Tarih: 28.07.2007 - 10:37 Mesaj konusu: lütfen acil yardım
daha öncede bu topiği açmama rağmen kimse bana neden yardımcı olmadı?
lütfen ya r6 tekere kalkmayı birisi bana tarif etsin
bunu öğrenmem lasım hep hayallerimi süslemiştir bu benim.
bir kez de olsa bunu yapacağım bi yer var
ne olur yardımcı olun
motora binmek için binin kardeş...tekerdi felan bunlar toplumumuzca olumlu karşılanmayan şeyler.sizler böyle yaptıkça ailelerimiz bizlere yüklenio...artı bir yanıda sen tekere kaldırdınmı busefer başka hareketler yapmaya kalkacaksın...ve sonun belli olmayacak.çünkü her gecen gün motoru küçümseyecek ben yapıorsam biliorum dieceksin... gerçi bunları bana başka biri söylediğinde bende sallamıyordum ama şimdi motoru satıyorum...çünkü cevremdekiler tektek bir yıldız gibi kayıyo.Motora sadece ara veriyorum."motor aşkımız bitmedi,bitmeyecek,bitiremeyecekler" _________________ satılık bababusa
http://sahibinden.com/displayitem.php?a=4459189
Kayıt: Oct 08, 2005 Mesajlar: 1311 Nereden: istanbul-smyrna
Tarih: 28.07.2007 - 10:58 Mesaj konusu:
1.Viteste hafifçene debriyajla oynarsan ve deponda dolu olmaz ise kucağına alırsın ama burada ters dönme ihtimalin oldukça fazla.
2.Viteste 5-7 devir arası gazı bırak motor öne doğru hamle yaptığında hafifçe kandine doğru çekip gaza asıl fazla kalkarsa arka frene dokunursun.
Tabi çok tehlikeli ama ben uyarsamda nasılsa yapacaksın bari kitabına uygun yap.
Bu arada lastiğini ısıtmayı unutma.
3 en iyisi bilen birinden direk ders al.
4 ondanda iyisi hiç deneme r 6 ya daha uzun bin. _________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Kayıt: May 01, 2005 Mesajlar: 137 Nereden: eğirdir-trabzon-antalya
Tarih: 28.07.2007 - 11:05 Mesaj konusu:
durum kişiden kişiye değişiyor tabi ben bisiklette bile ön kaldırmamıştım gerek duymam (ilerde daha güçlü bir motorum olursa ve gaza yüklenince kendiliğinden kalkarsa onu saymayız )
eğer bana sorarsan motorunu seviyorsan pek deneme, birsürü video birsürü resim birsürü görüntü var en profesyonel insan bile fazla kaldırıyo motoru yalpalattırıyor vsvsvs sonuç??? kaza denemez bence zarar, hem motorda hemde kendinde
sen kafaya koymuşsun trafiğe kapalı bir yerde yap yap yap sonra kızların orda tamam?
r6emre, sen şu youtube'de İstanbul sokaklarında r6'yı redline'a sokup motorun ciğerini karartan emre isen bence hiç teker işine girme. Biraz daha makineyi düzgün kullanmasını öğren, ondan sonra yavaş yavaş dene.
İllede biliyorum diyorsan bak sana bir taktik vereyim
1. vitesle 30 km/h süratle giderken devri 8000'e getir (debriyaj sıkılı) sonra ağırlığını biraz arkaya verip debriyajı çok hızlı olmamak kaydıyla aynı ritmle sert ama kararlı (tak diye değil) bırakıver ve o oranda gaz aç. Makine dikilmeye başlar, makine dikilirken göz ve his kararı denge salınımın arkaya doğru fazlalaştığında ayağa kalkmaya çalış olursa olur olmazsa olmaz, yaparsın belki ama taklaya mı gelirsin, refüje mi girersin, tekere mi çıkarsın orası senin problemin
bunu yapmayı kendi mantığınla çözemiyosan zaten hiç deneme,motora yabancısın.
ARKADAŞLAR
şimdi özür dilerim yanlış anlama ama şöle bi çelişkiye düşmüyomuyus?
1- Motor eğitimi almadan kendi mantığıyla öğrenenler ve görerek öğrenenlerin kaza riski fazladır
2- ''bunu yapmayı kendi mantığınla çözemiyorsan zaten hiç deneme, motora yabancısın''
ben sadece sizden teknik destek almak istedim çünkü kendim zaten yaklaşık 5-10 cm kaldırıyom
onuda 2. viteste motoru 8.000 devire çekip gazı bırakıyorum sonra tekrar açıyorum
hani tecrübeli insanlar bana yardımcı olsun diye buraya yazma ihtiyacı duydum
yinede teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için.
ayrıca ben antalyadayım ve bugüne kadar redline'a 2 defa girdim istanbulla alakam yok
Burayı oku. Sino yazmış. 10 cm teker kaldırmak teker yapmak değil ki? Zaten makine 8000'e geldiği zaman ivmelenmeden dolayı kendiliğinden havalanıyor. Sürüş esnasında 65 70 derece acıya kaldıramadıgın surece o tekere girmiyor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız