Tarih: 12.05.2007 - 15:59 Mesaj konusu: arkadaşlar bir bakın lütfen!!bilenler varsa yardımcı olsun.
arkadaşlar mesela ben vites 2 de giderken motoru boşa(n)almak istiyorum.ama bu iş biraz ustalık gerektirir.debriyaja asıl 1 de iken yavaşça vites kolunu yukarı kaldırıyorum ama 2 ye geçiyor.çok zor yapıyorum yani.yardım edermisiniz bu işin bir kolaylığı vardır herhalde. _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
Tarih: 12.05.2007 - 16:04 Mesaj konusu:
Valla ayağın alıştımı zorluk cekmiosun kardeş , hemen geçiyorda diğer vitese ben bi motorun yağını değiştirmeni öneririm ilk önce. Ayağının tabanında hissedeceksin vitesi boşa geçtiğinde belli eder zaten kendini
motorcu_seyhan_250_arda, Motor neydi :? Bazı motorlarda bu sorun varmış.
Hehhe yeni farkettim nick seyhan250 miş.İstersen ilk önce servise debriyaj ayarına baktır.Eger aynı şekilde devam ederse biraz nazik dokunacaksın debriyaj koluna
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2106 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 14.05.2007 - 07:39 Mesaj konusu:
motorcu_seyhan_250_arda, biraz aragazı vererek atmayı dene, mümkünse 2. vitesten boşa almaya çalış, 1. vitese oranla daha kolay geçer. _________________ Uyan ey gözlerim gafletten uyan
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
Azrailin kastı canadır inan
2. Vitesten boşa daha kolay geçer. Üstten bastığın için ayarlaması daha kolay olur. Zaten Arada ufak bir boşluk oluyo onu hissetmen gerekiyor. Hiç mi boşa getiremiyorsun yoksa ilk defada mı getiremiyorsun. Hiç Boşa getiremiyorsan servise başvurman gerekebilir. İlk defada getiremiyorsan olur öyle arada. Makineye alışık değilsen
motorcu_seyhan_250_arda, kardeş 2004 de Kanuni seyhan 250 yi ilk getirdiğinde ilk alanlardanım ben, o senin dediğin 1. vitesden boşa almak isterken 2. vitese atlaması sorunu motorun(ve tabi şanzumanının) yeni olması sorunundan (kanuni ye has bir sorun). Duran trafikte zamanında banada cok yaşatmıştı vitesi boşa alma zorluğunu. Önerim: yarim debriyaj la dene, ama zamanla rahatlaşır Not: Ben ilk seyhan 250 yi, bayiiden teslim alıp evimin garajına getirdiğimde motordan yağ damlattiğini görüp daha ilk günden motordan tiksinmiştim Zaten 5 ay kadar binip (ilk motorsiklet deneyimi) sonrasında satıp kurtuldum. Gerci bütce işi bunlar ama sen bilirsin.
kardeş bende ilk alanlardanım ve şuanda kullanıyorum benimde ilk deneyimim seyhan 250c.bu işe bunla başladım.sen sorumu yanlış anlamışsın sorunum şu:boşa alıyorum ama ben daha kolay ve pratik olarak almak istiyorum. _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
Tarih: 19.05.2007 - 18:02 Mesaj konusu:
ya 2 den 1 e alırken tabi zor olur.motorun deviri farklı oluyo 2 ile 1 de.onun için aragazından biraz daha fazla gaza asılacan yaparken.hem onun için biraz seri olam kgerekiyo.ben 5 ten1 e kadar gelip boşa atıyom hiç bişey olmuyo.hemen tak tak tak geçiyo.tabi bi elim gazda... _________________ drive like a devil, feel like a god...
Tarih: 21.05.2007 - 09:25 Mesaj konusu:
motorcu_seyhan_250_arda, okuma yazman varm ı senin.resmen alay ediyosun ya.ne yazmışım üstte bidaha oku ... _________________ drive like a devil, feel like a god...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız