Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - neden bu kadar çok kaza oluyor?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

neden bu kadar çok kaza oluyor?

neden bu kadar çok kaza oluyor?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
oskyy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 30.04.2007 - 20:28    Mesaj konusu: neden bu kadar çok kaza oluyor? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar özellikle şu son zamanlarda bi sürü kaza haberi almaya başladım ve bu olaylar beni gerçekten motordan yavaş yavaş soğutmaya başladı. erhan abimizin ölümü ile sonuçlanan kaza sonra bursada olan kaza ve daha fazlası... şimdi bu iki kazaya bakarsak suç daha çok motosikletlilerde erhan abimizin yolu tek yön sanması, bursadaki motorcunun bilmediği yollarda hız yapması ve dahası şimdi kazalar olunca hep karşı tarafı suçluyoruz. açılan çoğu topiclerde arabalar motosikletlilere dikkat etmiyolarda , bilmem nedee, sen gidersen şehir içinde 200 km ile edemez tabiki adam. bence birazda kendimize bakmalıyız ve kurallara uymalıyız( bu söylediklerim kurallara uymayan ve sürekli kazalarda arabaları suçlayanlar içindir lütfen ama lütfen diğerleri üzerine alınmasın)))
Başa dön
oskyy Çevrimdışı oskyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
nostorm
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 30.04.2007 - 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcuman035, sen uyuyonmu acaba merakımdan soruyorum lütfen alınma.
nostorm Çevrimdışı nostorm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tamero
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.04.2007 - 20:40    Mesaj konusu: Re: neden bu kadar çok kaza oluyor? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcuman035 demiş ki:
arkadaşlar özellikle şu son zamanlarda bi sürü kaza haberi almaya başladım ve bu olaylar beni gerçekten motordan yavaş yavaş soğutmaya başladı. erhan abimizin ölümü ile sonuçlanan kaza sonra bursada olan kaza ve daha fazlası... şimdi bu iki kazaya bakarsak suç daha çok motosikletlilerde erhan abimizin yolu tek yön sanması, bursadaki motorcunun bilmediği yollarda hız yapması ve dahası şimdi kazalar olunca hep karşı tarafı suçluyoruz. açılan çoğu topiclerde arabalar motosikletlilere dikkat etmiyolarda , bilmem nedee, sen gidersen şehir içinde 200 km ile edemez tabiki adam. bence birazda kendimize bakmalıyız ve kurallara uymalıyız( bu söylediklerim kurallara uymayan ve sürekli kazalarda arabaları suçlayanlar içindir lütfen ama lütfen diğerleri üzerine alınmasın)))

haklısın kardeşimm şu son 1 ay içinde kaç kaza oldu ve çoğu ölümle sonuçlanan kazalar daha sezon tam açılmadan suçu her zaman kendimizde arayacağız başkasında arayacağımıza fakat yinede bu olaylar ders olmuyor arkadaşlarımıza dün 100 motordan 80 tanesınde kendı ve artıcısında kask yoktu Üzgünüm oysa erhan kardeşimiz kaskı taktığı halde ve kaskın fırladığı ,çeneliğini bağlamadığından vefat etti ufacık bir ihmal nelere mal oluyor her zaman her şey olabilir hiç bir şey ihmale gelmez aman dikkat arkadaşlar Allah hepimizi korusun.
Başa dön
tamero Çevrimdışı tamero Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
hayta_ist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 30.04.2007 - 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcuman035, haklılık payın var tabiki benimde okuduğum son iki habede hızdan dolayı viraj alamayan arkadaşlar ya lütfen daha dikaktli olalım, ama dikkatsiz araç sürücüleri bizden daha fazla bunuda unutmayalım nasıl bilinçlerinir bunlar bilmiyorum ama allah yar ve yardımcımız olsun
Başa dön
hayta_ist Çevrimdışı hayta_ist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
maxell
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IZMIR-Turgutlu

MesajTarih: 30.04.2007 - 20:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aynı yazıyı Diğer topic ede yazdım ama olsun burayada yazayım.. Herşey İnsanlar için Bu kaza haberleri her geçen gün artmaya başladı.. Hergeçen gün Böyle Motorsiklet sevdalısı binlerce genç (Sözüm Sadece acami olan tecrübesi olmayan arkadaşlara) Hevesle ve şartları zorlayarak aldığı motosikletler ki Çoğu 125 lik motorla başlaması gerekirken.. 500lük 600 lük makine ile başlayan arkadaşlar Potansiyel Risk Altındalar. Ülkemiz Gitgide Araç trafiği Yönünden Artış Göstermekte Malesef Yollarımıza yatırım yapılmamakta.. Bunun Sonundada Yoğun Trafik yetersiz yollar + tecrübe eksikliği + Denetimsiz Sürücüler.. Binlerce Aracın Mutlaka Ya lambası yanmıyor ya Ehliyeti yok ya uykusuz.. ki En son İzmirdeki Öğrenciler Otobüs Şöförünün uyumasından kaynaklandı.. Aşırı Sürat.. Bana bişey olmaz Düşüncesi.. Acele etme.. İnsanların kafasındaki düşünceler geçim sıkıntısı.. Stres bunlar Kazaların artmasında ki En büyük Faktörler.. Pekii Çözüm Nedir..
Devlet ve trafik sürekli denetleyemez.. denetlemez.. İş herkesin kendisinde bitiyor.. Herkes mutlaka Sorumluluğunu bilecek.. Herkesin kendine bir prensip edinmesi lazım.. 1 Bira Dahi içtiysen Motora binmeyeceksin arkadaşş.. 1 Bira ne olur diye düşünme..
1 Bira bile içsen Kanı sulandırır ve adrenalin verir Gaza gelme oranın nokrmal haline göre 2 kat artar.. Gaza gelirsin Sürat yaparsın kontrolunu yitirisin Düşersin.. Sonun Bilinmez..
1 Duble Rakı İçersin Ben sarhoş değilim dersin Yolların Kralı Olursun..
1 Duble Viski İçersin.. Ben Sarhoş değilim dersin Gözlerin kararır Uykun gelir Yolda Yürüyen yaya ya Çarparsın.. Sonuç Kendi Annen Olabilir Baban Olabilir yada Çocuğun Olabilir.. Kendine bişey olmaz Ama mutlaka birilerinin Canını yakarsın.. İstemiyorum

En En En Önemlisi..

Daha Önce Scoter Kullanmışsındır.. Gider 600 lük Racing Alırsın.. Sana Sorarlar arkadaşım Daha Önce Kullandın mı.. Oohooo Abicim yıllardır Motosiklet Kullanıyorum dersin.. Olmazzzz Kardeşim.. Olmazzz.. Bana Kimse Demesin.. Ben 600 lükle Başladım Bişeymi Oldu diye.. İstisnalar Kaideleri Bozmaz.. Birisine Birşey olmadı Diye Diğerlerine Bişey olmayacak anlamına gelmiyor.. Bu işin kuralı bu.. Tecrübe.. Tecrübe de küçükten büyüğe doğru ve yıllar km ler gerektirir..

Arkadaşlar.. Çok Zevkli ve Tehlikeli Bir hobyy le uğraşıyoruz.. Yani Azrail Yanıbaşımızda ve Şeytan Bunun farkında Çatalıyla Bizi Dürtüyor.. Ne olur ŞEYTANIN BİZİ DÜRTMESİNE iZİN VERMEYELİM..
Başa dön
maxell Çevrimdışı maxell Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
plus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.04.2007 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet arkadaşlar kaskkı takıyorsak kemerinide mutlaka takalım yoksa kask hiç fayda etmiyor yani resmen arabada giderken polis görünce emniyet kemerini şöyle bi çekeriz ya ama klipsine takmayız elimizle tutarız aynı o misal işte.şu çıt sesi gelsin yani güvenle yolculuk yapalım.ben her kasksız motorcu gördüğümde aman kaskgını tak derim yalan atarım bazen ilerde polis var derim adam takar neyse aman dikkat motoru araba sanmıyalım dengemiz öyle iyiki kendimizi arabada hisediyoruz halbuki iki teker kazasız belasıs sürüşler allah hepimizi korusun amin
Başa dön
plus Çevrimdışı plus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
shendi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Beylikdüzü / istanbul

MesajTarih: 30.04.2007 - 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar her zaman söylediğim bir şeyle başlamak istiyorum bu yazıma .Motor insan öldürmez ama sürücü motoruda kendinide öldürür.Hatta bunu biraz daha abartacağım müsadenizle yolcusunuda karşısındakinide öldürür.Eğer biz motorlarımızı adam gibi kullanırsak karşımızdakilerin hatalarınıda kısmen telafi etme şansımız olacaktır. Evet araç sürücüleri bizleri dikkate almıyolar doğru ama bakın bizlerde neler yapıyoruz..

1.Araçlara kendimizi farkettirmeden sürüyoruz.
2. Okadar hızla yaklaşıyor yada soluna çıkıyoruzki refleks leri bize yetişemiyor hamle bile yapamıyorlar.
3. Kullandığımız motorları tanımıyoruz limitlerini ve tepkilerini bilmiyoruz.
4. Kontrolü çok çabuk kaybedip gaza geliyoruz.
5.Karşımızdakinin kapasitesini bilmeden ben 300 gördüm 350 gördüm gibi laflar ediyoruz belkide görmeden.Diğerlerimizde bunu alkışlıyoruz.
6. Milyarları motora yatırıp alıyoruz ama 3 kuruş verip eğitim almıyoruz.Bir çoğumuz kulaktan dolma bilgilerle motor binip doğru var sayıyoruz.
7. Motorlarımızı hava atma aracı olarak kullanıyoruz.En sakıncalısıda bu aslında sonu yok çünki taki hata yapana kadar.

Daha bir sürü şey yazabilirim arkadaşlar ama anlayan bu kadarındanda anlar anlamayanlarımız zaten anlamıyor . Bazılarımızın ise elinde değil hız olayı gerçekten bu böyle hastalık gibi bir şey farkına varmadan basıyolar farkına varınca yavaşlıyolar ama bazan farkına varmak için çok geç oluyor bu gibi arkadaşlara ise tavsiyem yavaş motorlar kullanmaları gene güçlü olsun ama yavaş olsun ..Arkadaşlar hız bize hiç birşey vermiyor ama 1 yıl içinde benim tanıdığım 13 arkadaşımızı hıza kurban verdik yazıktır günahtır o 13 kişi arkasından enaz 1000 kişi üzüldü yas tuttu düzeni değişti hayatı karıştı yüreğimizdekileri düşünmüyorsak yüreğinde olduklarımızı düşünelim saygılarımla....
www.sendoganoksuz.com
Başa dön
shendi Çevrimdışı shendi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Capital1
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.04.2007 - 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Capital , kullandıgın kelimelerde dikkatli ol..Burası kahvehane değil ...İlk ve son uyarın..[color=red][/color]

ALenALper
Başa dön
Capital1 Çevrimdışı Capital1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
TheKing
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 30.04.2007 - 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kazalarda her daim motorlu olan suçludur. Hep hatayı kendimizde arıyacağız. Sonuçta olan bize oluyor hep.
akrep_kral
Yd.Yön.Kur.Üys.
Yd.Yön.Kur.Üys.

Nereden: izmir

MesajTarih: 30.04.2007 - 22:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Capital1, bu seni ilk ve son uyarışım eger ki bir daha forumlarda küfür içerikli cümle kullanırsan senin üyeligi silcem yorum yapcaksan adam gibi yap yapmıcaksan defol Sinirlendim

akrepkral3547@hotmail.com
Başa dön
akrep_kral Çevrimdışı akrep_kral Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
meLanchoLie
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: UsaK M.D.

MesajTarih: 30.04.2007 - 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

harbiden bu nedir ya ? ?? ? abi neden editlemiosunuzki ?
Başa dön
meLanchoLie Çevrimdışı meLanchoLie Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
tylertyler
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 30.04.2007 - 23:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

maxell demiş ki:
Aynı yazıyı Diğer topic ede yazdım ama olsun burayada yazayım.. Herşey İnsanlar için Bu kaza haberleri her geçen gün artmaya başladı.. Hergeçen gün Böyle Motorsiklet sevdalısı binlerce genç (Sözüm Sadece acami olan tecrübesi olmayan arkadaşlara) Hevesle ve şartları zorlayarak aldığı motosikletler ki Çoğu 125 lik motorla başlaması gerekirken.. 500lük 600 lük makine ile başlayan arkadaşlar Potansiyel Risk Altındalar. Ülkemiz Gitgide Araç trafiği Yönünden Artış Göstermekte Malesef Yollarımıza yatırım yapılmamakta.. Bunun Sonundada Yoğun Trafik yetersiz yollar + tecrübe eksikliği + Denetimsiz Sürücüler.. Binlerce Aracın Mutlaka Ya lambası yanmıyor ya Ehliyeti yok ya uykusuz.. ki En son İzmirdeki Öğrenciler Otobüs Şöförünün uyumasından kaynaklandı.. Aşırı Sürat.. Bana bişey olmaz Düşüncesi.. Acele etme.. İnsanların kafasındaki düşünceler geçim sıkıntısı.. Stres bunlar Kazaların artmasında ki En büyük Faktörler.. Pekii Çözüm Nedir..
Devlet ve trafik sürekli denetleyemez.. denetlemez.. İş herkesin kendisinde bitiyor.. Herkes mutlaka Sorumluluğunu bilecek.. Herkesin kendine bir prensip edinmesi lazım.. 1 Bira Dahi içtiysen Motora binmeyeceksin arkadaşş.. 1 Bira ne olur diye düşünme..
1 Bira bile içsen Kanı sulandırır ve adrenalin verir Gaza gelme oranın nokrmal haline göre 2 kat artar.. Gaza gelirsin Sürat yaparsın kontrolunu yitirisin Düşersin.. Sonun Bilinmez..
1 Duble Rakı İçersin Ben sarhoş değilim dersin Yolların Kralı Olursun..
1 Duble Viski İçersin.. Ben Sarhoş değilim dersin Gözlerin kararır Uykun gelir Yolda Yürüyen yaya ya Çarparsın.. Sonuç Kendi Annen Olabilir Baban Olabilir yada Çocuğun Olabilir.. Kendine bişey olmaz Ama mutlaka birilerinin Canını yakarsın.. İstemiyorum

En En En Önemlisi..

Daha Önce Scoter Kullanmışsındır.. Gider 600 lük Racing Alırsın.. Sana Sorarlar arkadaşım Daha Önce Kullandın mı.. Oohooo Abicim yıllardır Motosiklet Kullanıyorum dersin.. Olmazzzz Kardeşim.. Olmazzz.. Bana Kimse Demesin.. Ben 600 lükle Başladım Bişeymi Oldu diye.. İstisnalar Kaideleri Bozmaz.. Birisine Birşey olmadı Diye Diğerlerine Bişey olmayacak anlamına gelmiyor.. Bu işin kuralı bu.. Tecrübe.. Tecrübe de küçükten büyüğe doğru ve yıllar km ler gerektirir..

Arkadaşlar.. Çok Zevkli ve Tehlikeli Bir hobyy le uğraşıyoruz.. Yani Azrail Yanıbaşımızda ve Şeytan Bunun farkında Çatalıyla Bizi Dürtüyor.. Ne olur ŞEYTANIN BİZİ DÜRTMESİNE iZİN VERMEYELİM..

HELAL OLSUN MÜKEMMEL ANLATMIŞSIN ! Alkışlıyorum Alkışlıyorum
musa1978
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Danimarka / Helsingör

MesajTarih: 30.04.2007 - 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Shendi abi vallahi dogru söylüyorsun sana katiliyorum.. OK
musa1978 Çevrimdışı musa1978 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
themostfast
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yst_Avr ARh(+)

MesajTarih: 30.04.2007 - 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcuman035, Nedenmi bukadar çok kaza oluyor kısa ve öz motosiklet araçtır, amaç değil önce bunun bilincine varalım.Anti parantez açıyorum....
Gerekli ileri sürüş eğitimini alalım,becerilerimiz doğrultusun da cc'lere geçelim, kaç senelik motorcu olursak olalım yaptığımız km'lere göre tecrübelerimizi belirlemeyelim,koruma kullanalım ama ''korumaları gerektiği gibi kullanalım'' siz en iyisi olabilirsiniz, hata yapmıyorda olabilirsiniz ama herkes sizin kadar iyi olamayabilir, daima ileri görüşlü olalım ( Gülümsüyorum tabi bu önümüzdeki aracın önüne bakmak gibi birşey değil) karşımızdaki araç daha hata yapmadan hata yapabileceğini sezelim.Kurallara uyalım.....

http://www.youtube.com/watch?v=NxIgeze7peU
Başa dön
themostfast Çevrimdışı themostfast Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
R1fatih
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BEYSEHYR otobanyndan

MesajTarih: 01.05.2007 - 01:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bız akıllanmayız kardesım bosu bosuna kendımızı kandırmayalım bız akıllanmayız kendımden bılıyom yav
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.22 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal