Aklıma takıldı sabah sabah düşündüm bi cevap bulamadım, Motorlarda ayak neden hep solda olur, trafik soldan aktığından motoru yola paralel park ettiğimizde soldan inmek tehlikelidir, ama ayak sola açık olduğu için soldan inmek rahat olur, ve tehlikeye gireriz. Buna rağmen Bütün motorlarda ayak her zaman sola açılır, nedenini bilen veya bu konu hakkında fikir sunabilecekler varmı? _________________ Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydynlatyrken küçülen mum yanacakty.
Küçülen yaka-yaka aydynlatacak, Büyüyen yana yana anlayacakty...
Peugeot Satelis 250cc - 34 UA 6124
tolgatasdemir, motosiklete de soldan binilir. Dolayısıyla ayak solda olur. Bunun nedenin basitçe şu şekilde anlatabilirim.
Neden motosiklete soldan biniliyor?
Bunun nedeni tarihten kalma. Atlara da soldan binilir, çünkü savaş zamanlarında veya keşiflerde, savaşçılar genelde sağ ellerini kullandıkları için, kılıç kını sol tarafta olur. Bu da ata binerken kının çarpmasını önlemek için sol taraftan binilir. Atlar da buna alışmış ya da alıştırılmış olacaktır ki soldan binilmesini alışkındır. Binme eylemi soldan olduğu için, gerek bisikletlerde gerekse motosikletler hep bu sistem uygulanmıştır. Benim düşüncem budur. _________________
[/url]
Kayıt: Sep 13, 2006 Mesajlar: 327 Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla
Tarih: 09.05.2007 - 18:42 Mesaj konusu:
@ Kıvanç: düşününce mantıklı geliyor, zaten başka bi açıklamasıda yok gibi görünüyor.
@Gooooooo : İşte bende bu alışkanlığın nereden geldiğini merak ediyordum.
Incelediğim kadarıyla tek bir motor bile sağdan ayaklı değil _________________ Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydynlatyrken küçülen mum yanacakty.
Kayıt: Oct 01, 2004 Mesajlar: 186 Nereden: Ankara - Çayyolu
Tarih: 09.05.2007 - 18:47 Mesaj konusu:
Bana kalırsa bunun nedeni sağ ayağı atmak sol ayağı kullanarak motora binmekten daha kolay olduğu içindir. Ata da sağ ayak ile daha kolay binilir. _________________ cbf500
Aklıma takıldı sabah sabah düşündüm bi cevap bulamadım, Motorlarda ayak neden hep solda olur, trafik soldan aktığından motoru yola paralel park ettiğimizde soldan inmek tehlikelidir, ama ayak sola açık olduğu için soldan inmek rahat olur, ve tehlikeye gireriz. Buna rağmen Bütün motorlarda ayak her zaman sola açılır, nedenini bilen veya bu konu hakkında fikir sunabilecekler varmı?
çok ilginç gerçekten verilen yanıtlarda açıklayıcı değil. neden soldan ineriz?
sol gerçekten tehlikeli inişler için _________________ deli ruh
Kayıt: May 04, 2007 Mesajlar: 523 Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın
Tarih: 09.05.2007 - 19:49 Mesaj konusu:
kivanckaplan demiş ki:
tolgatasdemir, motosiklete de soldan binilir. Dolayısıyla ayak solda olur. Bunun nedenin basitçe şu şekilde anlatabilirim.
Neden motosiklete soldan biniliyor?
Bunun nedeni tarihten kalma. Atlara da soldan binilir, çünkü savaş zamanlarında veya keşiflerde, savaşçılar genelde sağ ellerini kullandıkları için, kılıç kını sol tarafta olur. Bu da ata binerken kının çarpmasını önlemek için sol taraftan binilir. Atlar da buna alışmış ya da alıştırılmış olacaktır ki soldan binilmesini alışkındır. Binme eylemi soldan olduğu için, gerek bisikletlerde gerekse motosikletler hep bu sistem uygulanmıştır. Benim düşüncem budur.
herkezin kafası karışmışken ben darmadağın edim bari...
iyide şimdi ben solağım
ama kaşığı sol elle değilde sağ elle tutuyorum
sol ayağımı kullanıyorum ama
bahçeye geçenlerde fidan diktik ben küreğe verdiğim 2V kuvveti sağ bacağıma uyguluyorum
ve sabahları durağa çıktğımda sağ elimle durduruyorum otobüsü
ve ve ve ... e malum öğrenciyiz ve çoğu zaman parasız kaldığımız zamanlar oluyor
ozaman da otostop çekerken sağ elimle işaret ediyorumm
eee ozman şu genellemye ulaşıyoruz motora sağdan binilmez sankim biraz saçma oldu...
ama olsun ben bu genellemeyi bozarım arkadş alın size bi örnek daha...
sevgilimi sık sık olmasada çoğu zaman aldatırım ve o zamanda
sol yanım sızlar. bakın işte sol tarafta oluşan problemi ben çözdüm
e bunun üstüne bi alkış alırım artık dimi ?? _________________ [img:2646474ae6]http://img62.imageshack.us/img62/9748/imzaasz0.jpg[/img:2646474ae6]
Kayıt: Sep 13, 2006 Mesajlar: 327 Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla
Tarih: 09.05.2007 - 19:51 Mesaj konusu:
sevgilini aldattığın için alkış yok sana _________________ Oynarken büyüyen kedi yanacak, Aydynlatyrken küçülen mum yanacakty.
Kayıt: May 04, 2007 Mesajlar: 523 Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın
Tarih: 09.05.2007 - 19:57 Mesaj konusu:
tolgatasdemir demiş ki:
sevgilini aldattığın için alkış yok sana
hem ona aldatmak denmez kiiiii
sen hiç mi yapmadın sanki
senden tek farkım biraz daha açık sözlü ve sivri dilli olmam galiba.. _________________ [img:2646474ae6]http://img62.imageshack.us/img62/9748/imzaasz0.jpg[/img:2646474ae6]
kivanckaplan'nın dediklerine ek fren de sağdadır... Ayrıca trafiğin sağdan aktığı bir ülkede mantıklı olan sağa yanaşık parketmendir. Bu durumda ayak sağda olsa bina, duvar gibi yapılardan baya açık parketmen gerekir... Ayak üzerine yatma açısı nedeniyle... Oysa solda olunca motoru iyice yanaştırabilirsin. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5509 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 09.05.2007 - 20:09 Mesaj konusu:
Sonuçta bu ayak ya sağa ya sola konulacak, sağda olsa idi, bu sefer niye solda değil diye düşünürdük heralde
Bence yazı tura atmış olabilirler," yazı geldi, ayak solda olacak " _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız