Tarih: 13.06.2007 - 08:46 Mesaj konusu: Mobilet Çılgınlığı Devam Ediyor
arkadaşlar geçen gün gördüğüm siteye Motor ile ilgili haber atılması konusunda bir duyuru vardı arkadaşlar görevlendirildi ama bizimde işimiz geregi çorbada tuzumuz bulunsun
bir haber ve fotosunu atayım
Ülkemizde 70-80’li yılların başlarında çok moda olan ve son zamanlarda ise ülkemizde yaygınlaşan çift zamanlı yani vitesli motorlara yenik düşen mobiletleri gençler yaşatmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Turgutlu, Halilbeyli köyü arasında ki Kızıl yokuş mevkiinde objektiflerimize takılan görüntü gençlerin hala mobilet çılgınlığını devam ettirmeye çalıştıklarını gösterdi.
Ucuz olması ve az yakıt harcaması sebebiyle Türkiye'de daha çok taşrada tercih edilen bir vasıta olan. Ayakla vurdurmak diye tabir edilen yöntemle yani hızlıca pedalını iterek çalışan. Çalışmamakta direndiğinde yanında koşularak ve/veya ayaklıkta iken üstünde boşa pedal çevrilerek çalışmakta olan ve gençler tarafından modifiyeye en yatkın iki tekerli taşıt olarak ta görülün mobiletler hala kullanımda olması gözlerden kaçmıyor. Turgutlu, Halilbeyli arasında mobilet kullanan gençlere mobilet kullanmaları konusunda sorduğumuz sorulara gençler şu şekilde cevap verdiler, “Yıllardan beri biz mobilet kullanıyoruz. Yeni çıkan bu motorlar bizim pek hoşumuza gitmiyor. Bunu kullanmak ve bunu almak bize maddi açıdan daha kolay geliyor” derken. Gençler sorduğumuz neden motorları kasksız kullanıyorsunuz sorununa bundan sonra her zaman motorları kask ile kullanacağız” dediler.
[marq=down][spoil][marq=up][marq=left][marq=right]
ama arkadaşlar yardım edin nereden foto yükleyeceğiz[img]http://[/img]
En son YILMAZ364 tarafından 13.06.2007 - 09:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 13.06.2007 - 09:08 Mesaj konusu:
mobilet tam bir saçmalık bence ne can ne mal güvenliği var tamamen Allah 'a emanet gidiyosun alınmamalı çok tehlikeli hele bide deli gibi bağırıyo ya ona yuz oluyorum motorun sesi geliyo hoba baya hızlı falan diyosun sesinden sesin geçmesi15 dkka sürüyo hem insanları da rahatsız ediyo evimin önüne koymam sözüm meclisten dışarı adam gibi binenler alınmasın lafım susturcusunu söktürüp farsız ve plakasız tehlike saçan magandalara
SAYGILARRR!!!!
ah ah ne surerdım plakasız farsız maganda gıbı mobıletımı laf soyleyenı de ....
ne gunlerdı bıraz ses cıkartıyodu ama cok tatkıydı yaaa _________________ 250 R HYOSUNG
Tarih: 13.06.2007 - 10:00 Mesaj konusu:
EROLL88, büyü biraz güsel kardeşim büyü insanların can güvenliğini tehlikeye atan magandalardanmışsın sende demekki e tanıyyoruz yavaş yavaş işte sen mobiletli maganda günlerinde kalmışın yarın öbür gün senin eline race verecekler o zaman ne yapacaksın cidden çok merak ediyorum
imageshack.com a gir ordan gözat a tıkla resmini seç upload et sonra baayaa bi link cıkacak thumbnails (1) gibi bişi war o linki getir yapıştır buraya bu kadar basit
xenophobic, buyucem kadar buyudum o eskı gunlerdekı halım su an korumasız adım atmam 250 ytl ıkıncı el monta verdık sadece 210 ytl nolan n62 kask aldık dızlık eldıven felan ama eskı gunlerdekı halıme kımse laf soyleyemez babam zamanında r69 bmw sını kullanırken kask takanlarla dalga gecerlermıs chevyler le yarıs yaparlarmıs ama o zaman kask bu kadar yaygın degılmıs yanı bulunmaz mıs bıle bu arada bende 5 yasında cocuk var kelımelere dıkkat yas 29
_________________ 250 R HYOSUNG
bizim konyadada mobilet aşkıyla yanan arkadaşlar çok bende 80li yılarda çok bindim hatta yarışırdık konyalılar bilir karaaslan diye bi semtimiz var oradan çumraya kagıt fabrikasına dogru çok yarıştık şimdi görüyorum haala yarışanlar var eskiden çift silindir çoktu şimdi 100cc çıkmış clarion çıkmış o eski çift mobiletlerin hızını yakalamış tek silindirliler 150 km hız yaptıgını söylüyorlar ne derece dogru bilmiyorum şimdi racınglere iyi binmemizi o eski mobiletciligimize baglıyorum sizcede öyle deyilmi
capodelcapo, mobilet istanbulda 140 yapıyo "4 tane video" eklemiştim "4 tane video" başlığı altında aratırsan görürsün 140 yapıyo aslında aratmaya gerek yok gir vidyolar resilmere görürsün
Tarih: 13.06.2007 - 11:22 Mesaj konusu:
abicim çocuğunu Allah bağışlasında sırf bana laf sokmak için neler yazmışsın bi bak derim senin bahsettiğin zaman eski o zaman belki normaldi ama günümüzde kask takmayan adamları geziye almıyolar biyerde artık sende inadına demişinki ben farsız bindim plakasız bindim yok magandaydım falan filan bu sence doğru mu ayrıca o nedir öle motora yazık ya kendilerini düşünmeyen bu yaratıklar bide masumlarında canını tahlikeye atıyolar
5 yaşında çocuğum var dedin Allah korusun yarın öbür gün bu magandalar senin çocuğıunada zarar verebilir başkasının çocuğunada zarar verebilir ben bunları dile getirmeye çalıştım ama haddimi aştıysamda özrümüde dilerim
SAYGILARRR!!!!!
Bizim evimiz çevre yolunun dibinde..bazen mobiletler çok itici geliyorlar...sesleri duyuluyor kendisi 5-10 dakika sonra geçiyor...vede geçeni görmen çok zor..simsiyah ne bir ışık nede bir yansıtıcı...birde motorun üstüne yatmaları yokmu..fişek gibi yol alıyorlar(ne derece hızlıdır mualla) _________________ KoNYa MD TeaM
arkadaşlar iyi yad akötü önemli değil bu ülkede motorsiklete temel olarak mobletin çok emeği var kimse inkar edemez _________________ HARPUT MD
Elazığ motosiklet ve motorsporları klübü
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız