Tarih: 23.06.2007 - 18:24 Mesaj konusu: Racing motolara ilgili sorulara cevap arıyorum
Tüm tecrübe sahibi kardeşlerimin ve abilerimin cevaplarını bekliyorum
Soru 1- Racing motora en iyi yağ nedir? (Motul-Repsol-Shell)??
Soru 2- Racing motora en iyi yüksek ısıda performans fren hidroliği nedir? Dot : (4-5-5.1-5.2) ??? Hangisi?
Not : Güzel bir yazı dizisi hazırlıyorum
Son Mesajdan 8 dakika sonra eklendi:
Hadi arkadaşlar bu konularla ilgisi bilgisi olan kimse yok mu) Lütfen
(Büyük harf ve kalın yazı kullanmıyoruz.Normal haliyle baştan yazıldı. Md forum kuralları madde 12'den alıntı : 12. Tamami büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir ve fazla kullanmak hem okumayi guclestirir hem de forumu kirletir )Freewing
Tarih: 23.06.2007 - 19:38 Mesaj konusu:
bu konu çok karışık çünki burdaki arkadaşlar bazı markların mümessilleri o yüzden kendi sattıkları mala haliyle kötü diyemeyecekleri için tek markada herkesin birleşmesi zor buda benim yorumum
Tarih: 23.06.2007 - 19:59 Mesaj konusu:
bence race motorlar icin en iyisi yarı sentetik yağ nedeni yag eksiltmesi yapmiyor.ben memnunum.10-40 shell en iyisi,hidrolik icin ise dot 4 _________________
motul 15 50 yaz gunu iyi gider... _________________ [SIGPIC]http://i304.photobucket.com/albums/nn169/redstormr1/rr%20with%20haya/IMG_0841_edited-1.jpg[/SIGPIC]
Tarih: 24.06.2007 - 00:48 Mesaj konusu:
ilgi ve alak için tesekkurler arkadaşlar .. tum yazılanları özenle okuyup yazı dizisi için toplayacağım. / repsol mu ? motul mu ? dot 4 mü yoksa 5.1 5.2 mi? buna karar verelim
Tarih: 24.06.2007 - 01:34 Mesaj konusu:
waaaayyy zx6 kardeşim bence de motul ..............Ama bu servısler ne yazıkkı elınde ne varsa o yağı en iyisi yapıyor senle cok canımız yandı,,,, az mı race ye aylarca bılmeden sampiyon yağ koydurduk dunya para verdık ve sonra da repsolün dunyanın en iyi yağı olmadını ve 10 bin km gitmediğini anladık kardeşim biz ne zaman dürüst bir usta ile tanışcaz _________________ gs-500....gsx-r 600....gsx-r1000...zx-6....xt660r...fazer-600....cbr-600f.......//www.youtube.com/watch?v=ynx2RCEA-U4
Tarih: 24.06.2007 - 02:56 Mesaj konusu:
-dünyanin en iyi yagi yok , dünyanin en iyi bakimli motoru var . normalda süpersport motorlarin 6000 km bir yag degismesi gerekir.Ama normal kullanim sartlarinda, eger sen motor cikip piste habire dönüyorsan, 2-3 binde degistirmelisin.
4 zamanli,2 zamanli gibi ayirabiliriz,
fakat yok 10-40 aliyim yoksa 20-40 iste bunun cevabinin cetveli.
neymis motoru kullanacagimiz ortamin hava sicakligiyla ilgili.
gelelim firen yagina, (gerci o aslinda yag degildir, türkcesini bilmiyom ama sivi desek daha iyi)
ne zaman degistirilir, normalda motor kitapciklarinda 15-20 km de degistirilmelidir der.
Bu sivinin düsmani isi!, frenleme ile olusan isi zamanla bu sivinin özelligini kaybetmesine sebeb oluyor!
Dot 4 mü yada do 5.xx mi ,
-kitabcinda ne istiyorsa en ideali odur, genelde dot 3 yada 4 olur, ömrü uzun, extra istemez
-eger 5.xx kullanmak isteseniz, birinci kaide normal yani orjinal (türkcesi sanirim pilastik) fren hortumlari uyumlu degil, ya celik, yada teflon hortum sart!!!
-5xx genelde piste habire dönenlere tavsiye ediliyor, ama dedigim gibi ömrü kisa.
sunu net söyliyebilirim, normal yollarda( yani pist degil) direk dot 4(daha dogrusu kitabciktaki) hic kafanizi karistirmayin.
hicde espirisi yok!
ben normalde 5-6 binde degistiriyorum.Ama degistirmek hassasiyet saglar, önemli olan, sakin eksik olmasin !!! _________________ Gurbetten Selam
Savas Poyraz
www.gurbetmotorculari.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız