Tarih: 07.05.2007 - 14:56 Mesaj konusu: Kazalara alınacak en büyük önlem!!!
Son günlerde artan kaza haberleri herkezin canını sıkıyordur.İnsanın hayatta bulacağı büyük zevklerden biridir motorsiklet.ama yaşanan kazalar insanların ölümüne ve yaralanmalara sebep olmakta.bu o kişiyi ve ailelesini ve biz motor kullanıcılarını derinden etkiliyor.bildiğiniz üzere yurtdışındaki ehliyet sistemlerinde motosiklet ehliyeti verilirken önce 125 cc kısıtlamalı ehliyet veriliyor.1 sene kullandıktan sonra 250 cc'ye geçiş veriliyor.daha sonra kademeli olarak artıyor.ama burda 17 yaşına gelip a2 ehliyeti alan biri 190beygirlik bir motor alıp sokağa çıkabiliyor.yada yaşta farketmez ilk motorunu racing olarak alabiliyorsunuz.böyle oluncada ölüm riski çok yüksek oluyor.ama 125cc'den başlasa,motorun ne olduğunu anlasa,nasıl yatar, nasıl kalkar, nasıl durur,önce tecrübe edinse, daha sonra motor büyütülünce hiç bir sıkıntı çekilmez.avrupa birliği uyum yasalarında abuk subuk şeylere önem verileceğine öncelik bu ehliyet sistemine verilse ölümlü kazaların en az %70'i azalır.tabi yanında ehliyet verilirken yapılan eğitm ve sınav sistemininde değişmesi lazım.burdan motordelisi yönetimine sesleniyorum.bir şekilde bunu devletin yetkili organlarına duyurulabilirsiniz.hatta diğer motor siteleriyle birleşilerek bile yapılabilir bu.potansiyeliniz ve gücünüz var.herkes bu forumda bunu desteklesin gerçektende çok önemli birşey bu...
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6136 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 07.05.2007 - 14:59 Mesaj konusu:
evet böylece 15 yasında ybrle patlaya patlaya bi hal olmuş veletlerin ben R1 almak istiyorum demelerinden kurtulmuş olurum... _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
birde bu kazaların cok bilgisizlik motor kullanmak için bence çok büyük teknik bilgiler lazım.
hangi yolda nasıl gidicen nerde ne yapman lazım bunlarda çok önemli güvenlik kıyafetin olmalı egitim sart eksik bilgi olmucak.
vede cpatience nin dedi gibi baslangıc motoru en alt modelden en üste merdiven basamagı gibi yavas yavas cıkılmalı birden deil ögrenerek
Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 07.05.2007 - 15:28 Mesaj konusu:
Hepimize sorumluluk düşüyor. Hangi motoru alayım diyene R6, R1 önerenler var.
Daha önce sadece scooter tecrübesi olan birini racing için teşvik etmemek gerekir. Scooter kullanmakla usta olunmuyor. Racing amatörler ve iradesine sahip olamayanlar için değildir. O yüzden lütfen her topik açana racing önermeyelim. _________________ www.iznik.biz
bu topiği okuyan duyarlı arkadaşlardan rica ediyorum.en azından katılıyorum gibi bir kelime yada ufak bir smiley koyarak bu topiği ses getirene kadar canlı tutsak..insan hayatı ucuz değil,kaç insanın hayatı kurtulabilir.adamlar manyakmı avrupa yıllardır aynı sistemi uyguluyorlar!!
robroy, çok haklısın. geçende de vardı öyle bir topic. eleman 3000km scooter tecrübem var ravin g alıcam diyordu. Bizimkilerde şunu al bunu al muhabbeti çevirmişlerdi.
Olan kazaların çoğunda sürücü faktörü olduğu doğru, ancak başka sorunlarda var. Bunlar yolların durumu ve diğer sürücülerin bizi görmezden gelmeleri ya da cidden fark etmemeleri. Bunlarında birşekilde önüne geçilmesi gerekir. Buda en iyi ve kesin olarak EĞİTİM ile olur. _________________ http://tr2.monstersgame.net/?ac=vid&vid=34084251
yhahahahaha
Burada yazılanların hepsi sistemden ve kurallar konulması üzerine ama kişinin bilinci üzerine değil. Pekçok motosiklet kullanan kişi bilinçsiz, kolu kafasından daha değerli olduğu için kaskı koluna takıp gazlıyor. Hatta tam koruma sürüş yapanlara bile uzaylı gözüyle bakıp, küçümseyen motorcu tiplemeleri dolu etrafta. Bunlara biz ne kadar kural koyarsak koyalım uyacaklarmı? Hiç sanmam. Sanıyormusunuz ki bu motor sürenlerin hepsi ehliyetli? Üzülerek söylemeliyimki bu iki gurup sanırım hep olacak; bilinçli profesyoneller ve kural tanımaz motosikletliler. _________________ Siyah NX4
Hayat onunla daha guzel
Peki çok az 125 ve 250cc kullanmış birisi olarak, 750cc lik bir chopper almak sizce bu saydığınız kaza olasılıklarına çanak tutar mı? Çünkü cidden beğendiğim bir makina ve hız merkalısı değil, keyif düşkünüyüm ...Yorumlarınız benim için değerli olacak
Aklıma yeni birşey geldi.Halilrr arkadaşımız yada Hakan Dinçer başkan sağa sola güzel güzel geziler düzenliyor.mesela bu konuyu tbmm 'ye iletecek çok katılımlı bir gezi düzenleyebilirler.Hem motosiklet kullanıcılarının ne kadar bilinçli olduğunu gösterirler hem medyada geniş yer bularak bu yasayı bir an önce hayata geçirmekte yardımcı olunabilir diye düşünüyorum..
Aklıma yeni birşey geldi.Halilrr arkadaşımız yada Hakan Dinçer başkan sağa sola güzel güzel geziler düzenliyor.mesela bu konuyu tbmm 'ye iletecek çok katılımlı bir gezi düzenleyebilirler.Hem motosiklet kullanıcılarının ne kadar bilinçli olduğunu gösterirler hem medyada geniş yer bularak bu yasayı bir an önce hayata geçirmekte yardımcı olunabilir diye düşünüyorum..
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 720 Nereden: sydney Australia
Tarih: 07.05.2007 - 22:28 Mesaj konusu:
cpatience demiş ki:
bu topiği okuyan duyarlı arkadaşlardan rica ediyorum.en azından katılıyorum gibi bir kelime yada ufak bir smiley koyarak bu topiği ses getirene kadar canlı tutsak..insan hayatı ucuz değil,kaç insanın hayatı kurtulabilir.adamlar manyakmı avrupa yıllardır aynı sistemi uyguluyorlar!!
Kardesim, kac kez bunu dedim. Kac sefer diyebilirim, bu topikde boyle yazma diyenler, yarin 5 dakikalik tecrubelli adama cbr1100 tavsi edecekler cunku rahatmis vs vs.
Hangisine soyliyeceksin, kim okuyorku, baslik yaziyi okuyor geri yazilanlari okumadan cevapliyan cok, yani yuzde seksenin ustunde bu, benim Turkcem sizlerin kadar iyi olmadigina rahmen ben utaniyorum boyle yazilanlari okmadan cevapliyanlara.
Kac kez gorduk artik, bir kullakdan girer oburunde cikar be abim, hatdaa bazilerinin bir kulagindan bile girmez, kulagina carptigi an firlar gider cunku laf dinemez adam ne yapacagini yapar sonunda.
Her gez biliyor race motora helle buyuk makineler tecrube sart, bunun kisa yol yok, ama gor en gec icinde hangi motor daha iyi diye topik acilir ve o adama ne silah makineleri tavsi edilecek.
Bas yazinda dedigin dogru, ama burada yani Austaliada ilk motorunu 250 likden fazla olamaz bir yildir, gercisi 18 ay cunku ogrenci elliyetin ve ondan sonra ikinci ogrenci elliyetin, hep beraber 18 ay suruyor, belki bu yuzden burda kazalar az, tabi gene var ama bu sitedeki 1 gunde okuduklarimin burda bir ayda zor okurum. Ve belki bu yuzden her yarislarda Australian yarisci eksik olmiyor
motora oturdu veya arkadasinin motoru varmisda veya scootere bindigi icin her seyi biliyor sanediyor, laf dinlemez abim bu adamlar.
Pes benden artik abim, bunu ilk okul cocuklari bilmeli, neden ugrasiyoruzki, okuyan dinliyen varmis gibi tobe tobe, gorun yarin veya bidahiki hafta ne topikler acilacak ve kac kaza yaptim topikler daha acilacak.
En son gixxa tarafından 07.05.2007 - 22:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Feb 22, 2006 Mesajlar: 1014 Nereden: Yst_Avr ARh(+)
Tarih: 07.05.2007 - 22:58 Mesaj konusu:
cpatience,
Alıntı:
ehliyet verilirken yapılan eğitm ve sınav sistemininde değişmesi lazım
Aynen katılıyorum kardeşim.A2 belgesi almaya gittiğimizde hangimiz profesyonel bir eğitim aldı genellikle kurslarda scooter'la eğitim veriliyor hadi vitesli ile eğitim aldınız diyelim yeterlimi sizce ve hangimiz modern bir pistte ileri sürüş eğitimi aldı tahmin ediyorum ki evet diyenlerinizin sayısı fazla değil ki bende aldığım eğitimi yeterli bulmadığım için ileri sürüş eğitimi aldım ve böyle bir imkanım vardı peki olmayan arkadaşlar trafikte kendi imkanlarıyla kendi yanlışlarıyla doğrularıyla yaşayarak öğreniyor bazı teknikleri.. ''tabi teknik dediğimiz doğru bilinen yanlışlardan ibaret değilse'' Belkide bu gibi yanlışlardan eksikliklerden ötürü kazalar oluyor.
Bence önce bu işin bilincine varmalı bu işe yeni başlayan arkadaşlar motosikleti araçtan çok amaç olarak görüyorlar daha tecrübeleri olmadan büyük cc lere heves ediyorlar ama bu karanlıkta el yordamıyla koşmaya benzer. Bunun bilincine varmak ta yine eğitimden geçiyor...
Araçlarda kaporta var kaza anında içindeki sürücüyü koruması için peki ama Motosiklette kaporta biziz bizi ne koruyacak korumalarımızıda ona göre almalıyız hayatımıza verdiğimiz değer kullandığımız kask,bot,eldiven,mont,bellik,dizlik .. vss eş değerde..Kullanmasına kullanıyoruz ama gerektiği gibimi kullanıyoruz kaçtane arkadaşımız kaskını taktığı halde bağlamadığı için hayatını kaybetti....
Kusura bakmayın arkadaşlar biraz uzun oldu okuduğunuz için teşekkürler ama şahsi fikirlerim bunlar kimse alınmasın sadece düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim! _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız