Bol para ve kabiliyet bu isi cözer!!
Lazim olanlar cok ... Minibüs yada romörk motoru tasimak icin,Yaris motoru ,yedek lastikler,benzin bidonlari,aletler tamir icin,full korumali yarismontu ,cizme, kask,eldiven,sirt koruma,Motosiklet aksesuarlari amörtesör sistemi,degisik frenler,lastik isitma seti,laptimer v.s v.s su saniyede aklima gelenler sadece...
Ama sana muhakkak orange kardesimiz yardim eder bu konuda :!: :!: _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
vay be sino desene çook zor _________________ -------------hyosung gv 250---------------
---------------06 af 8374-------------------
>>FaRyNyZ aÇyK GaZyNyZ KySyK oLSuN
Zor söyle>>> Paran varsa kabiliyet olmayabilir>> kabiliyet varsa paran olmayabilir..Ama ikiside varsa ne mutlu sana.... _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tarih: 04.01.2005 - 05:28 Mesaj konusu:
Mrhb Fun-K,
(sagol sino) ben biraz anlatayim eksikleri sen tamamlarsin...
TOK13 den de yardim isteyelim bu arada eger topigi okursa...
Valla once motor, klasmanini sececeksin, 600 mu 1000 mi? gecen yil 1000 superbike yoktu 3 class 600 supersport var idi.
Diyelim motoru aldin, motorda grenajlari atiyorsun, ve yaris grenajlari dokturuyosun , eger bulabilirsen 2.ci el 2 set almaya calis , yeni baslayacagin icin yararini gorursun...
Sonra motor aksami, egsoz (paran yeterse full titanyum sistem, yoksa benim gibi ogrenene kadar slip-on ile idare edeceksin), direksiyon amortisoru, yaris fren balatalari, yedek zincir ve on arka disli kombinezonlari, ( on 1 kucuk, arka 2 buyuk, arka 4 buyuk vs)
Motor arka ve on sehpalar, bunlar lastik takip sokmede cok yararli ve lastigin dengesinin kaymamasi icin onemli, olmassa olmaz lardan. En azinda arka sehpa mutlaka.
Motoru piste gidip gelirken, ya panelvan minibus yada arac arkasina takabilicegin trailer. (yada arkadaslarindan destek isteyeceksin)
Benzin bidonu yada daha saglam container, benzin aktarma icin pompali hortum, (bazen benzini bosaltmak zorunda kaliyorsun), hava olcme aleti, ve pompa yada kompresor, alet edavat ve takim taklavat....
Yaninda mutlaka seni golgede tutacak, buyuk semsiye ve dinlenebilecegin, sandalye , sezlong, vb, masa, uyku tulumu, piknik catal bicagi, igne, iplik.. gulmeyin gercekten lazim oluyor...
Yedek motor yagi, fren hidroligi, yakit katkisi, kask temizleyici sprey, motor fren disk ve balata temizleyici, motor temizleyici.. vs...
KUllancagin ve sececegin tipte lastik, (Pirelli super corsa ve metzeler rennsport ve en son cikan racetech, serisi kullanilan tipler)
Not: en az 2 on ve 2 arka lastik ile yarisa gelmelisin
EGER BENIM GIBI TEKNIK BILGIN ZAYIF ISE VE TAKIP SOKME VE ONARMA ISINDE PRATIK DEGILSEN, SERVISIN KIM ISE ONU DA MASRAFINI USTLENIP YANINDA GETIRMELISIN. CUNKU SURUSUN ILERLEDIKCE VE ZAMANLARIN DUZELDIKCE MOTORDA DEGISTIRILMESI GEREKEN SEYLER VAR, AYARLAR VS... ben bu sezon her yarisa mekanigimle geldim, sagolsun hicbir ucret talep etmeden benimle geldi, cunku o da bir motor delisi ve gelecek yil insallah onuda benle beraber pistte gorecegiz....
selamlar
umarim anlattiklarim yararli olur...
ahmet selim _________________ Yollarda de?il; pistte yari?alym...
48
Biraz da lisans ve yarış bürokrasisi konularında aydınlatabilir misiniz bizleri?
arkadaşlar bulunduğunuz ilde ki kulüp bu konuda size yardımcı olur
mesela ben izmirli olarak İOK lisanslı PİLOT um geçen sene başladım bu iş e ama sağlam arkadaşlarım var. Burak ALBAYRAK Can AKKUŞ Eray ÜRKMEZ Barış TOK Tolga UPRAK Ziyaettin GÖKTEPE Bu arkadaşlarla da irtibata geçebilirseniz size ön ayak olurlar. Sezonda pistte görüşmek üzere diyelim.. _________________ Cem_73
KyzylEjder R6
DeliCEM GeçiCEM
www.cem73.com
Tarih: 04.01.2005 - 18:59 Mesaj konusu:
benimde kafam iyice karisti,
honda istiyordum ama yeni r6 126BG olarak ilan edildi, honda 118bg 8 beygir bizim seride buyuk fark...
_________________ Yollarda de?il; pistte yari?alym...
48
fun-k, abıcım kabılıyetten once para lazım... para varsa gerısı gelır.yukardakı yarıscı arkadaslar aynı sorunları paylasıyorlar sponsor bulabılıyorsan sorun yok.Ilk once bır sponsor bul kendıne daha sonra yarısmayı dusun yada kendı kendının sponsoru ol.Eger pıstte olursan basarılar.
Bızım IZMIRLILER varken 1.lık veya 2.lık bekleme :-D :-D _________________ SEVGILERIMLE
SAMY KURT
CAPANORD 03
kesinlikle zaten pist te seri hızlanma önemli
son hız değil
Tabiki piste göre degisir!! Düz yolu cok olan hizli motorla avantajlidir!!
En iyisi hem seri hem hizli ona görede disliyi ayarlamada bir sanattir!! ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tarih: 05.01.2005 - 02:43 Mesaj konusu:
disli oranlari cok cok onemli , o yuzden farkli dislileri bulundurmak ve ve degisik kombinezonlari denemek de fayda var. _________________ Yollarda de?il; pistte yari?alym...
48
kabıleyet cokda elımızden tutan yok _________________ Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta
Her Karakolda Ismimiz
Her Genc Kizda Resmimiz
Her Yerde Izimiz Vardir
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız