Tarih: 02.07.2007 - 10:01 Mesaj konusu: Dikkat Scooter Çıkabilir!
Evet aynen böyle yazılması gerek artık şehiriçi tabelalarına.
Son bir ayda müthiş bir motor patlaması oldu. Ulaşım çözümü olarak şehirlerde motosiklet daha fazla tercih edilmeye başlandı. İstanbul'un hareket etmeyen trafiğine en güzel çare tabii. Bunun yanında beyaz eşyacı da motosiklet sattığından, motosiklete ulaşmak artık çok yakın. Lakin bu elini koluna sallayarak motosiklet alanların çoğu Scooter tercih etmekte (kişisel gözlemimdir) ve direk trafiğe dalmakta. Eminim ki çoğunun ne bir eğitimi ne de ehliyeti vardır.
Ne yazık ki, kullanımı son derece basit olan scooterlardaki çoğu kişi, madem motorum var, arabadan daha hızlı gitmeliyim mantığını abartmış durumda. 1 değil 2 değil. En sonunda çarpacağım birisine.
Arkadaş yola çıkarken hiç mi bakmazsın aynana? Aradan giden başka motosiklet var mıdır acaba diye niye düşünmezsin? Benim için trafikte, bu bahsettiğim kesimdeki scooterlar büyük bir risk oluşturmaya başladı artık. Kebapçısı, pizzacısı onları saymıyorum bile.
Lütfen dikkat edin ve edelim. _________________
[/url]
Kayıt: Feb 06, 2007 Mesajlar: 1282 Nereden: ISTANBUL HONDA
Tarih: 02.07.2007 - 10:40 Mesaj konusu:
kivanckaplan, aynen katılıyorum , bu nedir yahu, bu scooterların yarım gazı da var arkadaşlar, heryere tam gaz mı gidilir Dikkat sıfır, tecrube sıfır, koruma sıfır
Bence eğitim sertifikası almayan hiç kimse motor satın alamamalı, bakın ehliyet demiyorum, geniş programlı eğitim sertifikası alınmalı...
Devamında da her cc motor için ayrı programlar uygulanmalı, yoksa gerçekten motorsiklet terörü oluşacak _________________ 0 rh+
Kayıt: Oct 26, 2006 Mesajlar: 4021 Nereden: istanbul/anadolu
Tarih: 02.07.2007 - 11:18 Mesaj konusu:
ben de ehliyetsiz ve eğitimsiz bi scooter kullanıcısıyım ama motoru hep korkarak kullandığımdan dolayı benden kaynaklanan bi kazaya karışmam büyük ihtimalle,canımı çok severim,kıymetini bilirim,o yüzden motor üstünde artistliğe gerek görmem,efendi gibi giderim
Tarih: 02.07.2007 - 11:30 Mesaj konusu:
izmir07,
Alıntı:
haklısın hatta ışıklarda yanyana tesadüfen gelince boyuna posuna bakmadan bide aragazıyla benimle yarışırmış gibi kalkıyolar
Neler,neler,neler.Özellikle kırmızı ışık ihlali çok yapıyorlar.Yeşilde bile geçilmeyecek Allah muhafaza bir gün yarı belinden gireceksin yeşil ışıkta geçerken bir scooter'a
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3883 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 02.07.2007 - 11:36 Mesaj konusu:
şu an antep'te de öyle,elinizi sallasanız scootera değer,belki benimkinede mesafeler çok kıs ve hava çok sıcak olunca tek tercih motor oluyor tabi,ee şimdi herkesin bütçesine uygun modellerde var..bide burdaki gençler motor üstüne yatarak,ayak ayak üstüne atarak,eksoza acayip şeyler takarak farklı motor sürme stilleri geliştiriyolar kendi kendilerine...dua ederek dışarı çıkıyoz artık...zaten ehliyet olayını hiiiiç söylemiyorum.
tabi bilniçli sürücülerde var ama,bir elin parmağı kadar...kışa kadar kazasız belasız bir yaz geçiririz inşallah. _________________ Deli ol,aşık olma!Delilik şüphesiz akılsızlıktan iyidir.Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur,aptallık var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişir.Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı,aptallığın şerefli bir tarihi bile yok![/b:7eeab
valla bende sadece kebapçılar zannederdim,bu hafta Fenerbahçeye kahve içmeye gidelim dedim arkadaşlarla benim motor o trafikte hararet yapıyor normalde sevmem cadde trafiğini,2 tane scooter 2 şer kişi var üzerlerine trafikte ne hareketler, bırak korumayı kask yok kafada,yaşlar 16-17 vızır vızır dolaşıyorlar trafikte.Belli mali durumları yerinde tarzlarından anlaşılıyor,ama bilinç yok arabalara makaslar falan.tatlı sempatik çocuklardı ama sonucu değiştirmiyor. Fenerbahçede otururken kaç kere geçtiler önümden.Polisin birşey dediği yok,park eden arabalara ceza yazmaktan başka birşeyle ilgilenmiyor adamlar. _________________ HATE THE SIN,NOT THE SINNER.
Kayıt: May 25, 2006 Mesajlar: 254 Nereden: istanbul-büyükçekmece-gürpınar
Tarih: 02.07.2007 - 12:40 Mesaj konusu:
ewet doldu her yer ozellikle çinli scooter sahipleri kasksız korumasız zig zag çizenlerden uzak durmak lazım _________________ allah yürü ya kulum dedi bende motosikletimi sattım
Tarih: 02.07.2007 - 12:58 Mesaj konusu:
bende aynen katılıyorum bu duruma ki işe gidip gelirken vs. büyük motor yerine scooter kullanıyorum...
ama utanmaya başlıcam yakında imaj olarak..bende dikkat ediyorum sürekli tam gaz adamlar otomatiğe bağlamış onu geçtim makineyede yazık 125cc otomatik alet manyak oluo dip dip nereye kadar
ben scooter kullanırken keyifli trafik akışında sanki büyük motormuş gibi kullanırım olması gerekende bu bence _________________ www.istanbulracingteam.org
Kayıt: Dec 16, 2006 Mesajlar: 605 Nereden: İstanbul-Giresun
Tarih: 02.07.2007 - 18:41 Mesaj konusu:
Bnde katılıyorum sizlere.Bnde motor kullandım ama hiç bi zaman onuda geçtim bunuda geçiym diye uğrasmadım gördüğüm hız en faala 60 olmuştur.Ama otobanda bi yere giderken arabadan bi bakıyorumda scooterlı kasksız arkadaşlar 100 le bana makasa dalıyolar bigün biri kalcak altımda allah korusun.Çok dikkat etmemiz gerekiyo.Hem motor kullanırken hemde araba kullanırken.Milletin eline oyuncak oldu motorlar bu çinliler yüzünden
motorların çoğalması çok sevindirici bazı görüşlere katılmamak mümkün diil tabiki eğitim şart ehliyet koruma şart ama ben inanıyorum zamanla onlarda olur insanlar genelde maddi durumları ancak çinliye yettiği için onları tercih ediyorlar zaten full koruma almaya kalksa motorundan fazla para vermesi gerekir ki buna gücü yetmez bi çoğunun ama zamanla bu tür siteler sayesinde uyarılmakla eğitimle vs. vs. kalite artıcaktır.
kardeşim çinlinin ne suçu var bunlar bisikletede binse trafikte tehlike saçıyor motor kullanırken elinin ayarı araba kullanırkende ayağının ayarı yoksa biz istediğimiz kadar yazalım boş bu kadar kazalar yaşanıyor genede ibret almıyorlar kendine acımayana ben hiç acımam
Kayıt: Dec 16, 2006 Mesajlar: 605 Nereden: İstanbul-Giresun
Tarih: 02.07.2007 - 19:00 Mesaj konusu:
İnşallah bi gün bu dediklerinde olur.İnsanlar tam koruma olarak binseler ne güzel olur ama dikkatimi çekti sadece çinli kullananlar demişiz.Bn çok gördüm adamda cbr1000rr var yzf r1 var kaskı takmış koluna geziniyo öle orta yerde bunlara ne demek lazım?
Tarih: 02.07.2007 - 19:04 Mesaj konusu:
haklısınız.ama tekirdağ çerkezköyde yeni motorsikletli trafik polisi 2 ay oldu geleli tabiri cayisse kuş uçurtmuyor.kask falanda kurtarmıyor direk yolda giderken durdurup ehliyet ruhsat soruyor yoksa hemen çekici gelip alıyor motoru.dün motorsiklet tamircisi arkadaşımın isyanı vardı.emniyetin otoparkı dolu diyordu kimse çıkmıyor iş yapamıyoruz diye.ama çok güzel bir uygulama türkiyenin her yerinde olmasını temenni ediyorum. _________________ bir mıh bir nalı kurtarır bir nal bir atı bir at bir komutanı kurtarır bir komutan bir orduyu bir ordu bir ülkeyi kurtarır.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız