Tarih: 22.05.2007 - 14:17 Mesaj konusu: motorun egzozunda patlama sesleri gibi sesler geliyor yardım
arkadaşlar motorumu çalıştırıyorum sonra giderken veya boşta gaz verirken egzoz pat pat diye patlama sesi yapıyor sonra hemen çalışmaya devam ediyor.yani sorun nedir anlamadım.buji yide yeni değiştirdim.ondan değil.yardım arkadaşlarım? _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
Tarih: 22.05.2007 - 14:50 Mesaj konusu:
motorcu_seyhan_250_arda, arkadaşım sebep şu;makinanın subapları fazla açık kaçırma yapıyor...
bu yüzden makina düzensiz çalışır.egzozdan patlatma sesleri ve zaman zamanda stop etme eğilimi gösterir.gidip iyi bir subap ayarı yaptır problem düzelir. _________________ geçtiğim yollardan geçebilirsin ama yaşadıklarımı asla yaşayamazsın...
hadiii yaffrum yiii paramı eğlendir beniii
PERT TEAM ,PERT TEAM ,PERT TEAM ,PERT TEAM
motorun markası kanuni seyhan250c.birde egzozdan siyah duman çıkmıyor.sadece pat pat diye sesler çıkarıyor ama hala çalışmaya devam ediyor .sorunum bu.bujilerde daha yeni değişti.ondan değilde.yardım
Son Mesajdan 10 dakika sonra eklendi:
arkadaşlar peki egzozun pat pat etme sebebi fazla hava olabilirmi? _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
Tarih: 22.05.2007 - 19:59 Mesaj konusu:
Manifold girişinde hava kaçırıyor olabilir, ki bi yakınımın başına gelmişti böyle birşey. Egsozu söküp yeniden taktırmıştı. Hatta bana sekmanlar kırılabilir gibsinden birşeyler de söylemişti. _________________ Kenan
Honda VFR 800
Tarih: 22.05.2007 - 20:18 Mesaj konusu:
bende deer152 aynı şey benim başıma geldi geçen kontağı açtım marşa bastım egzozdan patlama sesi duydum tabi yusufladım motor stop etti sonra tekrar marş'a bastım çalıştı hatta bununla ilgili topic açacaktım iyi oldu bunu öğrendiğim subapları fazla açık kaçırma yapıyor... ondan oluyor bi servise gidiyim.
Peki bu olayın motora ne gibi zararları war arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim. _________________ HYOSUNG GT250R/KANUNİ DEER152
Tarih: 23.05.2007 - 21:34 Mesaj konusu:
Motorun ateşleme sorunu var.Buji,buji kablosu,ateşleme bobinini ve ateşleme avansını kontrol ettir.. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 23.05.2007 - 23:09 Mesaj konusu:
bende 250c kullanıyorum. motor soğukken kompresöre bindiğinde patlama yapıyorsa (neredeyse silah sesi gibi) karbüratör hava ayarını düzelttir sorunun hallolacaktır . eğer daha düşük bir ses ise ve patlama anında tekleme yapıyorsa beyinde problem olabilir ben hepsini yaşadım ve servisim hemen halletti
Arkadaşım büyük ihtimalle karburatörün yakıt karışım oranı bozuk afaki konuşmak olmaz aslında bir ustaya götür bilen biri baksın motorun zaman ayarı yani senteside kaçık olabilir ama çok zayıf bir ihtimal yada egzostlarında kaçak olabilir başka bişey gelmedi aklıma _________________ Kaskınız Takılı Farınız ve Yolunuz Açık Olsun
Vespa PX 200
06 YVA 04 Arh +
Deve Yavaş Gider Ama Hep Gider
şimdi burda bencede çözülecek iş değilde arkadaşlar burdada servis yok yani bu işlerden anlayan.sadece satıcı bayi var.belki kendim yaparım diye düşündüm sizlerin yardımıyla
Son Mesajdan 3 saat 3 dakika sonra eklendi:
arkadaşlar tekrar okudum herkes başka birşey söylüyor yani hangisine baktırayım.sonuçta para!!! _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
arkadaşlar motorun egzoz borusunda yaşanan şidetli patlamanın sebebi benzindir çün kü silindir üzerine giden benzin tam olarak yanmıyor ve bezin karbiratörden bidaha alınıca büyük bir patlama oluyor benzin aldığınız istasyonu değiştirin sorun hal olur yada yakıta su var yani sorun motorda deyil benzinde
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız