Tarih: 13.05.2007 - 21:38 Mesaj konusu: BMW Boyun destek sistemini hazırladı
BMW Boyun destek sistemini hazırladı
BMW Motorrad ın geliştirdiği yeni boyun destek sistemi sürücünün boynundan alabileceği darbeleri ciddi biçimde engelliyor.
BMW bu sistemin £325 olduğunu ve Motorrad Bayilerinde bu sisteme ulaşılabileceğini açıkladı.Omuza yerleştirilen bu sistem herhangi bir kaskla kullanılabiliyor ve kaza anında omurgada en iyi korumayı sağlam üzere tasarlanmıştır.BMW bu sistemin karbon fiber karışımından üretildiğini,kevlar(çelikten daha dayanıklı ve hafif madde) ve fiberglas(cam elyafi) la güçlendirildiğini açıkladı.Bu karışım sayesinde boyun destek sistemi daha rahat ve kolaylıkla giyilebiliyor. Ense destekleyici sistem yumuşak giymiş kadar rahat,darbe emici,cilde dost sert yüzey ile arasında köpük tabakası bulunuyor.Tıpkı bir atkı gibi boynun her iki tarafına kolayca bağlanıp kayabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Bu ense destekleyici sistem BMW Motorrad tarafından tasarlanmış ve Güney Afrikalı Dr Chris Leatt ve onun biomekanik ve kaza cerrahları tarafından geliştirilmiştir.Bu sistem başın hızla ileri geri veya yanlara gitmesine karsı başı koruyor.Sürücü sürüş esnasında verilen tepkiler ne olursa olsun boynunu rahatça hareket ettirebiliyor.
BMW Motorrad satış departmanı müdürü Conrad Parker;
BMW boyun destek sisteminin motor sürüş güvenliğinde yenilikçi bir sistem olduğunu,ve bunun sürücü güvenliği açısından çok önemli ve bir ekipman olduğunu ve vücudun başlangıç bölümü ve kaskın alt kısmında büyük koruma sağladığını belirtiyor.
Haber: "meLanchoLie" _________________
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 13.05.2007 - 21:46 Mesaj konusu:
faydalı bir icad gibi gözüküyor kask ' ın kalitesi ne olursa olsun ani boyun hareketleri sürücünü ölümüne sebep olabilir bunu 120 km de giden bir motorun bir anda 0 km ye zınk diye düştügünü düşünürsek ani hareket ettirmemek sağlam gayret ister. _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Türkiye'de bu ürün satılacakmı acaba? Fiyat çok sağlam gerçi ama genede alınması güvenlik açısından faydalı bir alet gibi duruyor. _________________ 41 NF 749
Emre ADAKLI
Yzmit/KOCAELY
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 15.05.2007 - 18:12 Mesaj konusu:
hadi hayırlı uğurlu olsun ama fiyat oldukça yüksek ilerleyen günler sanırım bu fiyat düşer canlı görmek lazım birde _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
cowboy collar, yilardir amerikan futbolunda kullaniliyor... icad ettik diye sevinedursunlar 50 $ yurtdisinda _________________ Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
Kayıt: Feb 22, 2006 Mesajlar: 1014 Nereden: Yst_Avr ARh(+)
Tarih: 17.05.2007 - 23:52 Mesaj konusu:
Hakan_Dincer, Paylaşımın için teşekkürler gayet faydalı ve gerekli bir aparat daytm, Aynen katılıyorum dostum Hiç birşey ne benden nede canımdan kıymetli değil. _________________
Hakan_Dincer, Paylaşımın için teşekkürler gayet faydalı ve gerekli bir aparat daytm, Aynen katılıyorum dostum Hiç birşey ne benden nede canımdan kıymetli değil.
Cbf 150 tutuyorum diye kask taktığımda söylenen salaklara sadece gülüyorum.Bazen yol kaygan yada ıslak olunca motor hafiften kayıyor.O saat icimden geciyor tez zamanda koruyucu montu almalı diye.Allah korusun ne elimiz ne ayagımız ne dirseğimiz ne omuzumuz nede başka tarafımız kalacak bize.Sakatlanmalar cizilme parcalanma kopma yanı sıra felc ve ölüm...Motorun affı yok ki kask varsa ve biraz olsun kaliteliyse cogu zaman boyun kırığından gidiyor insan...Arabamda bile roll bar var allah korusun takla atarsam diye.Motorun kaportası da biz.Düşmeyi hayal bile etmiyorum.Herkese kazasız belasız sürüşler.Can bu...Sana da teşekkürler arkadaşım hakan abimiz bize sundu bizde katılıyoruz ve her aklı başındaki bireyin katılması gereken bir düşünce bu.Tıpkı biz türküz soğan sarmısak yeriz bize bişeycikler olmaz düşüncesini coktan geride bırakmamız lazımdı...Zararın neresinden dönersek kardır. _________________ Amateur
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız