Tarih: 09.05.2007 - 22:33 Mesaj konusu: bu insanların motorlarla ne alıp veremediği var?
selam herkeze
bu akşam moto garage dan hakan arkadaşımla e 5 karayolundan pendiğe gittik
trafik çok olduu için en soldaki emniyet boşluğunu kullandık
ama nedense araba sahiplerinin bizlere ne gıcıgı varsa
bitakım üstüme kırmalar
ani hareketler
iice sola dayanıp şeridi kapatmalar falan
adam trefikten gidemiyor bizde gitmeyelim istiyorlar
hayır kardeşim işine gelmiyosa al bi motor rahat et...!
gündüzde geldi aynı olay başıma
bastı gitti herif, motordan kaçabiliceğini zannetti
ilerde yakaladım bunu baktım sakallı hacı hoca bi tip
dedimki müslümanlık sakalla olmuyor, bana bi zarar gelse nasıl hesap vericen dedim
adam bişey olmaz aslanım ağzı yaptı
peki dedim yolumu alıyosun önümü kesiyosun hakkımı yiyosun
kul hakkı ödenmez onu nasıl ödiceksin dedim
mallaştı direk
suratını büzdü hakkını helal et dedi
dedim yok ben öteki tarafta isticem hakkımı senden dedim..
herif mok oldu
Tarih: 09.05.2007 - 22:37 Mesaj konusu:
bak orada dediğin kendileri gidemiyor cümlesi cuk oturmuş adamlar gidemediği için psikolojisi trafik yüzünden keşmekeş olmuş yurdum otomobil sürücüleri maalesef ki bunu en asabiyetsel şekilde (ki bu bazen can yakmaya kadar gidiyo) dile getiriyor bundan da en ufak bir gocuntu duymuyor... ailem sırf bu yüzden benim motor almama izin vermiyor _________________ "suçu ba?y?layan asildir, ancak özür dileyen daha asildir " ALPHONS DAUDET
Tarih: 09.05.2007 - 23:03 Mesaj konusu:
iide ben bugün ikitelliye gittim geldiim 100 km yol yaptım arabayla
ama yoldaki motorcuları sıkıştırmayı bırak sıkışanlara ol bile verdim
motorum olmadığı zamanda yol verirdim
society, motor delisi dört teker kullananlar ancak senin gibi düşünüyor yada yakınlarından birileri motor kullanıyorsa...diğer sürücüler gerçekten trafikte bizi sıkıştırıyorlar.
Bizde hata yokmu?
-Tabiki var.
Söylediklerime bazıları kızacaklar ama kuryeler çok tehlikeli motor kullanıyorlar. _________________ farim da acik yolum da.
kerim83, ben bi kaç kez kullandım kullanan yakınlarımda var kamyon vs gibi şeyler gerçekten görünmüor bazı yerlerde...
dediin gibi hata bizdede var kuryelerde deil sadece yani herkes ara sıra tehlikeli motor kullanır _________________ s''O''ciety şimdi asker Şırnak Akdizgin-Komando
Bu anlatacaklarım yaşanmış bir olayın özetidir:Özellikle racing motorların, görünüşleri ile olsun eksozlarının bas bas bağımaları ile olsun trafikte diğer insanların dikkatini çektiği bilinen bir gerçektir.Bu motorlar çeviklikleri sayesinde sürücünün trafik akarken bile slalom yapmasına imkan vermektedir.Günün yorgunluğunu akşama doğru bir de trafik keşmekeşiyle karşılamaya hazırlanan dört teker sürücüsü insanlar da hele ki racing pilotu arkadaşımız o anda "hava atma" gösterisi de sunuyorsa iyice kıllanıp o havayı söndürmek için olmadık yollara başvurabiliyorlar.Maalesef abim, otoyolda hemen önünde hız rekoru ve fren çeşitlemeleri denemesi yapan bir racingçi arkadaşı sıkıştırmış, pabucun pahalı olduğunu gören pilot arkadaşımız "Allah'tan bulun" dercesine tali yola sapmış fakat bu şekilde kurtulacağını sanan pilot yanılmış ve abim peşinden gitmiştir.Tahminen beş dakikalık bir kovalamacanın ardından abimi geri dönüşe yalvar yakar ikna edebilmişimdir.Racingçi arkadaştan daha haber alınamamıştır.
Şimdi her iki tarafa da bir önerim olacak:
Motosikletlilere:Arkadaşlar,normal iş ve gezi haricindeki tüm motora binişlerinizi hele hele hız-fren kombinasyonlarınızı(bunu özellikle yazıyorum zira bizde hızdan ziyade fren yarışları yapılırdı) ve özellikle yarışlarınızı pistlerde yapın,karayolları bu tür aktiviteler için emniyetli yerler değildir, hem sizin hem de diğer sürücüler için.Masumane bir hafta sonu gezisi şeklinde başlayan bir aktivitenin otoyolda hız iddialaşmasına dönmesine kesinlikle engel olun.Zira hem mekan uygun değildir hem de gezi ve yarış için farklı ekipmanlar lazımdır.Vücudumdaki motor yaralanmalarının neredeyse tamamı daha lise çağındayken bu iddialaşmalar neticesinde gerçekleşmiştir.
Dört Tekerlilere:Yav,tamam,anladık,"artizlik"(racingçiler için sık kullanılan bir tabirdir,alınmaca yok zira arkamdan çok bağırılmıştır artiiiiiiiiiizzzz diye) yapıyor olabilir,fakat gençliğine ver kardeşim sen de,görmezden gel.Belki motorunu daha yeni almıştır,denemek istiyordur,rahat bırak da bir hevesini alsın be yav.
Kayıt: Mar 12, 2006 Mesajlar: 354 Nereden: istanbul/üsküdar/zeynep kamil
Tarih: 10.05.2007 - 11:45 Mesaj konusu:
zorlarına gidiyo biz öle aralarından geçince bide onlardan yol isteriz arasıra ondan dolayı öle olur takmayalım fazla bence alışcaklar zamanla _________________ 08 600rr
Tarih: 10.05.2007 - 12:02 Mesaj konusu:
hatayı herkes yapar araba da motor da. önemli olan bile bile birine kasıtlı olarak bişi yapmamak. maalesef yapmaya çalışan bi takım insanlar var. onun da tek sebebi eğitimsizlik
Bunu bir haftasonu güzel bir havada akşamüstü bağdat caddesi şaşkınbakkalda bir bank a oturup izleyerek görebilirsiniz . veya Fenerbahçe Tesadüf Cafe tarafları da aynı .
Gereksiz aragaz vermeler yeri göğü inletmeler .
ani gaz verip Arka lastikle burning yapmalar .
nekadar rahatsız edici hareket ararsanız hepsi racing lerde var .
Kaç tane Honda Transalp kullanan ve bunu yapan gördünüz ? .
Touring veya enduro cularda göremezsiniz .
Motor camiasının imajını en çok zedeleyen grup Racingciler ve kurye olarak çalışan commuter veya scootercılardır .
Ama ben yine de yolda arabayla hiçbirzaman bir motorcuyu engellemem onu tehlikeye sokacak harekette bulunmam .
Valla şahsen çok büyük konuşmayayım ama motorumu aldığımda yolda beni öle sıkıştıracak herhangi bir 4teker sürücüsünün işi var ona göre...Özellikle şehirler arası yollarda...Şehir içinde nasıl olsa dur kalk dur kalk.Rahat rahat yakalana bilir...Şehirler arası yollar için çok özel bir planım var... _________________
valla arkadaşlar ben trafikte teker yapan tehlikeli slalom yapan ve eksozunu bağırtarak dikkat çektiğini sanan zavallılara karşıyım bu tür hareketler kıskanılmıyor aksine antipati topluyor motora karşı nefreti büyütüyor
biz motor seviyo olabiliriz topici açan arkadaşa yapılan tamamen insanlık dışı bi harekettir kesinlikle dört tekerleri savunmuyorum yalnız trafik içinde slalom yaparken insanların dikiz aynalarını kıran bi çok kişi tanıdım ve onlar bunu marifet gibi anlattıklarına şahit oldum o dikizi kırılan adamda yarın öbür gün gider başka bi motorcunun önüne kırarak hıncını almaya çalışır olan günahsız bi insana olur
eksoz takıp övünen bi sürü kişi var arabayada motorada benim evim ana caddenin iki sokak yukarısında gecenin 3'ünde 4'ünde gaz açıp geçen adam var ki ben bunlara adam demek istemiyorum insanların hastası mı var yaşlısımı var düşünen yok o ses benimde hoşuma gidiyor ama insan olduğum için asla böyle bi hareketi yapmam o saatte gaz açmayıver beş dakka insan oluver
saygı göstermeden saygı göremessin mantığı ben böyle düşünüyorum
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 10.05.2007 - 12:36 Mesaj konusu:
bakın arkadaşlar,hem racing hemde araba kullanıyorum,araba kullanırken aynaya bakıyorum bişiicik yok arkamda,5 sny geçmeden pof diye racing geçiweriyor,o an arkamda kimse yok diye şerit değiştirsem kaza kaçınılmaz,yani demem şu ki,araç,kamyon we otobüs sürücüleri de tamamen suçlu değilki?adamlar aheste 100km en baba 130 km hızla seyrediyorlar,ama diğer motorcular???????bilmem anlatabildimmi,kendimizi de yargılamamız gerek,ben yargılıyorum en azından ultraukala, konuşmakla olmuyor bu işler hocam,4 tekerlekli araçtan 4 ızbandut çıkarsa görürüm seni ben _________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
Tarih: 10.05.2007 - 12:53 Mesaj konusu:
emocan, Saçma sapan bir yazı yazmışın, racing kullananlar motor camiasının imajını zedeliyormuş. Tamam o hareketleri yapanları ben de haklı bulmuyorum, hiç bir zaman da yapmamışımdır. Ama genelleme yapman yanlış. "Sıkıştırılmayı racingciler hakketmiyor değil" demeni de kınıyorum. Sen motorcuysan ben motorcu değilim arkadaşım. _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız