Slmlar benim merak ettiğim Türkiyede costom bike yapmak istesek ..Kendi imal ettiğimiz şasiye bi motor taksak vesaire vesaire ... Bu şasiyi biyerde onaylatıp ruhsat, numara alma şansımız varmı acaba . Veya sadece şasi satan yerler varmı ( herhangi bir modelin olmamak kaydıyla )
Tarih: 08.05.2007 - 22:05 Mesaj konusu:
Enteresan bir konu. Bilgim yok, ama öğrenmek isterim tabiki. Bilgi sahibi insanların bu konu hakkında birşeyler yazması ve topicin yukarıda kalması için bende bir hopppp _________________ Kenan
Honda VFR 800
Ya custom bike firmaları vardır elbette benim aslım merak ettiğim çizimlerini yaptıgım ve üzerine x model motor koyacağım şasi için şasi numarası alabilirmiyim tafikten ..Yani o olmadan ruhsat alınmıyo biliyosunuz .. Bir denetleme yeri fln vardır diye düşündüm böyle şeylerin trafiğe uygunluğu için fln ama Türkiye burası hesabına geliyo heralde..
Türkiye'de trafik kanunları maalesef amatör imalatları kabul etmiyor.Bakanlıklardan ruhsatlı bir imalathanen olmadığı sürece şasi ve motor numarası alamıyorsun,bu numaraları alamadığın sürece de zaten aracın ruhsatını alıp trafiğe çıkaramıyorsun.Bakanlıklardan onaylı ve ruhsatlı bir imalathane derken neyi kastediyorum,şunu;otomotiv fabrikası. Özetle bir fabrikan veya fabrika benzeri bir imalathanen yoksa meydana getirdiğin custom chopperi sadece evin bahçesinde sürebilirsin.Discovery Channel'da American Chopper programındaki Paul sr.'ın dediği gibi "realy stupid"... _________________ no comment
Tarih: 11.05.2007 - 08:45 Mesaj konusu:
abi babamla beraber böle bişi yapıoruz biz ama sadece amatörce babam tornacı parcaları fln yapıo şase bitmek üzere bitince resmini eklerim
Son Mesajdan 23 saat 41 dakika sonra eklendi:
abi bizim yaptıımız motor o kadar pahalı deil motoruda takınca ortalama bi çin malı motor fiyatından biraz daha fazla biz yapmaya baslasak alan olurmu o firmalardaki kadar cancanlı deil ama onlar kadar sağlam ne dersiniz bi atölye acalımmı??
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız