Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motorlarda Ayağın yeri.

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motorlarda Ayağın yeri.

Motorlarda Ayağın yeri.
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:40    Mesaj konusu: Motorlarda Ayağın yeri. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aklıma takıldı sabah sabah düşündüm bi cevap bulamadım, Motorlarda ayak neden hep solda olur, trafik soldan aktığından motoru yola paralel park ettiğimizde soldan inmek tehlikelidir, ama ayak sola açık olduğu için soldan inmek rahat olur, ve tehlikeye gireriz. Buna rağmen Bütün motorlarda ayak her zaman sola açılır, nedenini bilen veya bu konu hakkında fikir sunabilecekler varmı?
Başa dön
tolgatasdemir Çevrimdışı tolgatasdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Arthas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İlginç hiç düşünmemiştim ben de merak ettim şimdi Gülümsüyorum
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Başa dön
Arthas Çevrimdışı Arthas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 09.05.2007 - 08:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tolgatasdemir, motosiklete de soldan binilir. Dolayısıyla ayak solda olur. Bunun nedenin basitçe şu şekilde anlatabilirim.

Neden motosiklete soldan biniliyor?

Bunun nedeni tarihten kalma. Atlara da soldan binilir, çünkü savaş zamanlarında veya keşiflerde, savaşçılar genelde sağ ellerini kullandıkları için, kılıç kını sol tarafta olur. Bu da ata binerken kının çarpmasını önlemek için sol taraftan binilir. Atlar da buna alışmış ya da alıştırılmış olacaktır ki soldan binilmesini alışkındır. Binme eylemi soldan olduğu için, gerek bisikletlerde gerekse motosikletler hep bu sistem uygulanmıştır. Benim düşüncem budur. Bravo

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GOOOOOOOOO
Süper Üye
Süper Üye
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nereden: istanbul/üsküdar/zeynep kamil

MesajTarih: 09.05.2007 - 09:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorrun ayağı sağda olsaydı ben çok yatırırdım motoru tersime geliyo çünkü alışamayabilirdim uzun bi süre Çok gülüyorum
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

@ Kıvanç: düşününce mantıklı geliyor, zaten başka bi açıklamasıda yok gibi görünüyor.

@Gooooooo : İşte bende bu alışkanlığın nereden geldiğini merak ediyordum.

Incelediğim kadarıyla tek bir motor bile sağdan ayaklı değil Gülümsüyorum
Başa dön
tolgatasdemir Çevrimdışı tolgatasdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mumin
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara - Çayyolu

MesajTarih: 09.05.2007 - 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bana kalırsa bunun nedeni sağ ayağı atmak sol ayağı kullanarak motora binmekten daha kolay olduğu içindir. Ata da sağ ayak ile daha kolay binilir.
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 09.05.2007 - 18:55    Mesaj konusu: Re: Motorlarda Ayağın yeri. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tolgatasdemir demiş ki:
Motorlarda ayak neden hep solda olur

Allah vergisi herhalde. Çok gülüyorum sağ sol ayrımı olmasın diye adamlar orta sehpa y6apmış Çok gülüyorum
dumrul
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: bu dünya benim memleket

MesajTarih: 09.05.2007 - 19:36    Mesaj konusu: Re: Motorlarda Ayağın yeri. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tolgatasdemir demiş ki:
Aklıma takıldı sabah sabah düşündüm bi cevap bulamadım, Motorlarda ayak neden hep solda olur, trafik soldan aktığından motoru yola paralel park ettiğimizde soldan inmek tehlikelidir, ama ayak sola açık olduğu için soldan inmek rahat olur, ve tehlikeye gireriz. Buna rağmen Bütün motorlarda ayak her zaman sola açılır, nedenini bilen veya bu konu hakkında fikir sunabilecekler varmı?

çok ilginç gerçekten verilen yanıtlarda açıklayıcı değil. neden soldan ineriz?

sol gerçekten tehlikeli inişler için Üzgünüm
nzmhkmt
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın

MesajTarih: 09.05.2007 - 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan demiş ki:
tolgatasdemir, motosiklete de soldan binilir. Dolayısıyla ayak solda olur. Bunun nedenin basitçe şu şekilde anlatabilirim.

Neden motosiklete soldan biniliyor?

Bunun nedeni tarihten kalma. Atlara da soldan binilir, çünkü savaş zamanlarında veya keşiflerde, savaşçılar genelde sağ ellerini kullandıkları için, kılıç kını sol tarafta olur. Bu da ata binerken kının çarpmasını önlemek için sol taraftan binilir. Atlar da buna alışmış ya da alıştırılmış olacaktır ki soldan binilmesini alışkındır. Binme eylemi soldan olduğu için, gerek bisikletlerde gerekse motosikletler hep bu sistem uygulanmıştır. Benim düşüncem budur. Bravo

herkezin kafası karışmışken ben darmadağın edim bari...
iyide şimdi ben solağım
ama kaşığı sol elle değilde sağ elle tutuyorum
sol ayağımı kullanıyorum ama
bahçeye geçenlerde fidan diktik ben küreğe verdiğim 2V kuvveti sağ bacağıma uyguluyorum
ve sabahları durağa çıktğımda sağ elimle durduruyorum otobüsü
ve ve ve ... e malum öğrenciyiz Gülümsüyorum Göz kırpıyorum ve çoğu zaman parasız kaldığımız zamanlar oluyor
ozaman da otostop çekerken sağ elimle işaret ediyorumm

eee ozman şu genellemye ulaşıyoruz motora sağdan binilmez Şok oldum sankim biraz saçma oldu...
ama olsun ben bu genellemeyi bozarım arkadş alın size bi örnek daha...
sevgilimi sık sık olmasada çoğu zaman aldatırım ve o zamanda
sol yanım sızlar. bakın işte sol tarafta oluşan problemi ben çözdüm
e bunun üstüne bi alkış alırım artık dimi ?? Göz kırpıyorum
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgilini aldattığın için alkış yok sana Üzgünüm
Başa dön
nzmhkmt
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın

MesajTarih: 09.05.2007 - 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tolgatasdemir demiş ki:

hem ona aldatmak denmez kiiiii Üzgünüm

sen hiç mi yapmadın sanki
senden tek farkım biraz daha açık sözlü ve sivri dilli olmam galiba..
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 09.05.2007 - 19:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben ingilizlerden bekliyordum sağ taraftan ayaklı bir motosiklet Gülümsüyorum

dünya genelinde arabalara da soldan binilir Çok gülüyorum arabanız sağdan direksiyonlu değilse ve çok zorda kalmadıkça sağ kapıdan girmezsiniz
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 09.05.2007 - 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan'nın dediklerine ek fren de sağdadır... Ayrıca trafiğin sağdan aktığı bir ülkede mantıklı olan sağa yanaşık parketmendir. Bu durumda ayak sağda olsa bina, duvar gibi yapılardan baya açık parketmen gerekir... Ayak üzerine yatma açısı nedeniyle... Oysa solda olunca motoru iyice yanaştırabilirsin.

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.05.2007 - 20:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nzmhkmt demiş ki:
tolgatasdemir demiş ki:

hem ona aldatmak denmez kiiiii Üzgünüm

sen hiç mi yapmadın sanki
senden tek farkım biraz daha açık sözlü ve sivri dilli olmam galiba..

Ömrüm boyunca sevdiğim insanı asla aldatmadım, neyse konumuzun bununla bir ilgisi yok Gülümsüyorum

@ ante: buda mantıklı güzel bir düşünce.
Başa dön
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 09.05.2007 - 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sonuçta bu ayak ya sağa ya sola konulacak, sağda olsa idi, bu sefer niye solda değil diye düşünürdük heralde Gülümsüyorum
Bence yazı tura atmış olabilirler," yazı geldi, ayak solda olacak " Çok gülüyorum
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal