Geçen pazar arkadaşlarla geziye çıkmıştık. Yedi motorcu rüzgarın bizi nereye götürürse gidiyorduk. Süratimiz şehir içi olduğundan 40 km idi. Kaldırımla aram bir metre vardı sanırım. Aynadan arkayı kontrol edip arka ekibe bakıyordum. Sonra nedense kafamı çevirip(arkaya) baktığımda gümmmm. Kendimi kaldırımın üstünde (Allahtan yaya yoktu) sürüklenirken buldum. Bir kez daha korumalar hayatımı kurtarmıştı. Kaskımı takmadan yola çıkmayan birisiyim. üstümde kolu çıkabilen bir rüzgarlık vardı. yani kollarım çıplak idi.Keşke diyorum ama keşkeyle olmuyor Motosiklet montum olsaydı. Bu kazadan sonra taksitle almaya karar verdim. Arkadaşlar motorun şakası yok. Kazasının affı yok. Lütfen korumalarımızı eksik etmeyelim. Fotolarda bana bir şey olmaz diyenlere ibret olsun.
kaskımın hali eğer kaskım olmasaydı kafamda verceği hasarı siz düşünün.
Her zaman full koruma diyoruz. Boşa değil. Her zaman full koruma. Geçmiş olsun. Rütbe almışsın. Allah hepimizi kazadan beladan korusun. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Tarih: 19.07.2007 - 21:24 Mesaj konusu:
Teşekkür ederim arkadaşlar. Belki kaskını takmayı ihmal eden arkadaşlar, bu fotolarla inadı kırılıpta hiç değilse kaskını takar. Gerçekten çok önmeli korumalar.
Tarih: 19.07.2007 - 21:54 Mesaj konusu:
Öncelikle geçmiş olsun.Zaten altındaki motor ne olursa olsun full korumayla binmek lazım.Ama bazı kötü örneklere rastlıyorum arada sırada geçen ereğliye festivale gittiğimde garip bi manzarayla karşılaştım,adamın biri hayabusaya atlet şort binmişti. _________________
geçmiş olsun. diyorum ki, bu motosiklet zevkini uzun süre yaşamak isteyen herkes sıcakta olsa tam korumalı binmeli bu alete. birde uzun süre aynaya takılmamalı gözler yoksa 1 saniyede değişen trafiği gözden kaçırabiliriz. allah hepimizi korusun
Korumalarımızı takmakla ilgili o kadar çok yazıldı çizildi, geçtim sıyrığı kaskı olmadığı veya sadece kaskının bağını bağlamadığı için arkadaşlarımızı kaybettik
Ama hala görüyorum yollarda, kendi korumasız olduğu gibi arkasında çocuğu o da bir şort bir tişortla gidiyorlar. Çok bilinçlenmemiz lazım, sıcak demeden, 100 metre bi yere gitcem demeden korumalarımızı takmamız lazım. Unutmayalım ki kazalar herhangi bir 100 metrenin içinde oluyor, Allah korusun önünüzdeki 100 metre sizin büyük bir kaza yapacağınız 100 metre ve son 100 metreniz olabilir.
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 4954 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 19.07.2007 - 22:28 Mesaj konusu:
Öncelikle geçmiş olsun ucuz atlatmışın.Ben önceki motorumda iki kere düştüm.İkiside daha ikinci vitese atar atmaz oldu ve şehir içiydi.Birinde yer ıslaktı kaydım.Diğeri yerler buzluydu önüme ara sokaktan araba fırladı beni görünce durdu ama ben duramadım.Can havliyle ön frene asılınca motor altımdan kaçtı gitti.Sürüklenerek arabaya çarpıp durdu.
Gelelim sonuçlara
Motordaki hasar : sol manyeto kapağı çizildi.Sol gidon kütükleri çizildi.
Bendeki hasar : eldiven dikiş yerinden söküldü montta bir kaç delik ve pantolondun sol dizi açıldı. Vücudda 0 hasar.
Sonuç : O düşmelerden sonra o kıyafetlere vardiğim paralara helal olsun dedim.
Kazasız belasız sürüşler dilerim tüm delilere _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
Yazın izmir sıcağında, şehir içinde bi de motorun hararetiyle 50 dereceye çıkan havada, ful koruma giyip de şehir içi dolaşan var mı acaba?Ben bu aralar çok ihmal etmeye başladım çok kıkzıyorum kendime ama tam işkenceye dönüyor. Bir önerisi olan varmı?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız