Stoppie: Ön freni cekerek arka tekerin havaya kalkmasini saglamak..
Ilk basta yine motora yeni baslayanlar lütfen yapmasin!! Cünkü fren yapmasindada iyi olmak lazim sag elde cok iyi bir his olmasi lazim.. :wink:
Yapilisi>>>>Bos bir alanda denenmesinde yarar vardir!!!
Ortalama 70-80 km/h ile giderken 1.vitese takiyorsunuz bu 1.inci vitese takma motorun arkasini kaldirdiktan sonra hemen devam etmek icindir ayaklari yere koymadan..
Ön freni basinc gelene kadar ama fren yapmadan cekiyorsunuz yani tam basincin geldigi yere kadar ve ayni sirada vücud ile tanka dogru yaklasiyorsunuz freni cekip denemeler yapin bir kac kez.
Ayni anda hemen 1,5 metre kaldirmayi denemeyin yavas yavas alisa alisa . Ilk keresinda 10-20 cm yeterlidir.
Sürücüye iyi bir fren hissi gelene kadar böyle deneyin sonradan dahada yukari kaldirmayi deneyebilirsiniz.
>>> Ama DIKKAT Panik fren yapmayin sakin motor önden gitmesin!!!
Arkasi yere düser düsmez 1inci viteste hemen devam edebilirsiniz! :roll:
Arkadaslar motorda hele hele racing motorlarda cok iyi fren yapabilme bence motoru cabuk hizlandirmadan daha önemlidir.Bildiginiz gibi o yüksek hizlarda motoru bazen cok kisa bir mesafede durdurmak lazim gelebiliyor.
Bu yüzden derimki yaz geldimi güzel bos alanlarda fren denemeleri yapinki
bir panik aninda cok kisa mesafede durabilesiniz...
Kazasiz geziler dileyerek>>
Hadi kolay gelsin!! :wink: _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
EEhh dene o zaman motor alinca bakalim :? _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Iste bu yüzden bos alanlarda yada arkanda hic tasit yokken fren denemeleri yapmak lazim soguk kanli kalip panik aninda iyi bir doz verip fren etmek lazim! _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tarih: 26.12.2003 - 03:35 Mesaj konusu:
Ya abi tam aradığım konuya değindin bende bunun hakkında soru sormayı düşünüyordum. Şimdi fren hortumlarını çelik hortumla değiştirmek lazımmı ve balata ile diskte herhangi bir modifiyeye gerek varmı. Yoksa standart haliyle yapılabilirmi.
İnternetten indirdiğim yığınla video var elimde ve adamlar stopie şeklinde metrelerce gidiyorlar hasta oluyorum. _________________ 99 Titan.. 97 YZF600F.. 98 CBR600F3.. 00 CBR600F4.. 06 SES150 Dylan..
Bu hareketleri yapmak icin normal fren hortumlarini degistirmeye hic luzüm yok!!
Ama motoru cogu zaman hizli kullaniyorsan yani virajli dag yollarinda normal frenler cok cabuk isinmaya basliyor ve fren kolu gidona dahada yaklasiyor.Bu yüzden bende celik hortumlarla degistirdim.Para biriktirmeye devam ediyorum ve Radial fren pompasi almayi düsünüyorum..
Bu fren pompasinlan 250km/h ile geliyorsun ve bir posta pulunun üzerinde ön tekerle durabiliyorsun.Fren dozunu verme cok daha kristallasmis dahada sahane doz verme hissi geliyor.Ayrica bu fren pompalari yarislarda kullaniliyor ve dahada az bir gücle ama daha efektiv durabiliyorsun..Isin kötü yani bunlar 400-550 Euro arasinda olmakla cok pahali :x :x :x :x
Balatalarda Tr bulunabiliyormu bilmiyorum ama Lucas SV lari tavsiye ederim degisik bir sentetik "sintermetal"den fren balatasi dahada iyi fren tutuyor ve uzun dayaniyor.Diskleri orijinal birakabiliriz.
Ama esasen bu hareketleri yapmakta komple orijinal fren yeterli...
Stoppie ile uzun mesafe gidebilmek icin acayip parmaklarda his ve vücudu kullanabilme olmasi lazim.Allah vergisi Kabiliyet lazim yani.Gördügün videolardakiler bu hareketleri yapana kadar 10ar 20ser motorlari paramparca ediyorlar ve sonunda böyle videolar ceviriyorlar.. _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Sende sagol kardesim.Sevindim yardim edebildigime! _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
@Mr-Metal
Bana dedin o lafi simdi sen??? _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
sen yakında işi bırakır motor hocalığına da başlarsın...
Isi birakmiyorum ama bazen yazin bazi kisilere sorunca yardimci olmaya calisiyorum!!
Unutmaki herzaman sen iyiysen senden dahada iyisi vardir..Bu söz banada gecerlidir.. :wink: _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız