Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kim Deli!!Likya yolu 450km.yürüyüş..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kim Deli!!Likya yolu 450km.yürüyüş..

Kim Deli!!Likya yolu 450km.yürüyüş..
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
cpatience
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 27.07.2007 - 17:54    Mesaj konusu: Kim Deli!!Likya yolu 450km.yürüyüş.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aylardan mayıs..Evet aslında biraz geç kalmıştık yürüyüş için ama biz denize girmek için sıcağı kabullenmiştik.Bu likya yoluda nedir diyenler olabilir,öncelikle yolun ince bir haritasına bakalım.

Anadolunun en eski uygarlıklarından Likya, Fethiye ve Antalya arasında kurulmuştu.Bu yürüyüş yolu Akdenizin en bakir koylarından Torosların zirvelerine uzanan,509kilometreyle Türkiye'nin en uzun;dünyada da benzerleri içerisinde ilk ona girmektedir.Yolu Kate Clow adında bir ingiliz hatun birleştirip,ekibiyle birlikte her 100-150 metresini uluslararası işaretlerle boyamışlar.Yani patikalardan,kayalardan ilerlerken, ağaçlara taşlara çizilmiş kırmızı beyaz boyları takip ediyorsunuz.Ben cpatience ve arkadaşım uzun joe ile yüklendik çantalara,çıktık yola.. Çok gülüyorum

arkadaşım uzun joe

ben can

ölüdenizden başlayan parkur önce babadağa çıkarıyor..

babadağın 1200.metresinde Kozağaç adında 12 haneli ufak bir mahalle var.orda bizi karşılayan Çoşkun abi bizi evinde misafir etti.

Ertesi sabah üzülerek ayrıldık Kozağaç'tan..yolun daha başında bu kadar temiz insanlarla karşılaşmak bizi çok sevindirmişti.Yol şimdi bizi kelebekler vadisine götürüyor.25kg.lik çantlarımızı sırtımıza vurduk ve başladık yürümeye..

Yol kelebekler vadisini üzerinden gidiyor ama gelmişken aşağı inmemek olmaz Göz kırpıyorum İniş çok dik,bazı yerlere halat bağlamışlar ve halatlara tutunarak inebiliyorsunuz.Kelebeklere inmişken şelalede serinlememek olmaz. Gülümsüyorum

Gitmemiz gerektiğinin bilincinde çıktık yine yola,sırada kabak var.Akşam olmak üzere ve arkamıza baktığımızda fethiye ve ölüdeniz körfezi bulutlarında altında son defa görünüyordu.. Çoook seviyorum

Kabak iki dağın arasında oldukça bakir ve inanılmaz bir çam ormanının içerinde ufak bir koy.Kabak'tan Alınca'ya çıkışda bu ormanın içerisinden dağın zirvesine uzanan,genzinizin çam kokusundan yandığı biraz zor ama unutulmayacak bir parkur.

Alıncadan bi 12km yürüdükten sonra Sdyma'ya ulaşıyoruz.

sdyma dodurga köyünde Cemil abinin evinde yemek ve çay molasından sonra yola devam..

sdymadan sonna letoon,patara...

Buda suyu çok güzel ve soğuk olan bir kuyu..

Kalkan'a gelmeden bizi yoldan toplayan ve evinde misafir eden Peter.. Çoook seviyorum Çoook seviyorum

Burası Bezirgan..Kalkan'ın üstünde yaklaşık 1000metre rakımlı yayla köyü..

kaş..

aperlea'nn

Burası Demre ile Finike arası bir dağ,haritadan takip edebilirsiniz.1810mt.zirveye vardığınızda sizi ardıç ve katran ağaçları karşılıyor.inanılmaz bir büyüsü var.Ve orda arıcılarla karşılaştık,geceyi beraber geçirdik.Bize tavşan yahnisi yedirdiler ve yanımıza bi kaç kavonoz bal verdiler Göz kırpıyorum

gelidonia deniz feneri..

Aslında daha 500 tane fotoğraf ve bir ton hikaye var.Onlarda bende kalsın.Yolun 450.km'de Olympos ve Çıralı'yı geçtikten sonra maddi ve manevi tükendik,ayakkabı ve çantalarımız paralandı yani tükendik..Yolda ekmeğini yediğimiz ve bize yardımı dokunan herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.Bu hayatta gerçekten yaşadığınızı hissetmek istiyorsanız şiddetle öneririm. Msn'den bilgi verebilirim.. Çoook seviyorum Çoook seviyorum
Başa dön
cpatience Çevrimdışı cpatience Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
leopoldo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Nazilli

MesajTarih: 27.07.2007 - 18:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yürüyüş ve gezi için sizi tebrik ediyorum görüntüler ise nefes kesici.birde sizleri ağırlayan tertemiz anadolu insanımızı burdan alkışlıyorum.helal olsun gösterdikleri konukseverliğe Alkışlıyorum
leopoldo Çevrimdışı leopoldo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
volkanoptik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AMASYA/MERZİFON

MesajTarih: 27.07.2007 - 18:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Shot with HP PhotoSmart C945 (V01.46) at 2007-07-27

burası KAŞ'taki koydaki ev galiba.
muhteşem bir gei olmuş
Başa dön
volkanoptik Çevrimdışı volkanoptik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zigbog
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: »»»»»»izmiRR««««««

MesajTarih: 27.07.2007 - 18:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Fethiye'ye sadece bi kere gitme şansım oldu ama gercekten cennet gibi yer hele ölü deniz, mezalıklar, dalyan ahh ahh Çok gülüyorum

onur_zigbog@hotmail.com zigbog-@hotmail.com
Başa dön
zigbog Çevrimdışı zigbog Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 27.07.2007 - 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İşte beni ilgilenderen fotoğraf.
Her karesiyle süper bi gezi olmuş. Ellerinize sağlık.
Ablam yörük kilimini dokuyor valla. Ellerine sağlık Bravo
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
EkremSen
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.07.2007 - 18:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cpatience, Dostum harika bir gezi yapmışssınız, Alkışlıyorum

2 yıl önce bu marmaris tatilimde likya, kaunos, dalyan, caretta, ve kelebek vadisini gezme imkanım olmuştu gitmeyen arkaadşlara şiddetle tavsiye ederim Bravo
Rivayete göre,
Apollo'nun oğlu olan Karya Kralı Miletos'un ikizleri olur. Erkeğe Kaunos, kıza ise Byblis adı verilir. ikizler, birlikte büyür ve birbirlerine aşık olurlar. Bu gizli aşk, bebekleri doğunca ortaya çıkar. Çok öfkelenen kral, oğlunu ülkesinden kovar. O da kendisini sevenlerle birlikte gider ve Lidya sınırındaki, şimdiki Dalyan'ın karşısında kendi adını taşıyan kenti kurar.

Byblis'e ne olmuş? İşte orası hüzünlü. Gördüğü hakaretlere ve sevdiği kardeşinden ayrı kalmaya çok üzülen Byblis, pınarları kuruyuncaya kadar gözyaşı döker ve sonunda bir kayadan atlayarak canına kıyar. Efsaneye göre, Dalyan'da bir labirenti andıran kanallar, Byblis'in gözyaşlarından oluşmuştur.

Romalı Tarihçi ve Şair Ovidius ise bu olayı, farklı aktarır. Ovidus'dan bize nakleden Azra Erhat'a göre, Kaunos'un kuruluşuyla ilgili efsane şöyledir:

Byblis Kaunos'a aşık olur. Byblis, Kaunos'a bir mektup yazarak duygularını dile getirir. Kaunos ise Byblis'in duygularını öfke ve tiksinti ile karşılar. İkizini bir daha görmek istemeyen Kaunos, kendisini sevenlerle birlikte babasının ülkesini terk eder. Kaunos'a gelerek, kendi adıyla anılan kenti kurar. Byblis ise karşılıksız kalan sevgisi yüzünden hayatına son vermek isteyerek, yüksek bir kayanın üzerinden dendisini atar. Ama Nympheler (su perileri) Byblis'e acır ve onu bir pınara dönüştürür. Byblis'in gözyaşları nehir olur çağlar durur.

İşte böyle hüzünlüdür Kaunos'un kuruluş öyküsü.
ozanimo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 27.07.2007 - 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ne mutlu size çok güzel bi gezi yapmışsınız bizlede paylaştınız sağolun. Bravo
volkanoptik, abi o ev nedir öyle ya cennetten bahçe gibi...
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.07.2007 - 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

volkanoptik demiş ki:

Shot with HP PhotoSmart C945 (V01.46) at 2007-07-27

burası KAŞ'taki koydaki ev galiba.
muhteşem bir gei olmuş
Evet kaş limanağzı Gülümsüyorum O evin sahibi biz ordan geçerken 2 hafta önce vefat etmiş,yaşlı bir kadınmış..hepiniz sağolun teşekkürler Bravo
Başa dön
cpatience Çevrimdışı cpatience Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 27.07.2007 - 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tebrikler arkadaşlar sağlam KM yapmışsınız Çok gülüyorum gidiş dönüşmü yürüdünüz toplam 450 km yoksa sade gidiş mi ?
cpatience
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.07.2007 - 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Nemesis_YD demiş ki:
tebrikler arkadaşlar sağlam KM yapmışsınız Çok gülüyorum gidiş dönüşmü yürüdünüz toplam 450 km yoksa sade gidiş mi ?
Yok canım naaptın sen Çok gülüyorum o kadarda deli değiliz.Hem gideceğiz,bide geri döneceğiz.yol toplam 509.biz 450'de pelt olduk. Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
samiakkin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: DATÇA

MesajTarih: 27.07.2007 - 23:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper bi gezi olmuş ya paylaşım için sağol
Başa dön
samiakkin Çevrimdışı samiakkin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cpatience
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.07.2007 - 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende bir likya hikayesi anlatayım.Bu gerçek olmuş tarihte var.Persliler likyalılara savaşa gelmiş xantos kentine.Likyalılar o kadar gururluymuşki teslim olmamışlar ve bütün perslileri şehirin içine alıp kapıları kapatıp ateşe vermişler heryeri ;kendileriyle beraber perslilerde ölmüş.hiç birşeyden haberi olmayan yaylaya göçmüş 60 kadar likyalı geri dönünce şehri tekrar kurup nesillerini devam ettirmiş..
Başa dön
husaBerk
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 28.07.2007 - 09:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Abi helal olsun,sağlam azim varmış. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
husaBerk Çevrimdışı husaBerk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 28.07.2007 - 09:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cpatience, güzel anlatım, güzel kareler.. Teşekkür ederiz Bravo

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Üsk.

MesajTarih: 28.07.2007 - 09:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sizi canı gönülden tebrik ediyorum.Fethiye ölüdeniz benim memleketim sayılır bu sene kısmet olmadı gitmek hey gidi günler hüzünlendim Üzgünüm
Büyük cesaret helal olsun size.İşte hayat bu Alkışlıyorum
Başa dön
leoparus Çevrimdışı leoparus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal