Dün bu konuda bir iki mesaj dolaştığını gördüm,
Kaza yerine çok kısa süre sonra vardım ,olayı dün anlatmaya çalıştım ama bir türlü mesajları toplayı derleyemedim.
Bu gün daha sakinim.
Biz dör arkadaş artçılarımızla birlikte pazar günü Öğleden sonra İzmire doğru yola çıktık,
Kimimiz eşini kimimiz çoçuğunu artçı olarak seçmişti.Keyifli bir kamp sonrası gezide keyifli olsun dedik.Mola vere vere dönüyoruz.
Gökova körfezini daha yeni rakamızda bırakmıştık yokuş yukarı sağ şeridi kamyonlar doldurmuş solda biz döet beş motor olduk önümüzdeki araçın sağ şeride geçmesini bekliyoruz.O araç ta kamyonları geçmeye çalışıyor. Şöyle aynadan baktımki bizim arkadan gelen yeni iki motorcu kardeşim sabırsazlanıyor,yol vermediğimiz için sabırsızlanıyor ha bire ara kaz verip bağırtıyor makinayı.sağ zaten işgal edilmiş kamyonlarla,nereye gideceksin..başladılar bizi makaslayarak aralara girmeye,birisi dayanamadı artık makinayıkaldırdı tek teker üstüne öylece geçti aramızdan. Dün buyazımı yazarken SALAK motorcu kardeşim tek teker şovu yaptı diye yazmış daha keskin ifadeler kullanmıştım..Bak bu gün yazarken daha sakinim SALAK demedim.Ama benim bu gün bu sıfatı kullanmamış olmam durumu değiştirmez kanısındayım.
Tabi kamyoncu kardeşimde asıldı kornasına helalmı olsun dedi yu manyakmı dedi ne niyetle bastıysa kornasına anlayamadım.Ama orada bir karkaşa olsa biz dört-beş motor bir birimize gereceğimiz kesin.
Sen motorcu olarak kendin kendi arakadaşlarına saygın olmazsa başak araçlar motoru neden sinek gibi görmesinki
Artık muğlayı geçtik,her geçişimde koyun sürüsü sanki yola fırlayacakmış gibiyola dizilmiş içleri doldurulmuş kuzu koyun postlarının dizildiği mevkideyiz Emre 1200rt ile birlikte rahmetli Cem yanımızdan geçip gittiler,Bizim süratimiz 80 90 civarında ,onların bizi geçmesi kısa sürdü hemen bizden uzaklaştılar,Emre yi motorndan tanımştım ama üzerindeki emremi değilmi bilemiyordum ,bu motoru bir gün önce test drive yaparken görmüş epey uznca vakit geçirmiştim BMW çadırında.
Neyse artık Çine barajı mevkiine yaklaşıyoruz önümüze gelen araçlar ha bire selektör yaparak elleriylede yavaş işareti yapar şeklinde sallayıp duruyorlar,yavaşladık epey ,radara takılmayalım diye . Çine barajı izleme noktası kavşağını geçer geçmez yol sağa kıvrılıyortepeden önümüz görülmüyor derken sola (37 derece29 dakika 42.35saniye kuzey,28 derec d dakika 37.24saniye doğu) döndüğümüzde bir oaly olduğunu anladık birkaç araç durmuş bizde çektik hemen sağa.
Emrenin kellandığı 1200rt yolun soluna sol şerit üzerine park vaziyette önünde arkasında diyer araçlar,derkencem kardeşimizi yolun altında su yalağına yatmış hali biraz ykarısında parçaşanmış suzki Racing motoru..
Rahmetli Cem hala hayatta gzölerinden yaş geliyor ama vucudu öyle hırpalanmışki sağlam kemiği olduğunu sanmıyorum şeklen o zaten o bacağın kalçadan itibaren nasıl koltuğunun altına geldiğini anlamak mümkün değil,ayağınaki spor ayakkapıları yola yayılmış çorabı dahi çıkmış ayakları çıplak. Başında kaskı duruyor,üzerinde bir mont altında kot pantolon,
çevrede bekelyenler allahtan kaskı başında falan gibi laflarla teselli oluyorlar ,
Başında yoldan geçen bir doktor kıprdatmadan oldupu yerde tutuyor Cem i ,Emre şaşkın cem cem diye bağırıp duruyor,yaklaştım emre ne oldu kardeşim dedim, beni tanıdı bir gün önce boya bir vakit geşirmiştik, acab hatırladımı diye kendimi tanıttım hatırlıyorum abi dmesiyle koyuverdi kendisini ,,nihayet ambulance geldi sedyeye koyacağız Rahmetliyi, ayaklarını ve kollarını doktor vucuduna yaklaştırdı,bantolunu katlrken nasıl kolaycıcık katlyıp şekle sokarsan ayne okadar elastikti hareketlerinden sağlam kemik kalmadığı belli oluyordu.
Sadece kırık olsa iyi ,iç orhanlarında parçalanma var diyordu doktor.hemen açılıp kanamanın durdurulması gerekiyor mesajları veriyordu ambulansdaki doktora.
Bu arada Emre de şakın vaziyette bende abulansın araksından motorumla gelirim diyordu zorla anahtarını aldık..
sen abulansla git biz arkadan motoru hastane getiriirz dedik..
İlk görünüş sanki yoldan çıkmış çıkarken yok kenarındaki levhaya çarpış ezmiş görüntüsü vardı,, ama Cemin dururmu çok kötüydü ,nasıl oluyorda bu şekle dönüşüyor diye ,kazanın olduğu virajın girişinden ondan sonraki diyer viraja kadar yol çok açık görüülüyor çünki. Fakat basit yoldan çıkma değildi,Wv sürücüsü vardı diz çökmüş nasıl oldu anlamadım diye sayıklıyor,ne oldu hemşerim ne gördün falan diye laf atınca meğersem transpoter çarpmış Cem'e.
Transporter yokuş yukarı orta şeridi kullanarak çıkıyormuş,Cem'de aynı şeridi aşağ doğru inerken kullanıyormuş ,cem sağa doğru dönen virajı alır almaz transporte ile karşılaşmış, minibus şöförü sağa kaçmak istemiş cemde sağa dönen virajdan sağa kaçması mümkün değil oda çıkan şer,den en soluna kayarak kendisini kurtarkam istemiş kısaca her ikiside inişe göre sola kaymış. Transporter sağ farının bulunduğu köşeden Rahmetliye çarpmış .Darbedeb çarptığı yerin sağ bacağının tam üstü olduğ anlaşılıyor zaten üstelik her iki araçtanda arta kalan bir fren izide tok.
Bu çarpışmada kullandığımız hiç bir koruycu ekipman fayda etmez arkadaşlar , çelik zırh bile takınsan fayda yok. İstatsitikler göre 60km/h hızla iki araç kafa kafaya çarpşınca ölüm mutlak oluyor,transporter şanlsı çünki karşısına motor çıktı.
Cem kafasını direksiyon hizasına indirdiği için görüşü zaten 10mm ile kıstlandı, önündeki aracın önünde nevar ne yok haberinin olduğunu sanmıyorum. Motoru son derece güclü bir motor, hiç de güvenli seğir yağtığını sanmıyorum.
Pistlerde gitmesi için tasarlanmış bu araçları trafiğe neden çıkış izni verilir anlamıyorum.Plakasını takacak yerleri bile yok ,çamurluğun içine plaka takıyorlar.
Artçım eşim bu manzarayı görünce benim motor sevdam bitmiş oldu. İki oğlum var,onalrdan dolayı çok endişeli,motoru evin bahçesine sokmaya ile karşı şimdi. Motorum satılık ..ilanı az önce çıktı honda deauville,
Kazadan sonar yola devam ederken yanımızdan inanılmaz hızlarla racing kullana motorcu kardeşlerim geçti motorun rengini bile göremedim.
Nedir bu sürat delilerinin zoru bilemiyorum çocukluklarına da inmek istemiyorum ama racing sınıfını trafikten men edilmesi taraftarıyım.
Şaşkınlıktan makinam olduğu halde rahmetlinin fotoğraflarını çekemedim aklıma gelmedi,burada sizlerle paylaşıp belki sürat manyaklarına ibret olur,faydası olurdu.
MArmok festivalide motorcu felsefeszinden oldukça uzak sadece kulübe para toplamak için yapılmış bir festival olarak değerlendiriyorum. Motorcuları toplay marmaris şehir turu yapıldı ki ben katılmadım ,şehir içinde karkaşadan başka birşey olmamış ( diş hekimi kuzenim gösteriyi muaeynehanesinden izlemiş izlenimlerini aktardım) tarfiğe açık alanda tek teker delisi birisinin çevreye korku salan akıllara zarar gösteriside bunun ispatı zaten. KUzenim sen bu grubun içinde olamazsın deyip duruyor hala..
Kayıt: May 04, 2007 Mesajlar: 523 Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın
Tarih: 26.06.2007 - 12:57 Mesaj konusu:
YKSL; sizin için gerçekten çok üzücü bi durum
hem siizin güzünüzün önünde biri öldü
o , giderken aynı zamanda siizn içinizdeki motor aşkını da götürdü
aynı şeyleri bende geçen yıl yaşamıştım... gerçekten çok üzücü bi durum...
racing bende karşıyım ama
adam gibi kullandıktan sonra
trafiğin olduğu yerde delilik yapmadıktan ve galyana gelmedikten sonra
bence o kadar da kötü bi varlık değil motor...
amaç sadece artislik saten
adam gibi kullansalar arkalarında bıraktılarını düşünseler
aslında 90km'yi geçemezler...
ölen arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum
mekanı Cennet olsun...
bütün motorcuların kulağına da küpe olsun _________________ [img:2646474ae6]http://img62.imageshack.us/img62/9748/imzaasz0.jpg[/img:2646474ae6]
offffffff ya kaza sebebinin tabela oldugu zannediliyordu ama trans sportmuş.
inanılmaz birşeyYKSL, helede senin gibi canlı şahit tanık olanlar için daha kötü.
bu ne hız sürat acelen niye nereye yetişiyorsun canın gitti acı çektin degdi mi cem of of mekanı cennet olsun sevenlerine sabır diliyorum
offf yaa moralim bozuldu
allah rahmet eylesin..
racing kullanan arkadaşlar lütfen daha dikkatli ve bilinçli kullanın şu makinalarıda bizi bidaha üzecek haberkelre konu olmayın..
show yapıcaz diye canınızdan olmayın _________________ %90 rüzgar, %10 sinek ve kaçma şansın yok. Ne güzel !!
Tarih: 26.06.2007 - 13:20 Mesaj konusu:
YKSL, kaç yıldır motosiklet kullandıgını bilmiyorum ancak bu olaydan sonra Motosiklet konusundaki eşinin düşüncelerini normal buluyorum ancak bu işte en masum olan MOTOSİKLET dir..
Motosiklet bizim bacaklarımızın altında bize kölelik yapan ve bu olaylarda en masum olandır..
Bugüne kadar sayısız kazaya şahit oldum,10 larca çok yakın arkadaşımı kaybettim,Çine de olan kazada CEM in durumundan çok daha kötü manzaralara şahitlik ettim..Gözümün önünde sokak köpekleri kaza yapan motorcunun beyin parçalarını yediler..
Ama hiçbir zaman MOTOSİKLET kullanmayı bırakmadım..
Kazalar bizlere ders olmalı,belki geride kalan bizler bu acı sonlarla tecrübeler edinecegiz ve her kaza sonrası zarar gören kardeşlerimizin yaptıgı hatalardan kaçacagız...
Motosiklet kullanırken sadece sürüş için konsantre olmak zorundayız ve kontagı kapatıncaya kadar en önemli unsurun GÜVENLİ SÜRÜŞ oldugunu unutmamalıyız...
Tüm bunları çok iyi bilen birisi olarak ve yaşadıgım onca şeye ragmen bende MARMOK dönüşünde çok fazla risk aldım..
işte bu insanın üstesinden gelemediği bir saplantı sanırım..
Kendini ispatlama çabası,daha iyisni yapabilme hırsı ve tahrik..işte bunların birleşimiyle kişi kendini kaybedip limitlerini zorlayabiliyor.
Hep söylüyorum kazalardan kurtulmaamızın tek yolu HIZ KONTROLÜ...
Cem o viraja gerekli hızla girseydi bu olmazdı,kendi şeridinde güvenli bir şekilde o virajı alacaktı..
Ama aldıgı son virajdı işte o..YAŞAM denilen ÇOK GÜZEL bir yolculugun son virajı.... _________________
offffffff ya kaza sebebinin tabela oldugu zannediliyordu ama trans sportmuş.
inanılmaz birşeyYKSL, helede senin gibi canlı şahit tanık olanlar için daha kötü.
bu ne hız sürat acelen niye nereye yetişiyorsun canın gitti acı çektin degdi mi cem of of mekanı cennet olsun sevenlerine sabır diliyorum
+1000 mekanın cennet olsun .....CEM geride kalanlara sabır diliyorum _________________ MaLiZiYoo35^-_-^ Tek BaşınaLıĞın YoLcuSu
Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 26.06.2007 - 13:24 Mesaj konusu:
biz olay yerine ulaştığımızda kaskı yolun kenarında duruyordu. motor ise duvara dayalıydı. Motor bitik durumdaydı ama kaskı sağlam görünce umutlanmıştık kurtulacağı konusunda. Şimdi herkes kaskını önüne koyup bir kez daha düşünmeli. Yaptıklarını, özendirdiklerini ve yapacaklarını. Kendi hayatınıza değer vermiyorsanız bile başkalarının hayatına önem verin. _________________ www.iznik.biz
araca çarpınca sonrasında tabelaya da çarpmış tam viraj çıkışı sert fren izleri vardı cem in yerde belki fren yapmasa ve daha içe yatsa kurtarabilirdi ama bana göre viraj kaçırmış cem ve fren yapması da en büyük hatası olmuş aracı görmemiş olması imkansız
allah rahmet eylesin artık yapacak birşey yok ne yazık ki
Sevgili YKSL | Marmok festivalide motorcu felsefeszinden oldukça uzak sadece kulübe para toplamak için yapılmış bir festival olarak değerlendiriyorum. Motorcuları toplay marmaris şehir turu yapıldı ki ben katılmadım ,şehir içinde karkaşadan başka birşey olmamış|
Demişsiniz Öncelikle duygularınızı anlıyorum hayatını kaybeden arkadasla ilgili izlenimlerinizi okurken içim ürperdi. Ailesine Sabır diliyorum ve motorcu arkadaslarıma ibret olmasını temenni ediyorum.. 1- Marmok festivalinde Müzik Koordinatörlüğü yaptım bu yıl ve az çok ne oldu bitti biliyorum. Bu festivali yapan insanların öncelikle geçen sene 45 milyar zarar ettigini ve kendi ceplerinden ödediklerini bilmenizi isterim. Bu yılda ne oldu belli henüz degil.
2- Marmaris turu degildi onun adı. Akturdan Datcaya gidildi ve Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı ve hiç bir karmaşa olmadı.
3- Yola çıkarken defalarca sollama yapmayın kasksız çıkmayın uyarıları anonslarına rağmen yol boyunca Racing kullanan arkadasların sürekli sollama yapmaları hatta arkalarında kasksız bayanlar olmasına rağmen tek teker sollama yapmaları açıkcası asabımı bozdu.
Marmok la ilgili yazdıklarınıza kızmıyor üzüntü içinde yazdıgınızı düşünüyorum. II. Marmok festivaline emek vermiş birisi olarak anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum Ayrıca motorunuzu satmayın III. Marmok ta insallah birlikte olmak dilegiyle yolunuz açık olsun BarışŞANLISOY Not: siteye simdi üye oldum ilk yazımın bu olmasıda beni üzdü..
Sevgili Hakan,
Çok olmadı motora başlaya ,kendi motorumu alalı daha 3 yıl olmuştu.
Bu işin felsefesini kapmak için sanırım motor sahibi olmak gerekmiyor,uzun süredir işin beşindeydim anca ikna edebilmiştim ev halkını.
Sevgili Barış,
Organizasyonun en kötüsünü yapmak için bile çok emekler sarf etmek gerektiğini biliyorum,çünki kötü terime son derec göreceli bir yorumdur,yapan her zaman en iyisini yapmak için çabalar.
Motor festivali denebilmesi için motorla şehir turu atmakdan başka bir şeyler olmasını beklerdim..serzenişimin nedeni belkide bundan.
Yer seçimi çok güzeldi, emniyet ,imkanlar vs ,ama motor festivali nin bir misyonu da olmalıydı sanıyorum.
Ne bileyim bu işi organize ederken aojectivleriniz nelerdi nekadarını başardınız belki oradan bakmak gerekir.Benim beklentilerim ile sizin objektivleriniz belki örtüşmüyor.Yazarken yer ve bölge isimlerini karıştırmış olabilirim,yazarken kaza anını tekrar yaşadım ,koptuğumu hatırlıyorum..
Aslında çok güzel bir 4 gündü benim için taki kaza anına kadar, bu andan sonra herşeyi büyüteç altına yatırdım. Ben Motor almadan önce Emniyetli güvenli sürüş hakkında Demir Bükey ekibinden ve Honda Eğitim merkezi Gebzeden, sayamayacağım kadar yurt içi ve dışı sitelerde yayınlanan yazıları okuyarak yetiştirmeye çalıştım,bir sürü arkadaşımda böyle yaptığına emini. Ama işte bir fırsat daha ne olurdu şöyle yarım saatlik bir güvenli sürüş üzerine bir konuşma , yaşanmış anılar ,vs gündeme gelse..
Yiyelim içelim eylenelim gibime geldi . İşte lider olmak biraz zor, bir şeye soyununca sizden beklentiler çok oluyor ,herkeside memnun edemezsin ,zaten öyle bir hedef olamaz.
Bende dün üye oldum ama bir türlü yazımı tamamlayamadım,bu gün tamamlayıp gönderim.Eğer üye olmamak bir erdemse ..
selamlar saygılar
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız