Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bir başka "yeni motor" çıkmazı...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bir başka "yeni motor" çıkmazı...

Bir başka "yeni motor" çıkmazı...
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 23.05.2007 - 20:50    Mesaj konusu: Bir başka "yeni motor" çıkmazı... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Öncelikle bu başlığı daha önce açılmış kıyaslama başlıklarından biri gibi değil sadece aklımı kaçırmamak için zihnimdeki binlerce fikri paylaşıp rahatlamak için açtığımı belirteyim. Bravo

Daha öncedende motosiklet deneyimim olmasına rağmen,kendime ait bir motorla 2 tekerli yaşama alışmak için,başlangıç motoru olarak CBF150 yi seçmiştim.

Beklediğimden fazlasını bulduğum bu makina,düşük yakıt tüketimi,küçük motorundan beklenmeyecek torku,gösterişli kasası ve hafif kasasından kaynaklanan çevikliğiyle yüksek cc ye terfi planımı epey geciktirdi.

Ancak sonunda borçlarımında tükenmesiyle,nihayet terfi planımı uygulamaya soktum ve motorumu sahibinden.com da satılığa çıkardım.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4121048

Planım kabaca;
1-Birkaç ay para biriktir,
2-Cbf150 yi sat (elim titresede),
3-6 milyar nakit ve kalanı 24 ay vadeli banka kredisi ile bir motor al şeklindeydi.

Aklımdaki yeni motor ise CBF600S idi.Fakat daha sonra bu şartlar altında sıfır cbf600s in 24 ay boyunca 500 ytl lik taksitlerle beni gereksiz yere sıkıştıracağını farkettim.36 lık seçenekte ise kredi taksitleri sadece 350 ye düşmesine rağmen vade farkı ve taksit sayısı katlanılmaz şekilde (benim için) artıyordu.
Bu hesap kitapların akabinde insanın gözü farklı seçeneklerede kaçınılmaz olarak kayıyordu.O ödeme seçeneklerini göze alırsam,sıfır KM şu seçeneklerde vardı;
HONDA CBF600S ABS

KAWASAKİ Z750,

YAMAHA FZ6 FAZER

YAMAHA FZ6

HONDA CBR600F

HONDA TRANSALP

HONDA CBF500

Sonuçta bu alıcağım motor son motorum olmayacağı,yanlızca birkaç sene kullanılacağı için farklı sınıf motorlardan birini seçme lüksüm var.600CC de kısa bir müddet piştikten sonra,orta yaşa kadar kullanacağım motor zaten belli CBF1000.

Fiyatlar üç aşşağı beş yukarı aynı olunca kendime göre olan motoru belirlerken,rahatlık,performans ve görüntü kriterleri kalıyor geriye.

-CBR600F, görüntü,fiyat ve performans konusunda mükemmel.Ne diyebilirim,ilk gördüğümde niye 600cc de iki racing var demiştim ama biraz araştırıp deneme fırsatı da bulunca 600rr ile çok farklı karakterde olduklarını anladım.Racing den ziyade,gerçekten sport touringe yakın bir motor,oturuş daha rahat,motoru CBF serisinden daha torklu. ancak şehiriçi kullanımda motor yerine otomobili tercih ettiricek kadar sıkıntı verirse diye gözüm korkmuyor değil.Gerçi denediğim kadarıyla diğer racingler kadar rahatsız değil.En kötü ihtimalle biraz daha kısa sürede,1000cc ye terfi ederim.

-Z750, çok garip bir makina.Racing makinalardan aşşağı kalmayan performansının yanında,yüksek torku rahat oturuş pozisyonunda sunması,ayrıca karakteristik uçakvari sesi ile insanı baştan çıkarıyor.Ancak en büyük eksisi HONDA olmaması.İkinci elde sıkıntı çıkarabilir,servis sorunları olası... Aslında en büyük soru işareti Honda olmaması ne yalan söyliyim.Performans yükseldikçe motor ömrü ne olur ?

-FZ6 FAZER, oldukça hoş bir görüntünün yanında,agresif burun grenajı,enjeksiyon ve son hızda az da olsa avantajlı Hondadaki rakiplerine nazaran.Dezavantajları ise hemen hemen her kullanıcı farklı şey söyledi,"gaz ayarı kötü,enjeksiyon sorun çıkarıyor,artçı pozisyonu rahatsız" v.b.,bunun yanında çok da önemli olmamakla beraber her köşede bi tane var,2.ele düşen çok fazla var neden bilmiyorum ama al sana bir soru işareti daha.

-FZ6, grenajlı kardeşine göre çok daha kalıplı durması ilginç.Ne yalan söyliyim çok hoşuma giden bir makine.Hondanın henüz çıplaklarda yuvarlak fardan vazgeçmemesi tartışılır iyi ya da kötü ama bu motora o far çok yakışmış.Tam anlamıyla motosiklet denince akla gelen imge.Ortalıkta grenajlısına nazaran daha az FZ6 olması bence büyük avantaj,özel bir motora binmek gibi.Ayrıca grenajlı modelden daha uygun bir fiyatı var.Gelelim olumsuzluklara,tam çıplak motor 110-120 den sonra can sıkıcı derecede rüzgar alıyor,FAZER da şikayet edilen şeyler muhtemelen grenaj dışında tamamiyle aynı olduğu için FZ6da da var.

-Transalp, hep derim traktör gibi makina,karbüratörü sayesinde arıza nedir bilmeyen,tekerlek yapısıyla gerçek bir enduro,titreşimi az,yolculuğu rahat,neredeyse mükemmel diycem ama onu en uzak ihtimal yapan eksileri de büyük.Görüntü,özellikle antika ön grenaj ve telli enduro lastikler motora büyük darbe vuruyor,son hız ise tatmin edici olmaktan çok uzak ama amacım çok yüksek hız yapmak değil,son hızı düşük olan bir motorda 90-100km nin üstüne çıkınca yakıt sarfiyatı katlanıyo malesef.600RR ile 140 yapmak depoya zarar vermiyo ama Transalp de sünger etkisi yapıyor.

-CBF500, gerçek bir çıplak,aslında ara motor olarak son derece mantıklı,55 beygir ve ona yakın torkuyla sınıfında lider,nikelajlı ön far dışında herşeyi iyi,abilerinde de olan aşık olunası kuyruğa sahip.Eksilerinin en önemlisi,yine 110-120 den sonra rahatsız edici derecede rüzgar yemesi.Gerçi orjinal ön cam etkili olabilir.Yakıt sarfiyatı da az sayılmaz,hemen hemen 600 lük abisi kadar.

Fazla sıkışmamak için 2008 in ilk aylarına kadar biraz daha nakit biriktirmek bi çare fakat sabırsızlığımı tahmin edersiniz.
Bir başka çare,2.el almak.Bu konuda da sorunlar var.Mesela kredi bulmak zor 2.el motor için,tüketici kredisi faizleri yüksek,halledilir tabi ama piyasada CBF600 ün ikinci eli yok,alan satmıyor.Diğer modellerin 2. ellerine ne kadar güvenebilirm bilmiyorum.Ama 3-4 milyar fark da az sayılmaz "0" ve 2.el arasında.
Son olarak incelediğim 600 ve diğer büyüklerden sonra içime sindirmem zor olsada 2.el temiz bir CBF500 alıp biran önce ödemelerini bitirip,ertesi sene,en geç 2009 a CBF1000 ya da benzeri bir motora geçmek.

Benzer konulardaki deneyimlerimden ve arkadaşlarımın aynı durumda verdiği kararlardan,en mantıklısının sabretmek olduğunu bilsemde beklemiycem sanırım.Yeni motor seçmek zor,yeni motor seçmek zevkli.Allah hepimize en kötü,böyle dert versin.Benzer durumda kalanlar,sıkıntıyı göze alıp yüklü taksitler altına girenler,küçükten,büyüğe adım adım tırmananlar ya da başka şekillerde motorlarına kavuşanlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg

En son cuneytovuc tarafından 23.05.2007 - 20:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
leventse
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: kyrykkale ankara/bilkent

MesajTarih: 23.05.2007 - 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

en bır honda sever de olsam bunların arasından kawa z 750 derım o ne goruntu guzellıgıdır oyle
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 23.05.2007 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

z750 agresıf bır yapıya sahıp race e daha yakın kullanım olarak ama bende kawasaki Er 5 vardı sımdı fz6 fazer e gectım yapı olarak kullandıgım cogu mottordan bana daha rahat kullanım sundu alt devırlerde bıraz sakın olmasına karsı 6 000 devrı gectıkten sonra cok agresıf bır kullanımı var cok ama cok buyuk beklentılerı olmayanlara ıdeal hızlanma fren konfor olarak bence secılebılecek en ıyı motor Bravo
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 23.05.2007 - 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cbr 600 f cok yonlu bır makına benım tercıhım bu olurdu bırde guzel bır tüp tak bak nasıl keyıf verıyor Bravo
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 23.05.2007 - 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

f--a demiş ki:
önce şuna karar ver bence..enduro mu istiyorsun, yoksa sadece asfaltta gidicek yol motorumu? yakıt sarfiyatı az mı olsun istersin, yoksa yüksek devir çevirebilen, performanslı, bir okadar da güzel sesli bir motormu?

bunların içinden birini seç deseler, ben transalp seçerdim, ama senin terchinin ne olduğunu, ne aradığını bilmediğimden, fz6, fazer6, ve transalp daha ön plana çıkar benim için, birde bildiğim kadarıyla aralarında en uygun fiyatlı olan cbf500..

Bu arada krena olmayınca, rüzgardan çok etkileneceğini düşünüyosun..Yalan yok, etkiliyor, ama 120 den sonra değil, 150-160 dan sonra Gülümsüyorum (bende xt660 var ordan biliyorum) Dediğim gibi, hızmı arıyosun, sesmi, yakıt ekonomisimi?

bu arada bi honda fanatikliği seziyorum sende ilk motorun honda diye, daha çok honda modellerine bakmışsın bence..

Sana kawa er6, versys. yama xt gibi modelleri de öneririm..tabi bunlar şimdi sana uygun olarak hatırladıklarım..Daha bir çok yazılabilir..neyse ben bütün düşüncelerimi söyledim, şimdiden hayırlı olsun Bravo

Doğruya doğru hondanın memnun olduğum,diğer markalarda bulamadığım bazı incelikleri yüzünden markaya sıcağım.Birde asıl politikası,eski teknoloji bile olsa dayanıklı motor üretmek.Açıkçası her viteste bana tork sağladıktan sonra son hız 200 dahi yeter.Hem cbfturkiye.org hemde fazerturkiye.org üyesiyim yaptığım araştırmalardan sonra her seferinde CBF600S ABS diğer tüm modellerden sıyrılıyor.Ancak 1-2 sene sonra asıl motoruma terfi edeceğimi varsayarsam şimdi alacağım motor ile bir başka sınıfı da deneme şansım var.

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.05.2007 - 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi sen Suzuki'ye düşmanmısın? Listede ne DL var ne GSR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: TRNC-Turkish Cypriot-Lefkosa

MesajTarih: 23.05.2007 - 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cuneytovuc arkadaşım.Sanırım neler yaşadığını biliyorum.Bir benzeri bende de var.Biraz farklı olsa da.CBF 150 mi yakında honda bayii ye icine verip 1100XX alacağım.Ellerim titriyor düşününce bile.Cbf im şehir ici mükemmel bir motor.Neden honda alacaksın yine dersen hem cbf ime en iyi parayı yine honda bayii veriyor ordan aldığım icin hemde hondadan çok memnunum.Ama ben son motorum olsun istiyorum XX. En azından uzun yıllar.Sen birkac sene süreyim sonra 1000 e geceyim diyorsan CBF 500 en uygun olacaktır fiyatı bence.Her bakımdan seni tatmin eder cbf 150 den sonra.Fazlasıyla inan bana.Eğer satacaksan o gözle alıyorsan sıfır motor alıp 1 sene sürüp de o parayı kaybetmeye değmez.200 km bana yeter diyorsun.Cbf 500 ün de son hızı oralarda bir yerde zaten.Sıfırla da olsun ikinci eliyle de olsun kesinlikle fiyat performans acısından en mantıklısı görünüyor.Gönlünde yatan bu motorlardan biri olsaydı acıma parayı en iyisini gözüne batanı al derdim.Ama değişeceğim belli bir süre sonra diyorsan cbf 500 almanı öneriyorum.Cevrede mutlaka temiz bir cbf 500 bulabilirsin.Iyı ustalar da var formda yardımcı olabilecek çok arkadaşımız da var.Karar senin ne alırsan al hayırlı olsun diyorum şimdiden.Ama 600F i süreceksen bence sonrasında sport yada yarı sport motorlara dönersin.cbf1000 istiyorum diyorsan cbf 500 yolun yarısı : )
ultraukala
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: STNBL

MesajTarih: 23.05.2007 - 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bana kalırsa ilk olarak istediğin tarzı belirlemelisin... Göz kırpıyorum Soradan geriye kalan 3farklı tarztan z750-cbr600f-transalp bu üçünden birini tercih et...Ben transalp'ı direkt elerdim kendi zevkime göre. z750 ile cbr600f arasında sanırım karar vermekte zorlanırdım ama kawasaki ağır basardı yine de sanırım. Hem serçat'ın gönlü olsun Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum hastasıdır kendisi z serisinin. Çok gülüyorum Hemde 750cc oluşu...Ayrıca grenaj derdin yok yatırdığında öle de bir artısı var Çok gülüyorum

Akın FİDAN...
Başa dön
ultraukala Çevrimdışı ultraukala Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 24.05.2007 - 07:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cuneytovuc, al bi 600 RR keyfine bak kardeşim ya. Bravo
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zxrhalit
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 24.05.2007 - 07:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu listede tek kelime kawasaki z750 Bravo Bravo Bravo
Başa dön
zxrhalit Çevrimdışı zxrhalit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakann
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kayseri

MesajTarih: 24.05.2007 - 07:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bana sorarsan transalp derim ama karar senin
Başa dön
hakann Çevrimdışı hakann Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
CLAW
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: aşkın olmadığı yerden

MesajTarih: 24.05.2007 - 10:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hakan başkan ben bu cüneyt arkadaşın siteden atılmasını istiyorum .bizi delirtti şimdide md ailesini delirtmeye çalışıyor bu arkadaş hangi motoru alsam diye sorular sorarak tüm yakın çevresini yarı depresif biraz agresim paranoyak hallere sokmuştur.bugidişle de motor alamadan bakırköy yatacak ve bizide yanında götürecek.
puhahahahahahahahahaha nıhahahhaha
arkadaşlar bıde yorum yapmıssını zama cuneyt kardeşim daha ne ıstediğine karar vermedıgı için enduromu race mı dıye ne dersenız değin bişe değişmeyecek çünkü ona gçre bır motoryok yakıtı az torku yuksek kullanımı rahat hız yapacak tarlada gıdecek ucuz olacak ayakcakları duzgun yerde olacak artcısı rahat olacak havalı olacak kanatları olacak lastıgı patlamıcak .yerı geldıgınde römork takılabılecek .yok olum yıook sana motor puhahahaah Çok gülüyorum Çok gülüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum Delirdim
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.05.2007 - 12:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

z750s kullanıcısı olarak z750 derim hem fiyatı makul diğerlerine göre 6000-7000 devir harici sıkı makina
Başa dön
olidamara Çevrimdışı olidamara Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger
chocolateman
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 24.05.2007 - 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Clawman a katılıyorum bu arkadaşı atın siteden Delirdim puhaha!

Önce tarzını belirle kardeşim. Bak karşında canlı şahit. Tarzı tutturamayınca debelenip duruyorum. Ne tür gezilerden hoşlandığın önemli. Ben asfalttan inmem diyorsan turing, ara sıra çayır çimene de gireyim diyorsan enduro. Senin enduro deneyimin yok. Aslında enduroları denesen bir daha vazgeçemezsin.

Bakırköy de görüşürüz. Delirdim Delirdim Delirdim

Free Motorcycle Team
Başa dön
chocolateman Çevrimdışı chocolateman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
edy1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 24.05.2007 - 13:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tarz seçimi ne zor iştir...
ama ben çözümü buldum Gülümsüyorum
şimdi k7 gsx-R 1000'im var.
senye 2. el uzun yol içn bi enduro alcam.
k 7 nin borcu bitince de naked alcam Gülümsüyorum yoksa chopper mı alsam
yakında huniyi takıcam ben Gülümsüyorum
valla allah kolaylık versin seçim yaparken...
Başa dön
edy1 Çevrimdışı edy1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.33 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal