Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - sonunda ailemi ikna ettim...ama yardımınız gerekli bana : S

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

sonunda ailemi ikna ettim...ama yardımınız gerekli bana : S

sonunda ailemi ikna ettim...ama yardımınız gerekli bana : S
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
S_A_H
Üye
Üye

MesajTarih: 06.05.2007 - 09:18    Mesaj konusu: sonunda ailemi ikna ettim...ama yardımınız gerekli bana : S Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

herkese slm arkadaşlar....uzun süredir ailemi ikna etme çabalarımı bilmeyen kalmamıştı artık forumda....sonunda ikna etmeyi başardım ve umarım yakında bir cbr 125r sahibi olacağım....umarım bir aksilik olmaz da motoruma kavuşurum....

ben başlangıç için bu modeli düşündüm...herkes başlangıç için en iyi motor HONDA CBR 125R diyor çünkü....ancak daha önce hiç motor sürmedim ve benim acil bir şekilde öğrenmem gerekiyor....

aslında teknik olarak biliyorum ama ancak tecrübem sıfır....debriyaj-vites-gaz ilişkisini filan arabadan biliyorum...araba kullanabiliyorum rahat bir şekilde...aynı şey olduğunu söylediler....o zaman debriyaj ve vites olayındafilan zorlanmam sanırım...ama bunları sadece teknik olarak biliyorum işte...sorun olur mu acaba???

size sorularım olacak bu konuda
1-) sizce cbr 125 başlangıç olarak sahiden de iyi bir model mi? doğru bir seçim mi? yoksa başka bir motor mu önerirsiniz?
2-) motor kullanmayı teknik olarak bilmem sizce kullanmama yeter mi yoksa bi şekilde tecrübe edinmem gerekir mi?
3-) ayrıca bu motoru nasıl açacağım ben? ömrünü ve performansını arttırmam için neler yapmam gerekir? motoru ilk 1000-5000 km arası nasıl kullanmam gerekir?
4-) kaç sene bu motoru kullandıktan sonra bir 600 lük makinaya geçebilirim? yoksa cbr 125 ten sonra cbf 250 ye geçmeliyim? yada neye geçmeliyim?!....: )

yardım ederseniz ve sorularımı cevaplarsanız sevinirim...ayrıca msn den de çoğunuzla konuşmak isterim, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak isterim...msn: sah_muzi@hotmail.com
Başa dön
S_A_H Çevrimdışı S_A_H Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
honda_kawa
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.05.2007 - 09:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım seni ekledim.ama yinede söylemek istiyorum burdan.ben bu işe 250cc bir chopper türü makina ile başladım.bende biliyorum senin gibi tekniği ve olduda.önemli olan bu işe niyetin
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 06.05.2007 - 10:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

S_A_H, cok bılınclısın umarım uzun yıllar motora bınersın Bravo sectıgın motor uygun senın ıcın ama araba kullanmayı bu ıse karıstırma..motor cok ayrıdır emın ol zaten kullandıkca sende ne demek ıstedıgımı anlarsın.600 cc ye gecmek tamamen sana baglı eger yeteneklı bırıysen sure kısalır..ama acele etme ıyıce tecrube kazan km yap ondan sonra dusun 600 cc yı..motoru alacagın bayı sana yardımcı olacak kac kmde nasıl kullanacagını.
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
constantine_502
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bayrampaşa

MesajTarih: 06.05.2007 - 10:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

msn ni bende ekledim ordan konuşuruz ama sadece şunu söyliyeyimki CBR 125 başlangıç için iyi ama ikinci elleri çok fazla yani alan elinden çıkarmaya bakıyor yinede sen bilirsin ama bence 250cc bir motor al ve yavaş yavaş alışmaya çalış çünkü ben 2002 den beri honda activa kullanıyorum ve ailem yeni bir motor almıyor.ikinci motoru belki istemiyebilir ailen onun için bence 250cc birşeyler bak kendine...

MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h (istesede zaten artı 120 Km/h olmuyo Çok gülüyorum) (A RH -)
Başa dön
constantine_502 Çevrimdışı constantine_502 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sheker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.05.2007 - 10:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

düşüncen güzel bencede 0 km mi yoksa 2. elmi alıcaksın bana sorucak olursan 2. temiz bişey al derim zararın daha az olur ve kimseye motorunu kısa sürede dahi olsa verme 600 lük için sen karar vericeksin kullanabilirmiyim diye hayat senin kazasız belasız sürüşler dileğiyle Bravo
Başa dön
sheker Çevrimdışı sheker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
taylamon
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 06.05.2007 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Başlangıc için bence 125 lik iyi bir seçim. Ama diğer arkadaşlar bu konuda daha tecrübeli zannediyorum. Bencede 125 lik alacaksan ikinci el alıp kendini geliştirdikten sonra 250 lik motor almak daha mantıklı ama illada 125 likle başlamak gerekmiyor 250 liklede başlayabilirsin. Bende 250 likle başlamıştım. Eğitim konusuna gelince her ne kadar gaz debriyaj ilişkisini bilsen bile ki bu senin için artı değirdir. Ama genede bir kaç saat dahi olsa işin ehli olan kişilerden ders almanı öneririm.
Başa dön
taylamon Çevrimdışı taylamon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
erturkcan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR-BORNOVA

MesajTarih: 06.05.2007 - 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

simdiden hayırlı olsun iyui bir secim cbr 125 bencede önce 125 sonra 200-250 cc sonra 600 cc bence daha iyi bir yol olur cunku direkt 600 lük motora gecınce bı amacın kalmıo ama bu turlu daha tecrube kazanarak ve daha bı heveslı haz alarak ilerliyosun benım gorusum tabıkı simdiden kazasız belasız surusler dılerım bol km ler Bravo Bravo Bravo Bravo

PRESTO GS 200 35 FE 433
Başa dön
erturkcan Çevrimdışı erturkcan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ArapKadri
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: GAVUR İZMİRden

MesajTarih: 06.05.2007 - 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

S_A_H, doğru karar vermişsin Bravo
sorularına en doğru cevapları zaman içerisinde tecrüben arttıkıca SEN vereceksin unutma Bravo
motor kullanırken daima sakin olmanı tavsiye ederim

şimdiden kazasız belasız cezasız vede keyif yüklü sürüşler dilerim Gülümsüyorum

aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
sevgilim DL 650im ROZİNANTE[/b:40b
Başa dön
ArapKadri Çevrimdışı ArapKadri Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
naked
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Ankaraaaa

MesajTarih: 06.05.2007 - 11:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

125cc iyi bir seçim. Fakat araba kullanma ile motor kullanmayı kesinlikle kıyaslama. Teknik bilginin olması güzel seni bilgilendirir. Ama sadece yeterli olmayacaktır. 125 cc den üst cc lere geçmen sana kalmış bir durum. Kullanma becerin arttıkça zaten kendin kendine yükselme gereksinimi duyacaksındır. Ayrıca yeni motor aldığında her motorda olduğu gibi rodaj km si vardır. Sana onu belirtecekler. Rodaş km önemlidir, motorun ömrüne katkısı olur.(bu arada motor kullanmayı bilmiyorsan ufakta olsa bir eğitim almanı tavsiye ederim) Benden bu kadar, şimdiden hayırlı olsun motorun ve motora binme kararın... Bravo
depresif_motorcu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.05.2007 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

işlla kazasız belasın sürersin motorunu heyırlısı olsun..
Başa dön
depresif_motorcu Çevrimdışı depresif_motorcu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
S_A_H
Üye
Üye

MesajTarih: 06.05.2007 - 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

önerileriniz, tavsiyeleriniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekürler arkadaşlar...

umarım yakında motoruma kavuşurum....heyecanla beklemekteyim bende.....alınca resimlerini de koyarım buraya....
Başa dön
S_A_H Çevrimdışı S_A_H Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
_RoMeO_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 42-KNY

MesajTarih: 07.05.2007 - 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oncelıkle aılenı ıkna etmene ve bu guzel ve eglencelı motor camıasına katılmana senın adına cok sevındım.kımseye kotu ornek olmak ıstemem ama baslangıc motoru dusuk cc makınadır gıbı bır soyleme tarafımdan katılmadıgımı soylemek ıstıyorum.tamam hıc kullanmayan bırısı ıcın kontrolu kolay oladugu ıcın dusuk cc ler ıyı olur ama bence en onemlısı kabılıyet ve becerı.mesela valentıno rossı yı bugun stoner pıstlerde aglatıyo neden.rossı ıyı degılmı hayır adam sampıyon ama stoner ılk yarıstıgı pıstlerde guclu makıneyle nıce sampıyonlara kok sokturuyo.
aynı sey f1 dede boyle.hamılton ılk kez yarıstıgı pıstlerde mukemmel yarısıyo.
yanı kendımızden bır ornek.ben cocuklugumdan berı araba uzerıne buyudum.ve yıllardırda cok sukur kazasız belasız kullanırım.araba konusunda kendımı mukemmel goruyorum.yanı benım dıyen ınsana takarım alırım anahtarını affetmem.
benım ılk motorum zx 6r olmustu.pekte zorlanıgım soylenemez.sonra 600 f aldım sonra gsxr600.benim arkadasım benden dahada cesaretlı dıyebılırım ılk motoru 97 r1.oda suana kadar sorunsuz kullanıyo.ben 1000 cc motoru denedım ama acıkcası ılk basta ıntıbakta sorun yasadım yanı sıkıntı cektım.600 cc ıle basladım.ve hala 600 cc kullanıyorum.
nıhayetınde motor motordur onemlı olan kabılıyet bence.kabılıyet olmadıktan sonra 10 yıl kullan yıne 125 cc yı gecemezsın.
haaa ısın bıde su boyutu var 125 cc yetmezmı hayır yeter.onemlı olan zevk almaksa 125 cc de fevkalade makne.
neyse sana tekrar hayırlı olsun derım kardesım.umarım kotu ornek olmamısımdır.sen bana bakıp bı 600 cc alma tabı tavsıye etmem : )
Başa dön
_RoMeO_ Çevrimdışı _RoMeO_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
morcu350
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir/dikili

MesajTarih: 07.05.2007 - 11:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

başlamak için ii motor yinede tavsiyelere kulak asma ok Bravo Bravo
Başa dön
morcu350 Çevrimdışı morcu350 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
GKNAKED
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.05.2007 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel kardeşim
cbr alma
çabuk sıkılırsın
kullanmayı örenmek istiosan en güzeli git bi ehliyet al kurstan öğrenirsin
bence hyo 250 falan al
hem tehlikede olmazsın hemde çabuk sıkılmazsın..
Başa dön
GKNAKED Çevrimdışı GKNAKED Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
yamahatdm
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 07.05.2007 - 12:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

selam msn nı ekledım ben ciddi36@hotmail.com nerden oldugunu yazmamısın profılde.eger ıstanbuldaysan sana ogrenmende yardımcı olurum elımden geldıgınce .motoru almak kısmına gelıncede danısırsan uygun mu veya durumu nasıl dıye gene yardım ederım
Başa dön
yamahatdm Çevrimdışı yamahatdm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal