Tarih: 26.07.2007 - 10:57 Mesaj konusu: herkesin ehliyeti var mı??
herkese slm benim bir sorum olacak.. acaba motordelisi üyelerinin kaçında A2 ehliyet var.. kayseri'de ehliyet almak için kursa yazılmaya gittim.. ama kurslar aralarında anlaşmışlar ve yalnızca kurs ücreti 350 ytl ... bana ehliyet tamamıyla yaklaşık 500 ytl ye malolacak.. ehliyetsiz kullananlar var mı? ehliyetsiz yakalanma riskimiz ne kadar?? yoksa hepiniz ehliyetli mi kullanıyorsunuz.. bu forum aracılıgıyla görüşleriniz almak istedim..
Tarih: 26.07.2007 - 11:12 Mesaj konusu:
herseyden önce kaza yapsan ehlıyetın olmadımı haklıda olsan otomatıkman suclusun bu yuzden hemen al ehlıyyetını , polıs cevırdımı hem motorun bağlanıur hemde 600- 700 ytl ceza ödersın korkulu ruya görmektense bır an önce al ehlıyetını kardesım rahat rahat gez korkusuz
Tarih: 26.07.2007 - 11:17 Mesaj konusu:
Bende ehliyet yok niye diye sorarsan yaşım tutmuyor 16 yaşındayım. Ama seneye 17 yaşına girer girmez A2 ehliyetini alacağım 350ytl bana da biraz fazla gibi geldi ama sen yinede ehliyetini al. Polise ehliyetsiz yakalandığın zaman çok sıkıntı yaşarsın. duyduğuma göre 600 YTL cezası var. 200 YTL motoru kullanana 200 YTL ruhsat sahibine birde hapis cezası var onuda 200 YTL olarak paraya çeviriyolar
Mrb kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin...Ehliyetsiz kesinlikle trafiğe çıkmaman gerekli...çünki allah korusun ölümlü bi kaza geçirdiğin takdirde carptıgın kişi ölür ise cinayet gibi ağır bi şekilde yargılanıyorsun...HAKLI OLSAN BİLE...burada bu kadar insanın tavsiyelerini uy ve ehliyetini almadan trafige çıkma...insanın başına heran herşey gelebiliyor...Ehliyetsiz trafiğe çıkmaman ve daima korumaların ile motor kullanman(ehliyetini aldıktan sonra)Dileğimle...
Saygılar.. _________________ Kawasaki ER-5 Siyah...
ehliyet almanın sürüş tekniğine ve güvenliğine hiçbirşey katmamasına karşın selym arkadaşmızında dediği gibi Allah korusun bir insana çarpp onu öldürürsen haklı dahi olsan suçlu senin olman..o yüzden ehliyeti aldıktan sonra trafiğe çıkmanı öneririm _________________ No Pain No Gain
red_line23, senin B sınıfı ehliyetin var diye 100 ytl olabilir.Arkadaş ikisini birden alacak anladığım kadarıyla.comersale, ehliyetsiz sürmenin tehlikesi diğer arkadaşlarında söylediği gibi,allah korusun kaza olursa direk sen suçlu olursun.İstediğin kadar haklı ol.Yoksa polise yakalanıp yakalanmamak ikinci sorun. _________________ -yamaha tdm850-
arkadaşım benim de tavsiyem bir an önce ehliyetini alman derim...bişi olmaz yakalanmam ben bile desen dedikleri gibi allah koruusun bi kazaya karışsan suçsuz olsan bile suçlu olu verirsin..ilerde pişmanlık duymamak için yazıl bir an önce kursa
dostum mutlaka al ehliyetini bugün 500 ytl sana çok geliyor olabilir ama 2 gün sonra haklı olduğun halde bile milyarlar ödemek zorunda kalabilirsin bence eşşeği baştan sağlam kazığa bağlamakta yarar var
Kayıt: Mar 10, 2007 Mesajlar: 1421 Nereden: Büyükçekmece/İstanbul
Tarih: 26.07.2007 - 12:21 Mesaj konusu:
Ehliyet şart...
Ben askerden izne gelmiştim 10 günlüğüne. motor sefası yaparken ansızın polis amcalar arkamda bitiverdi (sanki üzrimde ehliyeti yok yazıo) durduruldum ve karakola götürüldüm,tam savcılığa sevk edilirken tanıdık bi polis girdi içeri ve kurtardı beni ALLAH razı olsun. sonra askere döndüm ve bitirir bitirmez alcam ehliyeti diye şartladım kendimi sonuç olarak askerlik bitti ve ben eve geldiğimin ertesi günü soluğu kursta aldım. şimdi 9 aydır A2 ehliyetim var ve polis amcalar bi kez olsun yüzüme bakmadılar _________________
comersale, ehliyetsiz kaza diyince ben ordayım polisler tutuyor vergi dairesindeki dinazor memurlar yaglıyor savcıda sokuyo abi o kadar diyim sana _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız