Tarih: 28.06.2007 - 16:25 Mesaj konusu: Motordelisi forum kalitesi hakkında
FcPro nun "MotorDelisi'nde Hırs, Kişilik Bozuklukları, Kabak Tadı" başlıgı adı altında açtıgı topicde yazdıgım cevaplar muhtemelen topic ara sayfalarında kaybolup gidecekler..
Bu sebeple bu topici açıyorum ve genel anlamda olayı özetliyorum..
FcPro yani Fırat kardeşim..
Tesbitlerin dogru olabilir,
Malesefki büyük gruplarda bu kaçınılmazdır..
Bu kadar ziyaret edilen bir sitede %100 kaliteyi yakalamak çok zor,elimizde bir sihirli degnek olsada yapabilsek..
Ancak GÜZEL şeyleride görmek gerek..Her topicin bir başlıgı vardır ve üyeler/ziyaretçiler istediği topici okumakda özgürdür..
Örnegin son MARMOK festivaliyle ilgil HARİKA topicler açıldı,içinde nefis anlatımlar,fotograflar ve yaşanan güzelliklerin hikayeleri var..
Bunları görmek isterseniz çoklukla MD de bulabilirsiniz,
Ama seninde söylediğin gibi "Ben seni geçerim" "Ben senden daha uzaga işerim" gibi topiclerde var..Bunları GÖRMEK istersenizde görürsünüz..
Yani neyi yakalamak istediğimizle alakalı bunlar..
Motordelisi içinde sevgi,birlik-beraberlik,hırs,iddaa,ispat,güzellik,dostluk,düşmanlık birçok şey var..Bu kaçınılmazdır..
Aynı evin içindeki 3-4 kişi bile zamanla birbirini yemeye-kırmaya başlar..Böylesine büyük topluluklarda baştada söylediğim gibi %100 kalite,saygı beklemek hayalcilik olacaktır..
Ancak tüm bunlara ragmen biz yönetim kadrosu daha iyi bir çizgi için çalışıyoruz...
Elle tutulur,gözle görülür işler yapıyoruz..
Türkiye de Lisans veren sayılı kulüplerden birisi olduk,ciddi eğitim seminerleri verdik,vefa içerikli (çocuk esirgeme,huzurevi,agaç dikme,şehitlere saygı) etkinliklerine imza attık vb.. biçok şey...
Bu güzellikleride görmek gerek...
Kendini bilmeyen birkaç kişinin ahlak dışı yada motorcu duruşuna yakışmayan tavırları MOTORDELİSİ grubunun tümüne mal edilmemeli...
Şunuda unutmamak gerek biz KANARYA SEVERLER DERNEGİ degiliz..
Heimiz MOTORCU yuz ve kimse inkar edemezki Motorcu adam esprilidir,hayat doludur,birbirine takılır,yarışır,uçar/kaçar ama HERZAMAN saygılı ve adam gibi adam dır..
Şimdi durum böyleyken burdaki kişilerden ağdalı TÜRKÇE beklemekde dogru degil..
Ben yıllardır bu camiadayım,tanımadıgım adam yok,en eskilerle yada dünki motorcularlada muhabbet ortaklıgı yaptım ve çok kalıplaşmış ,uçlarda yaşayan bir yapımız var..
Motordelisi forumlarında racing kullanan arkadaşların birbirleriyle olan iddaalaşmaları yada restleşmeleri en UYGAR dediğimiz AVRUPA daki motorcuların arasında yok mu?
Çok daha fazlası var,
Motorcu Kenya da nasılsa ,Türkiye dede öyle...
Olaya bu açıdan bakın...
İddalaşmalar,meydan okumlar kişinin kendisini baglar...Ama ortada SAYGISIZLIK,küfür ve aşagılama varsa o zaman DUR diyecek çok adam var.. _________________
Söz konusu kabak ise, bizde içine şeker ekler tatlısını yaparız. Muhabbetimize tatlı tatlı devam ederiz, kendine çeki düzen vermesi gerekenler kasklarını çıkarıp önlerine koymalı artık. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Kayıt: Nov 02, 2004 Mesajlar: 2530 Nereden: Türkiye / Deutschland
Tarih: 28.06.2007 - 16:33 Mesaj konusu:
freewing demiş ki:
Söz konusu kabak ise, bizde içine şeker ekler tatlısını yaparız. Muhabbetimize tatlı tatlı devam ederiz, kendine çeki düzen vermesi gerekenler kasklarını çıkarıp önlerine koymalı artık.
Koymanlara da bizzat yardım eder biz cıkartır koyarız _________________
freewing, Bu konuda açtığın topic malesef GDK da. Niçin herkes aşırı tepki gösteriyor bu kadar freewing, in açık ve net söylemek istediği ve arkasında malesef bikaç kişiyle benimde hak verdiğim bi konu!!!
Bu uğurda insanlar heran ölebilir, Heran ocaklar sönebilir???
Ayrıca şu konuyada değinmeden geçemiycem
17 Yaşındaki genç bi kardeşimiz 40 Yıllık bi motorcuya kafa tutar halde. Saygısızlık ve Sevgisizlik yazılarda öyle hat safhada ki anlatamam.
Kişiler MSN muhabbetlerini burada sergiliyorlar. MSN benim özelimdir. Kimsenin görmesini istemem. Bu nasıl bir olaydır?
Gerçi bu konuda ne kadar yazılar yazılsada boş. Sergilenen imaj yıllarca bu şekilde sürüppp gidecekkk.
Bu uyarılar yaptırım içermeli diye düşünüyorum.
Saygılar...
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 28.06.2007 - 16:44 Mesaj konusu:
işte bu varmı başka sorun veya uzatmanın bir alemi
Alıntı:
Olaya bu açıdan bakın...
İddalaşmalar,meydan okumlar kişinin kendisini baglar...Ama ortada SAYGISIZLIK,küfür ve aşagılama varsa o zaman DUR diyecek çok adam var..
_________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
freewing, Bu konuda açtığın topic malesef GDK da. Niçin herkes aşırı tepki gösteriyor bu kadar
Yasaklarla hiç bir yere gelinmez, herkesin özgür iradesi vardır, o yüzden açtığım konu gündemde değil. Bundan sonra bizlere düşen görev sadece "UYARMAK" olacaktır. Yani sonuç olarak "kendi düşen ağlamaz" dedikleri gibi. Burası benim ailem, canım, kanım, herşeyim. Yarın bir gün bu anlamsız meydan okumalardan, yarış yapmaktan birimize bir şey olsa, benim gibi hepiniz "keşke ah keşke uyarsaydık" dememeniz için açmıştım o topici. Tam anlatamadım sanırım, ama biz bir aileyiz, hem de kocaman bir aile. sanırım bu smiley her şeyi anlatmama yardımcı oldu. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Burada bazı üyeler msn kullanıyormuş gibi yazıyorlar kısaltılmış argoya varan kelimeler görüyorum bazen doğrumu bu değil..fakat bunlara artık alışmamız lazım burada ortak amaç motor sevgisini paylaşmak bence saygı sınırları içinde oldukça sorunda yok _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Kayıt: May 19, 2006 Mesajlar: 584 Nereden: izmirin her yerinden
Tarih: 28.06.2007 - 18:27 Mesaj konusu:
FcPro kardeşim yazdıklarında haklı olduğun şeyler mutlaka var ama şu sıkalım muhabbetini yapan kardeşlerimizin hepsiyle haftanın belli günleri aynı masalarda oturup bişeyler içiyoruz.muhabbet ediyoz..inan bana kimsenin kimseye sıktığı yok..laf yapıyoruz işte..sen gel bizim toplantılara şimdi bak muhabbete..ne demek istediğimi anlarsın..md her geçen gün büyüyor ve dostluklar artıyor..buna inan kardeşim..
Şunu da söyleyeyim küfür ve saygısızlığa bende karşıyım..herşeyin bir dozu elbette var.. _________________
Sana söylemek istediğim en güzel söz,henüz söylemediğim sözdür....
Tarih: 28.06.2007 - 18:29 Mesaj konusu:
FC Pro'nun topicine yazdığım şeyleri tekrarlamak durumundayım
FC Pro'ya hak vermemek elde değil sorgulanması gereken çok şey var, maalesefki çoğu kişininde FC Pro'yu anlamadığını üzülerek görüyorum.
Tatlı atışmalar, sataşmalar her zaman olur zaten motorculuğun doğasında var, zaman zaman bizde bunun içine girdik gireceğizde fakat misal iki kişi arasındaki MSN kayıtlarını dökmek, iki gün önce Can Ciğer kuzu sarması olduğun adama sanalda olsa ağır ithamlarda bulunmak son derece çirkin şeyler, birkaç gün önce tesadüfen bir topicte şaşırarak okudum bir mod arkadaş ve birkaç üye bir diğer üyeye iki satır yazısı için hakaretlere varan sözler sarfetmişler resmen o kişiyi sindirdiklerini gördüm ve son derece üzüldüm. Bu duruma olan tepkimi Başkan'a bildirmek istedim fakat online olmadığı için gönderemedim sonrada olayı deşmek istemediğinden öylece kaldı. Bu sitenin bir motorsiklet sitesi olduğunu ve burada kimseye derebeylik verilmediğini unutmamak gerektiğini düşünüyorum. (Derebeyliğinden kastım başkanlık pozisyonu değil modluk v.s pozisyonudur yoksa Başkan'ın olaylara bakışını, objektifliğini her zaman beğenmişimdir) _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
Tarih: 28.06.2007 - 18:43 Mesaj konusu:
Abi biz herseyi yönetimden bekliyoruz , burada saygılı efendi yazı yazanlarda üyeler , küfürlü argo yazı yazanlarda üyeler ... Kişi kendini bildikten sonra sorun oLmaz ... Kendini bilen adam adam olandır , adamlığını gösterir agırlıgını koyar. Bilmeyene biz ne kadar yırtınsak laf anlatamayIz . Olmayan kafaya laf nasıl girer ki ? İşin özü kişide . Yönetime cok yuklenmek manasız. Usulsüz mesajları silmekten baska elden bir şey gelmez ki.
Bu topici görünce yazasım geldi.FCPRO kardeşi sitede önceden tanırım ve msndende konuşmuşlugumuz vardır,oda benim gibi girmediğinin farkındayım.
Şahsım olarak 2 yıldır üyeyim bu siteye ilk zamanlar bizde bilmeden bir sürü topic actık,ama sadece md'ye üye değiliz bir çok sitede üyeliğim var,ama son zamanlarda topic konusunda MD doldu taştı,bazı topicler okunmayacak derecede desem yeridir,eğer incelerseniz başka bir çok siteyi kaliteli ve seviyeli yazışmalar oluyor tabiki ben bu siteler iyi demiyorum ama inanın bir çok önceden md üyesi hatta motorsiklet sevdasını md'den almış bir çok kişiyi tanıyorum içinde bende varsam,2006 ve 2007 de MD'ye girmiyor bile kalite çokta olsa tedbir olarak artırılmalıdır.topiclerin önüne moderatörler ve adminler geçebilir
Bazı bölümlere giriş olmaması gerekir,tanışma bölümü ve motorum bölümü anasayfada çıkmayabilir.
Örnek vermek gerekirse bazı topiclerden
''ya 50 cclık bu motor kacla gıder maksımum?????''
''CBF 250 Bir Kafa Siperlikle Böylemi Güzel olur...''
''kanuni caracal 200 hakkında bilgisi olan varmı''
örnekler yazmak ile bitmez bu gibi topicleri anasayfada değilde başka bölüme taşıyıp üyelerin cevapları ile tartışma yapmayı engellenebilir
Admin ve mod. tabiki iş güç sahibi insanlar sürekli bunları takip edecek değiller üyelerde bunu bilmesi gerekmektedir
Üye sayısı arttıkça bu sorun git gide artmaktadır.Üyelerin yaş seviyeleri 14 yaştan başlamaktadır,ilk siteye girenler hadi siteyi yada forumları kullanmasını bilmiyor diyerek böyle hataları yapıyorlar ama açılan topici gören her üye ''yaw bu açmış bu ne benzin yakıyor ''açmış topic diyo ben neden açamayacagım diye düşünüyor bu sebeb ile topic yoğunlugu vardır
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız