Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kötü bir kaza ve sonrası

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kötü bir kaza ve sonrası

Kötü bir kaza ve sonrası
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
HIZ-TUTKUNU
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KIBRIS/GİRNE

MesajTarih: 09.05.2007 - 07:35    Mesaj konusu: Kötü bir kaza ve sonrası Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dün gece saat 23:00 Sularında Piyalepaşa bulvarında ilerlerken
ters yönde bir kaza olduğunu gördüm kalabalık bir insan birikimi
ve iki tane kurye arkadaşı görünce yine bir motor kazası diye
istikametimi değiştirdim hatalı bir sollama yüzünden gerçekleşmiş bir
kaza olduğunu öğrendim ve ilk yardım bilgime güvendiğim için kalabalıkta
ilerleyip yaralıyı görmek istedim Ve karşılaştığım bilinçsizlik Sinirlendim
Yaralıyı araçtan çıkarmışlar ve yere yatırdıkları adamı beynine
kan gider diyerekten oturtmaya çalışanları görünce feryadı
kopardım ve hemen mudahale ettim nabzı atıyor,zorlu bir şekilde
nefes alıyor ve bilinci kapanmıştı hemen boynunu sabitleştirdim
ve yanımdaki arkadaşımı sordum ambulansı aramışlarmı diye
inanılmayacak gerçekler dizisi başladı olay olalı 20 dk. gibi bir sürede
onlarca insandan hiç birisi 112 aramayı akıl edememiş sadece yaptıkları
birbirlerine bakmak Sinirlendim Acil servis aranmıştı 15 dk. gibi bir sürede olay
yerine intikal ettiler bu arada yaralının nabız atışı düştü ve bir iç kanama
geçiriyor olmalıki ağzından kan sızmaya başladı ve dili geriye gitti
ben son ana yapabileceğimi yaptım ambülans görevlileri gelince
izahatımı yaptım ve çekildim ama inanılmayacak bir olay daha yaşandı gelen ambülansda sağlıkçı yoktu
sadece yer sedyesinin nasıl açıldığını
bilmeyen bir şöför birde yaralıya boyunluk takamayan eminimki
sağlık bilgisi bile olmayan bir yardımcı Sinirlendim
İkinci ambülans gelince rahatladım ve yaralıyı kaldırdık...
Bu arada geçen süre 35 dakikalık bir zaman dilimi insanımızın
bilinçsizliği sağlık görevlilerinin eksikliği gibi etkenlerden ötürü
Geçen 35 dk. belki birinsanın hayatına maal olmuş olabilir İstemiyorum
Basın da ordaydı net'ten haberi bulursam eklerim

[b]Benim sizlerden ricam hepimiz hergün trafikdeyiz yani kaza her an
yanı başımızda kaza ve benzeri durumlarda daha soğuk kanlı ve
ne yapabileceğimizi iyi bilmemiz lazım yoksa bir yerlerden
yardım beklerken bir can kaybede biliriz...[/b]
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Başa dön
HIZ-TUTKUNU Çevrimdışı HIZ-TUTKUNU Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
HULK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 09.05.2007 - 07:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili Rıdvan, benzeri kötü olayların; nerede ve ne zaman, nasıl olacağını asla kestiremeyiz. Onun için ehliyet kurslarında ilk yardım bölümü de mecbur hale getirildi. Ama ne yazık ki, çok boş verilen bir konu. Dediğin gibi bilinçli ve soğukkanlı yaklaşımlarla durumun daha kötüye gitmesini bile engellemek mümkün. Bu konuyla ilgili acilen bulduğum bir linki buraya ekliyorum. Az da olsa bir bilgidir. Daha geniş detaylar için kendi kişisel çabalarımız onlarca insanın hayatını kurtarabilir... Umarım bir göz atacaklara faydası olur...

http://www.tr.net/saglik/ilk_yardim.shtml
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...:::Tam 35 EgE...::: izmir MD A rh+

MesajTarih: 09.05.2007 - 07:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HIZ-TUTKUNU, sen kendi adına bilinçli hareket etmişsin insanlık vazifeni yerine getirmişsin Bravo ama maalesef bilinçsiz insanlar neden müdahale eder onu anlamıyorum ciddi kalıcı rahatsızlılar bıraka bilirler Beğenmedim umarım kaza yapan kişinin sağlığı iyidir Üzgünüm

“İzmir’in denizi kız,Kızı deniz kokar!..”...
Başa dön
kaRRdelen Çevrimdışı kaRRdelen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GhostEnduro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL HONDA

MesajTarih: 09.05.2007 - 07:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

112 hakkında yazdıklarına katılıyorum Rıdvan... malesef ki çoğu zaman yetersiz ekipman ve bilgisiz, uzman olmayan ekipler tarafından gerçekleştirilen bu ilkyardımlar aynı zamanda hastaya sonyardım da olmuş oluyor.

Benim önerim şudur ki, ister otomobil, ister motorsiklet olsun, eğer maddi durumunuz elveriyor ise özel ambulans firmalarından birinin sticker ını veya telefon numarasını aracınızın biryerlerine yapıştırın. Özel ambulnas firmalarında bütün kırmızı şeritli ambulanslarda; bir doktor, bir anestezi teknikeri ve bir şoför bulunuyor. Ambulansların içerisinde yoğun bakım ünitesi bile mevcut, bütün ekipmanlar portable ( çıkarılabilir -taşınabilir ) bu ambulansların ücretleri de oyle ulu ulu birşey değil. Yıllık abonelikler bile söz konusu... örn. 1 kişi için 1 yıllık 125 ytl veriyorsun ve o yıl içerisinde başına gelebilecek her türlü acil durumda sınırsız limitsiz özel doktorlu kara ambulansı hizmeti alıyorsun. ( ambulans ücreti, doktor ücreti ve kullanılan sarf malzeme ücretler bu rakama dahil.)

Hayatlarımızı bilinçli ve güvenilir ellere emanet edelim.

Konu hassas bir konu , ellerine sağlık Rıdvancım Alkışlıyorum
robroy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir-karşıyaka

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Es geçilecek bir konu değil. MD içinde de bu konuda eğitici bilgilere sıklıkla yer vermeliyiz. Bilgisi olan arkadaşlar kısa kısa topikler olarak açarsa daha etkili olur kanısındayım.
zxrhalit
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ALLAH kimsenin başına kaza bela vermesinde harbi ya benim hiç öyle şeylerde bilgim yok edinmek lazım umarım arkadaşların saglık durumu iyidir Üzgünüm
Başa dön
zxrhalit Çevrimdışı zxrhalit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sitede reklamıda yapılan Motoasist kartla bu sağlık ile ilgili şeylerde dahilmiydi? yaw o kartlardan bi tane edinsekmiki ?
Başa dön
tolgatasdemir Çevrimdışı tolgatasdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
taylamon
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Duyarlı bir vatandaş olarak elinizden geleni yapmışsınız.Ama malesef sağlık skandalları üzerine pek üstümüze yok zannediyorum. Keşke insan hayatı bu kadar ucuz olmasaydı. Bu konuda deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşlarımız ilk yardım konusunda her kesin yardımda bulunabileceği bilgilendirmeleri verebilirse zannediyorum böyle bir kazaya şahit olduğumuzda ki Allah göstermez inşallah sağlık görevlilerini beklerken bilenler elinden geleni yapar en azından. Birde bir fikir vermek istiyorum daha önce başka bir sitede görmüştüm 112 nin gönüllü kişilere toplu halde
ilk müdahale hakkında seminerler verdiğini biliyorum. Organizasyon yapan arkadaşlar olursa bende yönlendirmeyi yapabilirim.
Başa dön
taylamon Çevrimdışı taylamon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
HIZ-TUTKUNU
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 11:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GhostEnduro, Evet dediğin gibi konu hassas bir konu
Her an her yerde başımıza gelebilecek şeyden yani kazadan bashediyoruz
M.Ali sen özel ambülans firma işlerini daha iyi biliyorsun bu sebebden ötürü bilgilendirme amaçlı bir topik açar belki hayırlı işlere vesile olursun İyi fikir Bravo
Başa dön
HIZ-TUTKUNU Çevrimdışı HIZ-TUTKUNU Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
EkremSen
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 11:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rıdvan, Burası türkiye kardeşim insan hayatının bu kadar ucuz olduğu bir ülke daha yoktur herhalde dünyada... Ben kendimden biliyorum, kaza yaptığımda gecenin bir vakti, insanlar aval aval yüzüme bakıyorlardı kimsenin aklına gelmedi ambulansı aramak. kırık kolumla cebimden telefonu çıkarıp kendim aradım... hastaneye gittiğimde birkere daha lanet ettim... Doktoru, Hemşiresi, Polisi hepsi ayrı bir dert... Allah düşürmesin!!!
Sen elinden geleni yapmışssın kardeşim Bravo
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 09.05.2007 - 12:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

allah kımseyı bu durumlara dusurmesın ıyı olacaksan bıle kotu yaparlar ınsanı Sinirlendim Sinirlendim Sinirlendim

onurkaraca19@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HIZ-TUTKUNU
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 17:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eko_r1, İnsan inanmak istemiyor ama acı gerçeklerimiz İstemiyorum
Başa dön
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 09.05.2007 - 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HULK, alpaslan abinin söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. müfredat pek saglam tahta degil. ehliyet sınavında karşıma öle garip sorular çıktıki gülerek cvpladım. mesela bir insan ateşli silahla yaralandı nasıl müdahale edilir. birde bir insanı yılan sokarsa nasıl müdaha edilir. tmm bunlarda gerekli bilgiler bilmekte fayda var ama agırlık trafik kazalarında karşılaşabilecek durumlar olmalı. ateşli silahla ne işimiz var ya çatışmaya medic olarakmı ohal bölgesine müdahale edicez. veya yılan sokan insanın karayolunda olması düşük ihtimal trafikdemi seyrediyoz safari turumu yapıyoruz. kendimi şöyle kaba taslak sorguladım ve baktım. bir yaralıya hiç bir şekilde müdahale edemem ancak 112 ye haber veririm. ölücekse bile benim elim degmeden ölsün. ben bişey bilmiyorum ama B+A2 sürücü belgesi sahibiyim. benmi utanim bu durumdan ehliyeti verenmi utansın bu tartışılır Öfkeliyim Öfkeliyim
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 09.05.2007 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eğitim şart...!!! işallah yaralıya birşey olmamıştır...adamı iyileştireyim derken daha çok kötüleştirmemişlerdir....birde aklıma şu geldi motorcuyuz ve herzaman kaza yapabiliyoruz,bir kaza sonrası çoğu kişi ne yapacağını bilmiyor...md de ilkyardım üzerine eğitim seminerleri düzenlense nasıl olur acaba...yada düzenleniyorsa ben bilmiyorum...
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
kerim83
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Beylikdüzü/Kavakli

MesajTarih: 09.05.2007 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HIZ-TUTKUNU, insani vazifeni en iyi şekilde yerine getirmişsin.Bu duyarlı davranışından dolayı sana teşekkür ediyorum arkadaşım. Bravo

Başa dön
kerim83 Çevrimdışı kerim83 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal