arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum.içinizde dediklerimle çelişen kimseler varsa onlardan özür diliyorum ve bu yazıyı dikkate almalarını istiyorum!ben ısparta da yaşıyorum ve çok sık olmasada motor ve araba kullanan birisiyim.çoğu zaman trafikte çok bilinçsiz sürücüler ve şu açık egzoslu peugeot lar dan nefret ediyorum.burada bu tür sürücüler olduğunu düşünmüyorum. ama misafir girişi yapıp da bu tür hareketleri sergileyen arkadaşlar varsa bu yazıdan bir şeyler çıkarmalarını bekliyorum.lütfen ulaşım amaçlı , hobby olarak veya zevk için taşıt kullanan arkadaşlardan iyi bir sürücü olmalarını istiyorum. bu güzel olayı(sürücülüğü) trafik canavarı diye adlandırılan olaya dönüştürmeyelim.bu ülkenin eğitimli ve bilinçli insanlara ihtiyacı var. :
Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 28.04.2007 - 16:05 Mesaj konusu:
sitenin kurallarına bakarsan yanlış hareketleri özendirmemeye yönelik yasaklar var. Ayrıca eğitim konusunda da ciddi çalışmaları var. Bir üyesini yeni kaybetmiş bir aile olarak her zamankinden daha hassasız bu güvenlik ve eğitim konusunda. Öylede olmalıyız. _________________ www.iznik.biz
Tarih: 28.04.2007 - 16:30 Mesaj konusu:
berkalp3232, _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
BERKALP3232, kardeşim haklısın yau. Ben Isparta doğumluyum ve özellkile yazları sık sık ıspartaya gelirim (büyüklerim hala orada). Ben nerdeyse 10 yıldır araba sürüyorum ve Isparta trafiğini biliyorum, son yıllarda Isparta trafiği korkunç hale geldi. Şimdi diyeceksiniz ki istanbul, ankara trafiği. tamam ancak ısparta küçük bir şehir.
eskiden ıspartada sadece triportörler ve mobiletler vardı motor namına jawalar bile çok azdı. ancak şimdi heryerde her çeşit motor var ve işin kötüsü çok bilinçsiz sürülüyorlar. Sadece motosikletler değil, arabalarda. _________________ http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34084251
yhahahahaha
Çok güzel bi konuya değinmişin kardeşim. Malesef bu küçük motorlardaki egsoz sesi çevreye büyük rahatsızlık veriyor ki bunlardan ben dahil herkes iğreniyor.
Çevre yollarında da ışıksız yarışları bunların cabası.
Bu tarz arkadaşlara malesef eğitim versekte anlayacaklarını sanmıyorum. Allah beterinden saklasın çok kötü facia saçıyorlar çevreye. Kendilerine acımam da bi çocuğa vursalar halleri nice olur??????
Trafik kültürü edinilmeli ülkemizde...SAdece motosiklet kültürü deil..Trafikteki en büyük sorun hoşgörü olmayışı insanımızda...Gaza basıp 2aracı geçse nolur geçmese nolur...
Hoşgörülü şekilde herkes birbirine yol vermeye çalışsa elinden geldiği kadar...Motosikletli sürücülere özellikle biraz daha dikkat edilse...Bugün konvoyumuza ortadan dalmaya çalıştı mesela kamyoncunun teki ve daldı..Ya birilerimizi altına alsaydı ne olacaktı..Ne oldu bizi sollamaya çalıştı da 5motor geçti sadece...2dk sora o motorlar da onları solladı ve 15dk sora kamyon falan yoktu arkamızda..Ve bildiğim kadarıyla otomobil sürücülerinin motosikletlilere kastı var..Özellikle dibine yanaşıyorlar..Yolda giderken sıkıştırıyorlar...Nedir neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz.Sıkıştırdığınız kişi bir TÜRK, ve o kişi sizinle birlikte askerlik yapmış, bu ülke için yaşıyor...Yoldaki düşmanlığınızın sebebi nedir...Ve ya sizin yüzünüzden yere düşse sakat kalsa nasıl biz duygu kaplar sizi nasıl bir zevktir bu
Benim kafamda olan bir şey var.Ülkemizde motosikletlilere gereken önemin verilmesi için.Küçük küçük motosikletlileri farkedin tarzı kafalarının çalışmasına yardımcı şeyler bastırılsın -bastıralım ve yollarda, şehir içinde, lambalarda araçların sürücülerinin ellerine sıkıştıralım...Şehir merkezlerinde tanıtıcı standlar açalım.Trafik kültürünü kazandırma amaçlı TV kanallarıyla ortak çalışmalar bile yapılabilir _________________
Tarih: 28.04.2007 - 19:19 Mesaj konusu:
slm arkadasa katılıyorum ben daha bugun gordum mobıletin egsoz cıkısını buyutmus o delık 5 katı buyuklugundeydı bıde mopet kullananlar fren ozurlu olur hep jıkle ve kompresorle dururlar delırdım yaaa
ztn motor 2 zamanlı yeterı kadar gurultulu bıde egzos acıyolar polısler ztn kurallara uyanlarla ugrasıyo
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız