Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 15.07.2007 - 19:58 Mesaj konusu: KONYA MD 15 Temmuz Pazar Fotoları videolar eklendi..
Cengiz kardeşim anlatımıyla..
1- Konya da Düğünlerde genellikle misafirlere yemek ikram edilir. Yemek faslı ise aynen şu şekildedir.
önden yoğurt çorbası
arkasından birkaç tabak pilav
arkasından bamya çorbası
arkasından irmik helvası
arkasından birkaç tabak pilav daha (Bu isteğe göre değişir tabi)
arkasından zerde (Pirinç tatlısı) ve Şerbet (Meyve Suyu-Kesinlikle doğal yöntemlerle yapılmış)
Sonra da yemek duası ile eller havaya açılır. Herkes amin dedikten sonra sofradan kalkılır...
Deniz altı denilen şey etli pilav ın altında bir katman et sonra pilav üstünde tekrar et olanına denir ki pilav tanelerinden çok et parçaları vardır
Evliya Çelebi parkı Konya nın Meram yolundaki en gözde parkıdır ve Konya lı herkes tarafından bilinir. 15 Yıldır müşterilerini hiç kaybetmemiş aksine herkesi kazanmış ayrıca Motorcuların Konya daki yıllardır değişmeyen adresidir. Bu yüzden dir ki artık Park ismi bizim için alışılagelmiş isimlerden oluşmakta sanki ali veli mehmet dediğimiz gibi EVLİYA ÇELEBİ Parkına kısacası evliya demekteyiz.
Beyşehir;
Konya ya 85 km uzakta kısa virajları olan yemyeşil bir yolumuzdur. Eski antalya yolu olduğundan dolayı zamanın en güzel yollarındandır, Fakat akseki yolu açıldı açılalı Beyşehir yolu terkedilmiş bir viraneyi andırır ki 85 Km lik yolda sadece 3-4 dinlenme tesisi bulabilirsiniz. Doğal güzellik zengini olduğu için Piknikcilerin gözde yoludur.
Beyşehir; gölüyle, doğasıyla, harika bir yerdir. Tarihi köprüsüyle bir yılda onbinlerce turist çeker fakat pek turistik mekana rastlayamazsınız. Anadolunun güzide bir köşesi olarak haritalarda yer alır.
Hüyük ile arasında 45 km vardır. Hüyük özellikle tarihi eserlerin bol olduğu küçük bir ilçemizdir. Beyşehir yolu istikametindedir.
Hani bazen dersiniz ya bugün hiç bitmesin diye benim için böyle bir gün oldu bugün..
Toplantıda verilen kararla pazar sabahı 10:00 da benim büronun önünde buluşulacak ve pilava gidecekdik..
Geç kaldım laf aramızda biraz kadro hazır ama.
Yemek sofrasının etrafında bir önceki grubun kalkmasını beklerken
Hadi bismillah
Bu arada bu düğün özeldi bize iyi çok iyi baktılar.Allah razı olsun..
Şaka felan değil bu foto bu volkanı doyurmak zor çok zor fazla değil beş dakika sonra yine acıkıyor.
Nasıl iyi bakmışlar mı Deniz altı konyalılar deniz altı anladınız siz onu
Doğru evliya çelebi parkına Saat 13:00 da toplanacağız tekrar
Evliya çelebi parkındayız
Saat 13:15 Gösteriyor bizar yol yapalım dedik
Beyşehir yolu üzerinde ilk dinlenme tesislerinde mola verdik.
Çayır çimenlere saldık kendimizi kahkaha şamata aldı başını gitti dinlenenler güreşenler
Haydi yola devam Beyşehire çufçuf luyoruz..
Tanıdık polis abilerimize rastladık..
Bizi tebrik etmek için durdurlar bu sefer malum radar'a girmedik..
Bir hatıra fotosundan sonra yola devam..
Bizimle birlikte beyşehirde bulunan Ömer BOZKURT abicim bizlere yemek ikram ederken.
Ömer bozkurt ve zevkmotor
Beyşehir gölüne doğru
Konyaya dönüş yola devam
Yolda bir mola daha
Ve KONYA dayız
Evliya çelebi parkından sonra dağılıyoruz..
GÜZEL BİR GÜNDÜ KONYA MD SİZLERİ SEVİYORUM... _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
En son SGOR tarafından 17.07.2007 - 22:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi
Tarih: 15.07.2007 - 20:04 Mesaj konusu:
ali yıldız : ben motoru konyadan aldım ve acemiliğimi orada attım yeni motorumla şimdi tanıdık cadde ve sokaklar görmek çok hoştu ama en kötüsü kavurmadan uzak kalmış olmak oldu canım çektii yaaaa neyse konyaya gelince artık götürürsünüz bir yere konyada harika et yemekleri yapan yerler var _________________
Gazladığımda Dünyayı Arkamda Bırakırım
Tarih: 15.07.2007 - 20:14 Mesaj konusu:
ali_yildiz, Ne demek ali abi sen hele bi gel gerisi kolay anicik, kardeşim pilav üstü kavurma o _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Konya MD sizi tebrik etmemek ve özenmemek elde değil gerçekten..
Allah bu arkadaşlığınızı dostluğunuzu beraberliğinizi ve daimliğinizi bozmaz inşallah..
SGOR, Ahmet abim yüzün gülüyor buna çok sevindim..
KONYA MD _________________ s''O''ciety şimdi asker Şırnak Akdizgin-Komando
Tarih: 15.07.2007 - 20:16 Mesaj konusu:
_DRAGTURK_, Neden katılmıyorsun sende aramıza kardeşim..
society, Allah razı olsun kardeşim.. Dostlarım sayesinde gülüyor yanlız bırakmıyorlar.. _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Tarih: 15.07.2007 - 20:22 Mesaj konusu:
_DRAGTURK_, Buyur gel tekrar gel beklerim..
Konyada bu sene drag yok gibi çünkü pistimiz yok.. _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Tarih: 15.07.2007 - 20:32 Mesaj konusu:
cadde_seytani06, Fatih homurdanıp durma ordan gel geleceksen sende yiyeceğiz bir pilav bana _DRAGTURK_, Hayırlısı kardeşim.. _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız