merhaba arkadaslar dun mont almak ıcın bır kac magaza gezdım ama aklım ıyıce karıstı derı mont satan arkadas abı derı ıyıdır yaz kıs gıy en az da 10 sene gıyersın tekstıl mont cabuk deforme oluyor dıyor tekstıl satan da abı derı yı her zaman kullanamazssın yazın sıcakta pısırır sogukta usutur dıyor kullanan arkadaslarda yardım ıstıyorum tavsıyelerıne gore alacagım tesekkurler. derı mont korumalı 200 dolar german marka korumalı testıl e ıse 220 yuro ıstıyorlar.
ammada sallamış tekstilci kardeşler...
deri tabi kardeşim, Rüzgar geçirmez, yağmur gecirmez, Tamiri tekstile göre daha kolay, tekstile göre daha uzun ömürlü!
Sonuçta deri giyiyorsun,yani alacağın deri giysi bi hayvanın derisinden yapıldığına göre ve bu canlıyı dış etkenlerden koruduğuna göre bu konuyu tartışmak bile yersiz değilmi _________________ dikkatli ol! torunlaryny motorla gezdir!
Deri koruma bakimindan düstünmü yerde sürtünürken deri acilmiyor ama textil aciliyor ve kendi cildini asindirmaya basliyorsun! :evil: ;-)
Sonra baska yerinden cild parcasi alip asinan yere ekliyorlar!!
Deriden sasma derim ben :!: ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Kayıt: Mar 10, 2004 Mesajlar: 599 Nereden: Almanya Hamburg
Tarih: 29.12.2004 - 13:41 Mesaj konusu:
atakan ne motor kulaniyorsun bilmiyorum ama racing kulaniyorsan deri daha iyi derim uzunca giyersin,yalpa yapmaz, tabi yazin sicak kisinda soguk olur .eger enduro kulaniyorsan tekstil kulanderim cunku zaten yavas kulanirsin kiyafet fazla yalpa almanca (Flatern) yapmaz
yalniz deri su gecirir arkadaslar.cogu
Ben textil kullanıyorum ama tabii deri çok daha iyi.. Bence fiyat iyi ama kaliteli deriler ve modeller 350 euro dan başlıyor. Deri alırsan çok iyi seç.. _________________ "Atına atla.. yüreginin götürdügü yere git..!!! hadi go!!!!!"
Tarih: 29.12.2004 - 18:39 Mesaj konusu:
üstümde deri mont altımda tekstil pantalon yağmur altında motor kullandım. eve döndüğümde sweat shirtümde nem bile yoktu ama pantalonu bırak bacaklarıma kadar su içindeydim. ayrıca deri kışın üşütmez ve rüzgar geçirmez.
ayrıca şöyle bi söz vardır.
"rüzgar keçeye demiş
-10 kat keçe ben senden geçe
rüzgar deriye demiş
1 kat deri ben senden geri"
ne güzel söylemiş söyleyen _________________ Parmak bassam olma mı
46falcon dostumuza katılıyorum. Kullanım alanına göre değişir.
Derinin su geçirmeme özelliği yoktur. Nasıl söyleyeyim, suyu yansıtabilir sadece. Yani ufak bir yağmurda birşey olmayabilirde uzun süreli bir durumda emerde emer.
Bir de arkadaşlar marka bağımlısı olmayalım. Bu bize alımda hata yaptırabilir.
Dainese'ye bayılıyorum. D-club'a da üyeyim. Ayrıca Amerika'da falan dainese giydiğinizde çok havalı oluyorsunuz (Orada az bulunuyor çok pahalı)
Ama ne markalar var.. Mesela Track'te vanson alırsan düşünce yolluyorsun hop tamir ediyorlar. Hesaplı. Acayip'te kalın.
Hele NANKAI diye bir marka var bence bu işin Rolls Roys'u. Daha neler kanguru derileri vs. Marka bağımlısı olmayalım.
Tarih: 29.12.2004 - 21:58 Mesaj konusu:
polat uzun süreden ne kadar bi zamanı kasdediyosun.
ben mecidiyeköyden çıkıp okmeydanına gidene kadar su geçirmemişti _________________ Parmak bassam olma mı
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4194 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 29.12.2004 - 22:14 Mesaj konusu:
Alıntı:
ayrıca deri kışın üşütmez ve rüzgar geçirmez.
ayrıca şöyle bi söz vardır.
delijapon, buna katılmıyorum. Deri yazın sıcak ve kışın soğuk oluyor. Ben yaz kış motor kullandığım için hepsini denedim.
Deri montunu giyde 0 derece şöyle bir yarım saat turla gel bak bakalım nasıl soğuktan titrersin. Tekstil montun altına normal kazağını giy üşümezsin. Ben yazın hem deri hem özel ince tekstil kullanıyorum, kışın ise kesinlikle tekstil. Deriden biraz daha uzun oluyor ve rüzgar, yagmur ve soğuttan iyi koruyor. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız