrol et
- Vitesi boşa al
- Acil stop lambasına bak. Kapalı durumda olsun. Yoksa motor çalışmaz.
- Jikleyi kaldır
- Marşa bas
Marşa uzun süreli basma. Zorlama. Motor çalışırsa 3 bin - 4 bin devir arası bir müddet çalıştır.
Daha sonra jikleyi indirirsin.
Not : Motosiklet konusunda tecrübeni bilmiyorum. Bu yüzden temel bir anlatım izledim.
Bendede marş sorunu vardı bu ara marş dinamosu yanmıştı hallettirdim senin sorununda ya marş dünamosu veya aküdür ama servise git motorunun garantisi bozulmasın.. _________________ SONAX CAR CARE
Tarih: 22.04.2007 - 08:44 Mesaj konusu:
bence o garantiye girmez her gün garanti kapsamı küçülüyo mesela marş motoru garantiye girmiyo akü de tahminimce girmez ama biraz bağırıp çağırırsan serviste motorun saat gibi olur sakın alttan alma para senden çıkar ona göre _________________ YOLUMUZA ÇİZGİ ÇEKENİN ASFALTINI SÖKER ATARIZ !!!
Tarih: 22.04.2007 - 10:14 Mesaj konusu:
dostum aynı sorunu ben yasadım sorun marsta degıl mars bobınınde korozyon yapmıs veya su kacmıştır.ben bobını kendım sokup hallettım benımders125 ım var 2 zamanlı dedıgımı yap yada yaptır akunun ışığı zaten yanıyordur zayıflıktan degıl.bana guven.telım.05462076399
Tarih: 22.04.2007 - 15:49 Mesaj konusu:
arkdaşlar saolun bugün abimin kamyonete attım götürdüm servise bıraktım ilk aldığımda sağ aynayı çatlatmış herifler neyse dedim yaptılar getirdiler baktım oynuyo hafif den dedim abi bu düşer yok bişi olmaz devam et dediler ii dedim sefaköyden esenyurta gittim geldim gelirken yolda düştü bugün bırakırken dedim motor çalışana ve ayna gelene kadar motoru teslim almıyorum dedim anahtarı bıraktım ama motordan memnunum ilk motorum ama hemen alıştım gayet güzel gidiyorum seside güzel cbr filam alıcaktım ama hikaye abi motor on numara 100 km civarındayım 6 bin deviri geçme dediler geçmiyorum ama bikere sıkıştırdım rahat ca 190 a çıktı 210 çok rahat bulur makina şimdi tavsiyeelriniz istiyorum yapmam gereknler yapmamam gerekenler neler 2 senedir siteyi takip ediyorum eralp teremden eğitimde aldım sürüşteproblem yok ama ilk motorum tavsiyeleriniz ne olur bakım hakkında
birde arkadaşlar motorumda bazı değişiklik yapmak istiyorum jantlar ve seleyi kırmızı yapmak istiyorum motor siyah kırmızı yerine sarıda olabilir ve sinyalleri gömme sinyal yaptırmak istiyorum kırılma riski çok ve son olarakta egsoztu kuyruk altı veya kuyruğun içine alıyorlar öyle bişey yaptırmak istiyorum ayrıca hafta sonu gezilere filan katılmak istiyorum nerde nasıl yapıyosunuz benide alın aranıza
Tarih: 22.04.2007 - 22:20 Mesaj konusu:
sen motoru sıkıştırma fazla
çok uzun bi rodajı yoktur heralde sonuçta 2 zamanlı bi makine
190 km sürate çıkması çok ii ben hiç beklemiodum..
cbr mitonun yanında tabiki hikaye sonuçta aynıs sınıfın motorları deiller..
güle güle kullanman dileğiyle, en kısa zamanda motorunu görmek isterim
artık buluşmalarda..
Tarih: 25.04.2007 - 17:13 Mesaj konusu:
problem cözüldü yağı tam koymamışlardı ilk aldığımda başka bi yerde servise götürdüm yanlış yağ koymuşlar 2 zamanlı yağ koymuşar benimki iki
zamanlı sentetik yağ alıyomuş problemi çözdüler bujiyi değiştirdiler bu arada yakında istanbul içinde toplanıcaksanız gelmek isterim haberiniz olsun tabi davet edersenizz
Tarih: 29.04.2007 - 10:06 Mesaj konusu:
serhat24766 demiş ki:
problem cözüldü yağı tam koymamışlardı ilk aldığımda başka bi yerde servise götürdüm yanlış yağ koymuşlar 2 zamanlı yağ koymuşar benimki iki
zamanlı sentetik yağ alıyomuş problemi çözdüler bujiyi değiştirdiler bu arada yakında istanbul içinde toplanıcaksanız gelmek isterim haberiniz olsun tabi davet edersenizz
Hehe yerin kulağı vardır derler ya! dikkatli olmak lazım
Güle güle, iyi günlerde kullan motorunu
Yalnız yapacağın modifikasyonlara dikkat et, motorun iki zamanlı, her modifikasyon uygun olmayabilir, hem de daha sıfır, uygulayacağın modifikasyon sonucu garanti dışı kalabilir.
Son Mesajdan 12 saat 41 dakika sonra eklendi:
Buradan mito125 ile ilgili periyodik bakım tablosuna ulaşabilirsiniz (çok yakında Türkce olarak yenilerim)
Bu bakım tablosu iki zamanlı 125cc civarı bütün makinalar için standart olarak kullanılabilir. _________________ www.otomasyonetiket.com.tr www.villalevent.com www.tuvturk.com.tr
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız