Tarih: 14.06.2007 - 23:04 Mesaj konusu: motor temizleyici yağ debraj balatalarını temizledi galiba
slm arkadaşlar 2006 model ramzey cros kullanıyorum 3 gün önce motor yağını değiştiriyim dedim değiştirdim şehir içi bir iki km kullandım park ettim. sonra motoru hareket ettirmek için debraja bastım fakat motor gitmiyor biraz daha zorladım çok ağırlaşmış debriyajın kavrama noktası değişmediği halde bu zorlama neden olabilir.
yağ kapagından debriyaj balatalarına bir göz attım sanki balatalar bitmiş gibi ama bu olayın birden olmasını anlayamadım kullandığım yağdan olma ihtimali varmıdır
motosikletlerde motor yağı aynı zamanda şanzıman yağı görevi gördüğü için (şanzıman motorun içindedir çünkü) koymuş olduğun yağ şanzıman geçişlerini zorlaştırır yanlış bir yağsa. _________________
yağ değiştirdim 1-2 km yol aldı almadım .motoru park ettim bir kaç saat sonra iş icabı motora binmem gerekiyordu. motoru herzaman 1. viteste park ederim. motoru kaldırımdan yola indirmek için debriyaja bastığımda motor herzamanki gibi rahat birşekilde değilde sanki yarım debraja basılmış gibi çok ağır hareket etti.normali şöyleidi:motor viteste iken debriyaja bastığınızda boşa geçmiş gibi rahat hareket ediyordu.balata bittiğinde metal metale sürttüğünden olabilirmi debriyajın kavrama noktası değişmemiş kullanımda fazla bir sorun yok fakat vites geçişi biraz zorlandı ister istemez. sorunu açıklayabildimmi
ben şöle bi yorum getiriyorum :balatalarım bitmek üzereydi motor temizleyicili 20-50 w motoryağını koyunca yağında yardımıyla kalan balatalarda yağa karıştı ve balata bitmiş oldu. motoru açmadım daha vaktim olmadı sizin yorumlarınızıda bekliyorum. yağ kapagından elfeneri ile baktığımda debriyaj balatalarının birkaçtanesini üstten görebiliyorum fakat bitip bitmediğini anlamak çok zor çünkü orjinal balatanın kalınlıgı metal olmayan kısmı yarım mm den daha az.
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 16.06.2007 - 23:47 Mesaj konusu:
hobici, debriyaj telin belki gerilmiş ( yavşamış ) olabilir. bendede geçişler zorlaştıgında öle teşhis kondu tel degişti. bollaşınca tel levyeyi ne kadar sıkarsan sık tam ayırma yapmıyor. birde teli kontrol et _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
yaf bide bn bişiy sorcam hazır yağlardan konu açılmışken bnim recep abim dioki bn motorda kamyon yağı koyuyom 140'ı görüom bisan pasific 125'le ama bn inanamdım bide size sorayım dedim doğru ola bilirimi bide hiç bakıma sokmuyomuş motoru..... _________________ Fırat ÜNER
Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 879 Nereden: Orlando-FL (Bafrali)
Tarih: 17.06.2007 - 02:50 Mesaj konusu:
yapacagin su, git motosikletler icin uretilmis bir marka yag al 10w40 yada 15w50 diyelim, yagi bosalt DOGRU yagi koy ama bu arada eger varsa filtrenide degistirmeyi unutma, buyuk bir ihtimalle bu sorunu cozecektir..... haa bu arada debriyaj balatalarina yag kacmasi diye bir sey soz konusu olamaz zaten balatalarin bir kismi yagin icinde, ayrica rolantininda cok dusuk olmamasina dikkat et.
ben yanlış yağ koydum motora 10w40 olması gerekirken 20-50 koydum bide motor temizleyicili olanından. bazen cahillik yapıyorum .çok yakında balataları çıkaracam ozaman netice ortaya çıkar. kablodan değil çünkü kolay basılıyor tek parmakla debriyaja basabiliyosun .
bu tip motorlarda performansı etkileyen etmenler
* motor yağı
*yakıt
*karburatör temizliği
*sibob ayarı
*eksoz çıkışı
*eksozdaki geri dönüşüm klepesi
*fren ayarı
Tarih: 19.06.2007 - 23:37 Mesaj konusu:
10-40 değil 15-50 motosiklet için üretilmiş olan yağlardan kullanacaksın. Kışın 10-40 yazın 15-50. Yazın sıcak havada yağ daha fazla incelir, yağ yakıt haznesine kaçar ve yağ eksiltir motosiklet, bunun için 15-50 motosiklet yağı kullanmak gerekir. Tabi motosiklet bmw gibi kuru debriyajla çalışmıyorsa.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız