arkadaşlar şimdi bu benm son topic'im olacak inşallah. motorlardan az çok anlamayada başladım, alıcam artık bi tane ama NE?!?
benim sizlerden ricam biraz zmn ayırp beni aydınlatmanız...
1)---cross tercih ediyorum çünkü hergün 9-10 merdiven indir çıkar olayı var, bahçeye koymayı düşünüyorumda... yoksa ybr olsun diyeceğim hemde 0 olur ama ybr merdiven iner çıkarmı?!?!
2)---diyelim 3milyar civarı cross aldım 2.eli ne kadar olur?
0 ybr aldım, 2. eli kaça düşer? ve ben hangisini daha rahat elden çıkarırım?
3)---bunların yakıt tüketimleri ne kadardır?!
4)---hangisini sürmek daha kolaydır, (motorun üstüne 2 kez çıktım şu ana kadar) hangisi daha stabildir?!
5)---birde saklama konusunda bahçeye isteyen girip çıkabiliyor, ben ise bir yer yapayım diyorum kapısı falan olan asma kilit vursam içerdede demire bağlasam, disk kilidi diye bişey varmış bu motorlara uyarsa onlardanda alırım... bu önlemlere karşı motoru yürütebilirlermi?! (çelik makası fln... :!: )
6)---alarm motorlarda nasıl oluyor, araba gibi kapalı bir yerin (kaput) içinde değil. yani adam kabloyu keser devre dışı bırakır, aklım almıyo... ya da hiç olmadı hoparlörü sökemezmi...?!
---ben bu siteye ilk girdiğimde bütçem 1,750idi ama zorladım ve artık şimdi 3,000YTL bu yüzden sağlam fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var.... güzel bir motor alınır dimi 2.el falan?!
he birde 7)---bana linkler yollarsanız sizinde tuttuğunuz güzel motorlar fln olursa sevinirim. 3.200derler ama 3.000e indirirler değilmi?! öğrenciye yardım ederler, bizim milletimiz çok anlayışlıdır 8)
***cross dedim ama xlr 125 tarzı şeyler*** ya da xl 200
saoluuunnn.... _________________ ---Özgür ARSLAN---
....0535 390 3874.... hot rod çizgileri ta?yyan
....0543 312 1998.... çok özel, unique ybr 125R
---.Bakyrköy/ IST.---
En son otoban_faresi tarafından 19.12.2004 - 21:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Mont ve kaskı da hesapla ve 2. el almayı düşün derim ilk motorun olacaksa. 125-250 cc alacağını hesap edersek yakıt sorun olmaz. Tam cross değil enduro al ayrıca bana kalırsa. Honda XL200 güzel bir makina _________________ elveda MD, her ne kadar bir vedayy bile çok görmü? olsan da...
Tarih: 19.12.2004 - 20:59 Mesaj konusu:
Ben de motosiklet almak üzereyim. Aklımda Yamaha YBR 125 var. Reşat Abi'nin yazdıklarından (http://donald.hypermart.net/) ve etrafımdaki tecrübeli motorculardan öğrendiğim kadarıyla başlamak için ideal bir motor. Dün Sirkeci'de sıfır fiyatına baktım: 2.600+ 200 milyon plaka masrafı (özen motor'da).
Benim bütçem de seninkine yakın ve ben açıkçası tüm paramı motora ayırmaktansa motorla beraber iyi bir kask ve pantolon-ceket takım almayı düşünüyorum ve diğer giyim-kuşam malzemeleri. Yeni birşeyler öğrendikçe yazarım. Fikirlerini paylaşırsan da sevinirim.
İkinci el de fiyatı ne kadara düşer konusuna gelince, bir arkadaşım zaten 2. el aldığı YBR 125'ini satmak üzere, bayisi 2.200'e alıyor. Motor; 2004 model.
----------------------------------------------------------------------------------
Ardarda yazılan mesajlar tarafımdan birleştirildi. eklemek için EDİT tuşunu kullanalım.zxrOsman
crescendo;
ybr gerçekten güzel motor ama benm dediğim gibi saklama problemim var, garaj olmayınca otoparkta en ucuz 65 diyor ) ki araba 120..!
belki bi faydası olur, ybr 125 2,500YTL (kasım fiyatı) YAMAHA BELDEYAMA 0212 277 64 32 ruhsat ne kdr bilmiyorum... _________________ ---Özgür ARSLAN---
....0535 390 3874.... hot rod çizgileri ta?yyan
....0543 312 1998.... çok özel, unique ybr 125R
---.Bakyrköy/ IST.---
kardeş bende bi cross vgar ama çin malı ve 2005 model zongshine 200 lük eğer yeni öğreniyosan ideal asklerlik nedeni ile satıcam ilgilenirsen mail yazarsın
Tarih: 23.02.2006 - 17:40 Mesaj konusu:
öncelikle motorsiklet fikrine girmen bile güzel
başlangıç için YBR çok güzel bir seçenek.
:alkış
-fiyat ve makinenin sağlamlığı açısından ideal. 125cc en fazla yakacağı ise 80binTL'dir. yani yakıtda uygundur.
- hem sürüş tekniğini motora hakimiyetini geliştirir hemde bütçeni fazla zorlamazsın.
- bunlarla birlikte diğer arkadaşlarında hatırlattıkları gibi mont ve kaskı unutma. bunlarda az fiyatta olmayan ürünler çünkü. bütün bunları bir arada düşünüp bütçeni optimum kullanmanı tavsiye ederim.
buna bir alternatif olarakda CBF250 olabilir. bu fiyatlara bulamazsın ama o da güzelbir başlangıç motoru olabilir.
hayırlı olsun tekrar.
not: devrik ve saçmalamış cümlelerim için kusura bakmayın. acayip yorgunum...
Tarih: 23.02.2006 - 17:52 Mesaj konusu:
geçenlerde pionneer diye bi motor denemem için bana verdiler.Denedim.mondial,zongshen vb. diğer çin mallarından çok daha kaliteli.Açıkcası o fiyata(2.600 sanırım) bukadar performans beklemiyordum.2-3 kaldırım çıktım makineyle banamısın demedi.
Şimdi çok bilmiş arkadaşlar reklam yapıyo filan derler ama değil.Benden söylemesi _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Tarih: 23.02.2006 - 17:59 Mesaj konusu:
Arkadaşım ben deerımı satıyom 3 milyar hiç düşmedim hep kapalı garajda muhafaza ettim beykozda oturyorum gel gör istersen bişiyler yparım benim satma nedenim vitesli bi motor almak.
Resngi sarı 1100 km de hiç hor kullanmdım.Ufak tefek nazar çeizikleri var düşme değil 05334898927
ilkeryasino@hotmail.com
titrettin, dostum topik 2004 yılına ait diye yazdım..mertingoz arkadaşımız nerden bulduysa açmış bu topiği daha tanışma mesajı dahi açmadan.. _________________
[/url]
bence abicim biraz daha para koy üstüne bak hondanın cbr 125 var 4.500 ybr filan tozunu yutar bu motorun hızlı bir motor degil ama ilk motor o0lur ama sakın büyük makinalra kafa tutma bu motorla kahkaha atarlar neden se hep bu motorun kulanıcıları büyük makinalra kafa tutmaya çalışırlar dediğim gibi güzel motor düşün bi kask ve montu da düşün yalnız
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız